Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lenicka111111 proč by nemohli růst ve 4. měsíci zoubky? Jsou děti, které se s nimi už narodí. Nebo myslíš, že když se mu v šesti prořežou skrz dásně, tak se objeví jen tak? Můžou dávno (a trvá to) růst vevnitř v dásních a ty nemusíš nic vidět, ale miminko to cítí. Ale z tvých dalších příspěvků mi přijde, že jen čekáš na ujištění, že je na vině očkování.
@stinga píše:
ptala ses, jestli máš volat hned doktorce, a navíc nevím, co by doktorka po telefonu zjistila
Tak to se omlouvám mělo tam být ,, v pondělí ,, které tam bohužel chybí .. ale chytří si to domyslí
pěkný večer
@Lenicka111111 píše:
Zoubky ve 4M? Vedlejší účinek měla být pouze horečka co mi říkala dr. .
A cemu se divis? Prvni mela zub ve 4 mesicich, druhou taky ted trapi.
@Aduš8 píše:
@Lenicka111111 proč by nemohli růst ve 4. měsíci zoubky? Jsou děti, které se s nimi už narodí. Nebo myslíš, že když se mu v šesti prořežou skrz dásně, tak se objeví jen tak? Můžou dávno (a trvá to) růst vevnitř v dásních a ty nemusíš nic vidět, ale miminko to cítí. Ale z tvých dalších příspěvků mi přijde, že jen čekáš na ujištění, že je na vině očkování.
Aha to se dá takhle poznat
? .. co píší na tom že sem se ujistila že je to opravdu očkováním ?!
@Lenicka111111 píše:
Dobrý den. Mám 4M miminko a chci se zeptat jestli se s tím také nějaká maminka setkala, začínám být nesvá a potřebují radu
Minulý týden jsem byla na očkování a od té doby je malej jak vyměněnej
Je teď nevrlý, pořád uplakaný, nevydrží chvíli sám, pořád si mne očička a vypada to jakoby chtěl spinkat, ale pak má velmi neklidný spánek, pořád se budí. A to spal už celé noci. Začal také odmítat mlíčko - (umělé). Dříve toho vypil hodně (180+), pil pravidelně po 3hodinkách. Teď nechce ani po pěti a když už začne pít, tak u toho kope, hází rukama, je prostě neklidný. Vypije málo, tak se snažím do něj dostat víc, ale to pak jen u toho řveprosím nějaké rady, jestli je to normální chování, nebo hned v zavolat doktorce? Čtu si různé diskuze ale každé miminko to má jinak.. děkuji moc za jakoukoliv radu.
Ahoj.
Píši jen svůj názo, který vychází z mé zkušenosti.
K tomu neklidnému spánku. Malý se dostává do fáze, kdy bude muset zvládnout docela obtížný maratón v podobě fyzického vývoje. Určitě se snaží, nebo v nejbližší době se bude snažit, obrátit na bok a to je teprve začátek. Za pár měsíců bude muset chodit. Jinými slovy - prakticky z ležáka se má stát chodící jedinec. Tak se nediv, že z té fyzické zátěže má poměrně neklidný spánek. ![]()
A k tomu mléku. Doporučení je, že by se od 4. měsíců při UM měly už dávat příkrmy, protože některým dětem ta výživa jednoduše nestačí. Vypadá to, že je to případ i Tvého miminka.
Samozřejmě nemohu vyloučit, že to nemá nic společného s očkováním, ale má zkušenost říká, že znám desítky dětí, které klasické očkování podstoupily a jsou to zdraví jedinci.
Tak snad Tvůj malý nebude výjimka. Zatím tomu dle mého názoru nic moc nenasvědčuje.
Příspěvek upraven 24.11.18 v 21:27
@scentini píše:
A cemu se divis? Prvni mela zub ve 4 mesicich, druhou taky ted trapi.
Asi slyším jen poprvé .
@Lenicka111111 píše:
Ach proboha .. pak otázka .. proč to očkování je , když to s miminka dělá takový šílenosti..
Tak z téhle věty úplně jasně ![]()
@Lenicka111111 a nauč se detailněji číst, píšu, že čekáš na ujištění, že je to způsobeno očkováním. První rok dítěte je jako na houpačce, každý týden se mění jeho chování a spánek. A očkování je pak přisuzována každá změna chování. Očkování je přisuzována každá změna dítěte i přesto, že by stejně nastala. Tím ale nevyvracím, že to reakce být může. Jen jsem ti napsala jinou možnou variantu, které ty ses vysmála.
