Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lenka_Hal píše:
Neprehanej.
Zakladatelka resi „mozne“ ucinky ockovani, chce slyset i jine nazory, o tom to tu je.
Nazory @Verurizeckova jsou zcela relevantni k tematu.
Relevantní v první části, ale suverénní hlášky o tom, jak o ničem nikdy neslyšela a tím to pro ní hasne jsou teda trochu divné. Naštěstí je to na první pohled patrné, lepší než nějaké hoaxy. ![]()
@J_Doe @Reflex hele holky, když mě mate potřebu poučit, napište mi to do zprávy, já si to rada přečtu. Nebudu tady zahlcovat diskuzi dalšími nesmyslnými řečmi. Vy se zaklatelkou nebydlite, nevíte jak ta změna proběhla atd. A radikální ve svém názoru na očkováni jsem a napsala jsem to raději předem prave proto, aby se to tady nezvrtlo v nějaké fanaticke obhajování svoji pravdy. Pokud mate potřebu ještě mi dal podsunovat svoje názory, existují soukromé zprávy a nemusíme tady narušovat jinak poklidnou debatu… takže já se loučím, zakladatelce jsem svoje napsala, vám taky, pěkný víkend ![]()
@Verurizeckova píše:
@J_Doe @Reflex hele holky, když mě mate potřebu poučit, napište mi to do zprávy, já si to rada přečtu. Nebudu tady zahlcovat diskuzi dalšími nesmyslnými řečmi. Vy se zaklatelkou nebydlite, nevíte jak ta změna proběhla atd. A radikální ve svém názoru na očkováni jsem a napsala jsem to raději předem prave proto, aby se to tady nezvrtlo v nějaké fanaticke obhajování svoji pravdy. Pokud mate potřebu ještě mi dal podsunovat svoje názory, existují soukromé zprávy a nemusíme tady narušovat jinak poklidnou debatu… takže já se loučím, zakladatelce jsem svoje napsala, vám taky, pěkný víkend
Och! Co pak ti kde podsouvám? ![]()
Neboj, nic ti psát nebudu, nemám tu potřebu… ![]()
Ale na internetu je spousta spousta for a clanku, kde resi zmeny chovani miminek a slovo 4mesice se tam teda objevuje hodne casto, stejne tak slovo nahle. …myslim, ze tomu rikaji wonder weeks…a tady treba hexa vubec neni.
@J_Doe píše:
To byla jen narážka na předchozí vlákna, kde radou na růst zubů byl Nurofen.
Aha
bože.
@J_Doe píše:
Já uznávám, že podrážděnost může být zoubkami, vývojem. Já to nevylučuji. Ale víš co, píšeš, že je to v tom věku normální, ale také je normální, že v tom věku se očkuje Hexa, tak kde máš istotu, že to u všech dětí není očkováním?Já jsem v tom věku děti neočkovala. A u žádného neznám, že by se ODRAZU staly plačtivými, zle spícími a podobně. Ano, všechny mé děti měly období, kdy víc plakaly a hůř spaly (například kvůli zubům), ale NIKDY to nebylo ze dne na den. Vždy se to zhoršovalo a pak zlepšovalo pozvolně. Některé dítě bylo dráždivějí a víc plačtivé prvního půl roku, než jiné, ale takovéto skoky ze dne na den opravdu nepamatuji. Rozhodně si nepamatuji, že by mě jako matku znepokojila NÁHLÁ změna chování.
No vidíš a já jo
tak asi každé dítě bude jiné. Ale svedeme to na očkování!
Dobrý večer holky, hned říkám, že nechci úplně neočkovat. Pouze bych ráda, aby byla rizika po očkování co nejmenší a s tím mám aktuálně problém. Máme bohužel doktora který by pravděpodobně nejradši napíchal všechna očkování světa a najednou, obrazně řečeno. Máme dva měsíce a už týden po příchodu z porodnice se do něho dala rýma. Má jí do teď a doktor na to nic neříkal, pouze ať prokapáváme Libenarem. Máme to trochu lepší ale v noci pořád sem tam „chrčí“ když se zhluboka nadechne. Což je má první otázka, zda bych neměla trvat na nějakých dalších vyšetřeních. Je mi divné, že to trvá tak dlouho.
