Očkování proti klíšťové encefalitidě – jak staré dítě můžu nechat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
20.2.11 21:07
Zlatuska píše:
klíšťata jsme měli před levandulí…
Sehnala jsem ji na internetu - když se posnažím, tak ten olejíček najdu… (né že bych chtěla dělat reklamu…ale nebylo uplně jednoduchý ho sehnat…).

A ještě dětské bio mýdlo a to strouhám pak do pračky.
A stříkám i repelent… Kupodivu ten OFF z reklamy až tak účinný nebyl (přes ten jsme občas chytli klíště obě dvě), pak jsme koupili nějaký „obyčejnější“ (zeleno bílý obal) a ten fungoval mnohem líp.

Bohužel musim říct, že občas bylo klíště v hlavě - a tam jsem levanduli nedávala… do vlasů.

Díky, za odkaz na olejíček bych byla ráda. Mýdlo jsem sehnala přes mmb, těch se nabízí dost. A co tělové mléko s levandulí? To by taky šlo, ne? To máme doma. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.2.11 21:07

Zlatuška, my teda očkovaní zatím nejsme, ale až bude starší, nejspíš mu ji dám. S tou rýmou bych osobně počkala až bude úplně zdravá, pro jistotu. Měl by tam být interval 1-3 měsíce dle doporučení výrobce a je únor, tak není kam spěchat. Nevím teda jak dlouho jste po první dávce.
A píšeš, že dostala i Neisvac C, dávali jste zároveň meningokoka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
20.2.11 21:11

Hele a rymou bych nenechala ockovat nic - preci jen je tim telo oslabene a navic trovna ta klistovna je dost „narocne“ ockovani.
Ale pro jistotu bych za zavolala doktorce a poptala se - ty ti to rkenou na 100%.
Jinak mylsim, ze tam je nejaky rzoptyl kdy mas tu druhou vakcinu dostat tkaze urcite nic nezmeskate.

No a co se tyce kdy ockovat. Ja jsme obecne zastancem ockovani a nase pani doktorka take a klistat se fakt bojim. Takze pokud ho na detech najdu (a to je kdyz nekam jdeme strikam repelentem) tak fakt pozoruji a bojim se. Tak jsme rikala, snad ve dvou letech, ze ho chci naockovat ap ani doktorka rikala, ze to je zbytecne a velka zatez pro organismus takze nam to nedoporucila. No a ted jsem se ptala a zase rikala, ze to je brzy ze az tak az pujde do skoly. Tak to neresim - verim ji. Ale je fakt, ze kamaradka ten nechala ockovat rocni holciciku coz me dost sokovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:17

Jojo - tak počkám…

Právě že přímo u vakcíny je psáno toto - co píšeš: 1 - 3 měsíce…
Ale předtím jsem studovala nějaké medicínské rady… a tam bylo něco na konkrétní dny…

Myslim že se to o nějaký jeden dva týdny nezblázní. pro jistotu zavolám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:21
Martasaja píše:
Zlatuška, my teda očkovaní zatím nejsme, ale až bude starší, nejspíš mu ji dám. S tou rýmou bych osobně počkala až bude úplně zdravá, pro jistotu. Měl by tam být interval 1-3 měsíce dle doporučení výrobce a je únor, tak není kam spěchat. Nevím teda jak dlouho jste po první dávce.

Tak meningokoka (Neisvac-C) jsme dávali před nástupem do školky… po třetím roce. Vedlejší účinky nebyly žádné a vpich nezpozorovala.
Stejně jako teď u encefalitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.2.11 21:22
Zlatuska píše:

A stříkám i repelent… Kupodivu ten OFF z reklamy až tak účinný nebyl (přes ten jsme občas chytli klíště obě dvě), pak jsme koupili nějaký „obyčejnější“ (zeleno bílý obal) a ten fungoval mnohem líp.

Bohužel musim říct, že občas bylo klíště v hlavě - a tam jsem levanduli nedávala… do vlasů.

To bude asi Difusil extra proti klíšťatům, taky ho máme. Máme snad všechny repelenty, ty mrchy fakt nemusím, se toho štítím i když to mám vytahovat.

Mladýho na léto vemu strojkem, to je výhoda kluků  :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.2.11 21:25
Zlatuska píše:
Martasaja píše:
Tak meningokoka (Neisvac-C) jsme dávali před nástupem do školky… po třetím roce. Vedlejší účinky nebyly žádné a vpich nezpozorovala.

Aha, já jen, žes to psala teď k tomu FSME IMMUN.
My ho dali už v roce (meningokoka) a taky OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:27

Martasaja:
já je taky… nemusim. Ble.

Hned po nálezu dezinfikuju a ničím a končí v toaletě. pro jistotu ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:29
Martasaja píše:
Zlatuska píše:
Martasaja píše:
Aha, já jen, žes to psala teď k tomu FSME IMMUN.
My ho dali už v roce (meningokoka) a taky OK :wink:

Jo. To jsem tam v záchvatu opsala i s tim Neisvac-C protože to je na tý kartičce :lol: nevim proč to tam je… teď na to koukam.

Očkovací látka na ty klíšťáky je samozřejmě to FSME-IMMUN… (Baxter)akorát že místo „Baxter“ jsem tam hezky opsala to Neisvac… ) páč sem mezitim už odbíhala k dítku do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:30

… to neisvac u toho máznu jo, aby to nemátlo… takže tam bude edit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.2.11 21:38
Zlatuska píše:
Jojo - tak počkám…

Právě že přímo u vakcíny je psáno toto - co píšeš: 1 - 3 měsíce…
Ale předtím jsem studovala nějaké medicínské rady… a tam bylo něco na konkrétní dny…

Myslim že se to o nějaký jeden dva týdny nezblázní. pro jistotu zavolám.

No určitě se domluv, ale mělo by platit, co doporučí přímo výrobce, určitě to půjde. Malej má teď taky rýmu, ještě teda kašel, bez teplot, ale je na něm znát, že není dobrej, je víc unavenej. Teď bych ho určitě neočkovala ničím. Buď by měl horečku po vakcíně, nebo se rozjela viróza ještě víc… Když mám možnost, raději počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.2.11 21:41
Zlatuska píše: … to neisvac u toho máznu jo, aby to nemátlo… takže tam bude edit.

:lol: :lol: :lol:
Kvůli mě už nemusíš, ale možná lepší aby ostatní nebyli zmatení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:42

výrobce tady písá:
druhé dílčí očkování:
v chladném období roku 1- 3 měsíce po 1. očkování

v teplém období roku 14 dní po 1. očkování…

Takže to udělam následovně: jakmile uplyne měsíc a bude bez rýmy, čapnu ji a jdeme! tak jsem to udělala i s tou první dávkou. Byla v lednici a se sestrou jsme se dohodly, že jak bude dobrá, vyrážíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:44
Martasaja píše:
Zlatuska píše: … to neisvac u toho máznu jo, aby to nemátlo… takže tam bude edit.
:lol: :lol: :lol:
Kvůli mě už nemusíš, ale možná lepší aby ostatní nebyli zmatení :mrgreen:

Už se stalo. No já jsem z toho následně taky byla zmatená :mrgreen: Na tý kartičce je nahoře obrovskej nápis NeisVac-C a pod tim je malym písmem FSME-IMMUN 0,25 Baxter…

Ale účinná látka je samozřejmě ten fsme-immun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek