Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, nenechám se píchnout. Je to nevyzkoušené a co když mi třeba za tři roky odejdou ledviny nebo něco jiného?
@korneli píše:
Zdravím dámy na internetu se píše, že příští rok bude v ČR k dispozici vakcína proti viru Covid 19. Pro některé bude vakcína hrazena státem, jiní si zaplatí. Otázka zní, budete se nechávat očkovat? Pro děti zatím očkování nebude (asi to bude pěkné svinstvo) jako každé jiné očkování. Jaký na to máte názor?
Já se naočkovat nechám. Právě proto, aby ti, pro které bude očkování rizikové to ode mne nechytli a chránila je. Platí to tak i u dětí, musíme je nechávat očkovat, ne jenom pro ně samé, ale taky, aby se chránily ty děti, které se očkovat nechat nemohou. Až vakcína bude, tak do toho půjdu. Nechala jsem se naočkovat proti různým nemocem i přeočkovat minulý rok MMR vakcínou, aby jsem zvýšila proočkovanost a nešířila jsem nemoce dál. To je můj názor.
@Kassor Šmarjá, už jsem si říkala, že jsem jedinej blázen na svobodě, který dokáže uvažovat aspoň lehce za svoji rohožku, jenom já.
![]()
jeheee porcujete mědvěda který se ještě ani nenarodil, natož aby běhal po lese
realita. Vakcína není, a ani se neblíží a hned tak nebude.,
je možné že někdy bude, ale s vysokou pravděpodobností bude až bude po všem
pokud by náhodou byla ještě v době fest epidemie / nebude/, tak se zcela jistě neujde pro naší zemi, velké západní země jsou vepředu v předobjednávkách
pokud by se ušla, bude jí minimum a zcela jistě nikdo nebude ani nabízet očkování mladším zdravým lidem, pro ty to nebude naprosto dostupné…nijak
takže zdejší hrdé řeči " já nikdy, ale nikdy " jsou podobny dělení si pozemků na Marsu " si tam nikdy nekoupím rohový pozemek, jen prostřední "
takové ty hrdé řeči politiků "zajistíme vakcínu pro 3 a půl mega a pro všechny důchodce zdarma " jsou jen politické kecy před volbama
se divím děvčata že jim na to skáčete, potřebujou nakupit důchodcovské hlasy, to je celé…a slibem je potěšej a nezarmoutěj a vás koukám nějak vzrušej
![]()
Příspěvek upraven 08.09.20 v 19:25
@Borrealis píše:
@Kassorklidně můžete ale vono ještě dlouho nebude čím
Jj, to je možný, ale otázka byla, jaký na to máme názor a tohle byl ten můj.
@sirikit píše:
@Kassor Šmarjá, už jsem si říkala, že jsem jedinej blázen na svobodě, který dokáže uvažovat aspoň lehce za svoji rohožku, jenom já.![]()
Myslím, teda doufám
, že takových bude víc, alespoň je vidím ve svém okolí ![]()
@sirikit píše:
Jinak mě ba, jak mají všichni fobii z proočkování alespoň nějak byť narychlo " na těch druhých" (kterých?) otestovanou vakcínou, ale divokého, nesterilního, časem buhvíjak zmutovaného covida chytnou kdekoli bez sebemenšího zaváhání.
Vtipné velmi.![]()
Třeba já jsem extrémně izolovaný člověk, nepředpokládám, že bych to chytla, to by musel být fakt pech.
Stačilo mi, když jsem viděla, jak manžel snášel očkování na chřipku. To mě krásně vyléčilo z takových blbých nápadů.
Ne, nenecham se naockovat, ani syna. Ani manžel se nenechá naockovat.
@Altavista píše:
Třeba já jsem extrémně izolovaný člověk, nepředpokládám, že bych to chytla, to by musel být fakt pech.Stačilo mi, když jsem viděla, jak manžel snášel očkování na chřipku. To mě krásně vyléčilo z takových blbých nápadů.
Jasně, to si musí každý zhodnotit sám podle osobní situace.
Já snáším veškerá očkování s písní na rtech, krom bolavý ruky po tetanu v podstatě o ničem nevím.
Ahať, ještě předevčírem jsem svoje případné očkování brala spíš tak jako službu lidstvu
, ale jak tak sleduju vývoj, už bych si to nechala píchnout kvůli sobě, pokud by vakcína slibovala aspoň nějakou účinnost.
Tyhle veletoče co tři měsíce už mě fakt nebaví, a s imunitou by šla vřava bezstarostně mimo mě.
Jenže @@Borrealis mi tuhle hračku mrskla do kanálu, takže - A všichni: roušky, dezinfekce, home office, zrušení školní výuky, škrtnutá kultura…a těšíme se na další vlnu.
![]()
To chceš. ![]()
Ne nenecham, nenechala bych se ockovat ani tak, ale navic pokud jsem to dobre pochopila z rozhovoru s jednou ceskou virolozkou, tato vakcina by mela byt zalozena na uplne novem principu nez byly vakciny doted.
@sirikit píše:
A k tématu…
Nevim, asi jo.![]()
Jsem známej proočkovač, veškerá očkování snáším fajn, pro práci v jednom kuse mezi lidmi by se mi imunita šikla a někdo musí zjistit, kudy cesta nevede.
Když do očkování všichni hodíme