@Aduš8 píše:
@Lenicka111111 a nauč se detailněji číst, píšu, že čekáš na ujištění, že je to způsobeno očkováním. První rok dítěte je jako na houpačce, každý týden se mění jeho chování a spánek. A očkování je pak přisuzována každá změna chování. Očkování je přisuzována každá změna dítěte i přesto, že by stejně nastala. Tím ale nevyvracím, že to reakce být může. Jen jsem ti napsala jinou možnou variantu, které ty ses vysmála.
Nevyskytla . Jen mi přijde že jen vrtáte do někoho , kdo hledal radu ..
@Lenicka111111 píše:*Nevysmála
Nevyskytla . Jen mi přijde že jen vrtáte do někoho , kdo hledal radu ..
@Lenicka111111 píše:
Zoubky ve 4M? Vedlejší účinek měla být pouze horečka co mi říkala dr. .
Proc ne a proc hned krouceni ocima, kdyz se tu ptas na radu???? Treba kamaradky malej mel zub uz ve 3 mesicich a urcite neni jedinej ![]()
Muze to byt klidne asi ockovanim, ale nemusi…to ti nerekne vubec nikdo, ani dr
pokud se ti neco nezda, tak tam v pondeli zajdi, snad te uklidni
nase mala treba nemela zadnou reakci - teploty, flek na nozicce, nic…a ani spanek ji to nenabouralo…jak jsi sama psala, kazde dite je jine a proste tohle nikdo nerekne, cim to je ![]()
A jeste dodatek: znama ockovani posouvala (i hexu) a malemu se kolem 4. mesice taky spanek zmenil, takze ockovanim to nebylo ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Píši jen svůj názo, který vychází z mé zkušenosti.
K tomu neklidnému spánku. Malý se dostává do fáze, kdy bude muset zvládnout docela obtížný maratón v podobě fyzického vývoje. Určitě se snaží, nebo v nejbližší době se bude snažit, obrátit na bok a to je teprve začátek. Za pár měsíců bude muset chodit. Jinými slovy - prakticky z ležáka se má stát chodící jedinec. Tak se nediv, že z té fyzické zátěže má poměrně neklidný spánek.
A k tomu mléku. Doporučení je, že by se od 4. měsíců při UM měly už dávat příkrmy, protože některým dětem ta výživa jednoduše nestačí. Vypadá to, že je to případ i Tvého miminka.
Samozřejmě nemohu vyloučit, že to nemá nic společného s očkováním, ale má zkušenost říká, že znám desítky dětí, které klasické očkování podstoupily a jsou to zdraví jedinci.
Tak snad Tvůj malý nebude výjimka. Zatím tomu dle mého názoru nic moc nenasvědčuje.
Příspěvek upraven 24.11.18 v 21:27
Moc děkuji ![]()
@Kukacka123 píše:
Proc ne a proc hned krouceni ocima, kdyz se tu ptas na radu???? Treba kamaradky malej mel zub uz ve 3 mesicich a urcite neni jedinej![]()
Muze to byt klidne asi ockovanim, ale nemusi…to ti nerekne vubec nikdo, ani dr
A jeste dodatek: znama ockovani posouvala (i hexu) a malemu se kolem 4. mesice taky spanek zmenil, takze ockovanim to nebylopokud se ti neco nezda, tak tam v pondeli zajdi, snad te uklidni
nase mala treba nemela zadnou reakci - teploty, flek na nozicce, nic…a ani spanek ji to nenabouralo…jak jsi sama psala, kazde dite je jine a proste tohle nikdo nerekne, cim to je
Ne jen fakt znám hromadu maminek co zoubky rostli až v 7M . Proto mě to jen překvapilo , nad Zuzana jsem opravdu prostě jen nepřemýšlela ani mě to nenapadlo :/
@Lenicka111111 no, já když se ptám na radu, tak všeobecně poděkuju, určitě neprotáčím oči (
). A já svůj názor napsala ve vší slušnosti , pokud vím
jen tvá reakce byla poněkud… ![]()
@Lenicka111111 píše:*Zubama
Ne jen fakt znám hromadu maminek co zoubky rostli až v 7M . Proto mě to jen překvapilo , nad Zuzana jsem opravdu prostě jen nepřemýšlela ani mě to nenapadlo :/