Jenže k tomu jsme museli změnit UM. Má trochu mého mléka a dokrmovali jsme Nutrilonem. Jenže měl zácpu a zelenou stolici. Na radu doktora jsme už měli Hipp a Bebu. U obojího zvracel a měl zácpu. Už jsem se naštvala a sama se rozhodla pro Sunar. Snad poprvé se úplně normálně vykadil a i barva je normální ale má dva dny průjem, nejspíše díky změně UM. Takže má rýmu a průjem. Všude čtu, že by miminko mělo být perfektně zdravé. Nemám z toho dobrý pocit a ráda bych alespoň měsíc počkala. Mám mu to takhle ráno zavolat a stát si za svým? Nejsem konfliktní typ ale tady nejde o mě. Jen bych ráda věděla, jestli nejsem zbytečně hysterická. Děkuji za odpovědi. ![]()
Já jsem pro očkování, nechávám očkovat podle doktorčina schématu a dítě s průjmem či rýmou bych naočkovat nedala. ![]()
Nejsi hysterická ,zavolej a řekni mu přesně to co si řekla nám tady, pevné nervy.ja taky očkují ,ale teď jsem.nechala odklad ,chci mít na vanoce klid a neřešit horečky apod. Na víc jedem zítra ráno do Prahy ,mrcela doktorka ale bylo mi to fuk já sem se rozhodla a basta ![]()
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpovědi, ženy. Tak snad nás hned nevyrazí.
No při nejhorším (nejlepším) si najdeš lepšího ![]()
Nechci tu rymu zlehcovat, ale u miminek je to normální, ze mají zadní rymu a chrochtají… syn má půl roku a chrochtal taky asi 3M a teď už nic. Je to mliko, miminka si neumí odkaslat, dutiny jsou propojené a je to zcela normální, pokud nic neodsajes, nejsou žádné hleny, ani divna barva, tak je to jen standardní mliko na sliznici
jinak moje dr to bere pozvolna, prvně jsme dali Prevenar, za měsíc jednu Hexu, pak za další měsíc další Prevenar a až v lednu jdeme na další Hexu a bude mít už víc než půl roku
všechno bez reakce…
U nás běžně rýma 14 dní trvá, to je normální. Taktéž očkujeme, sice ne podle schématu (syn je nedonošený, tak máme vše posunuto), ale očkujeme. A i dle naší pediatričky i neuroložky se má očkovat zdravé dítě. Žádná rýma a nejlépe týden bez styku s nějakým nemocným (pokud to lze uhlídat). Jde o to, že dítě samo bojuje s bacilem a ještě mu naložíme očkováním. My jsme tedy vždy po očkování do 14 dnů měli rýmu. Čím víc dávek měl za sebou, tím horší rýma byla. Alespoň já si to dávám do souvislosti.
Očkuji ale ne dle vyhlášky a jen zdravé dítě. U vás není kam pospíchat.
@Anonymní píše:
Dobrý večer holky, hned říkám, že nechci úplně neočkovat. Pouze bych ráda, aby byla rizika po očkování co nejmenší a s tím mám aktuálně problém. Máme bohužel doktora který by pravděpodobně nejradši napíchal všechna očkování světa a najednou, obrazně řečeno. Máme dva měsíce a už týden po příchodu z porodnice se do něho dala rýma. Má jí do teď a doktor na to nic neříkal, pouze ať prokapáváme Libenarem. Máme to trochu lepší ale v noci pořád sem tam „chrčí“ když se zhluboka nadechne. Což je má první otázka, zda bych neměla trvat na nějakých dalších vyšetřeních. Je mi divné, že to trvá tak dlouho.Jenže k tomu jsme museli změnit UM. Má trochu mého mléka a dokrmovali jsme Nutrilonem. Jenže měl zácpu a zelenou stolici. Na radu doktora jsme už měli Hipp a Bebu. U obojího zvracel a měl zácpu. Už jsem se naštvala a sama se rozhodla pro Sunar. Snad poprvé se úplně normálně vykadil a i barva je normální ale má dva dny průjem, nejspíše díky změně UM. Takže má rýmu a průjem. Všude čtu, že by miminko mělo být perfektně zdravé. Nemám z toho dobrý pocit a ráda bych alespoň měsíc počkala. Mám mu to takhle ráno zavolat a stát si za svým? Nejsem konfliktní typ ale tady nejde o mě. Jen bych ráda věděla, jestli nejsem zbytečně hysterická. Děkuji za odpovědi.
Neustále špatná stolice na UM… no já bych s očkováním vyčkala, ale nechodila bych s ním mezi lidi, jen do přírody. Mohl by mít třeba alergii na bílkovinu kravského mléka. I když samozřejmě nemusí. Počkala bych až mu UM sedne.
Požádala bych lékaře o výtěry ze zadečku i nosu, pokud vám je nedělal. I když nejspíš budou v po.
S tou noční rýmou si mi připomněla, před pár lety jsem řešila to stejné: https://www.emimino.cz/…minka-89755/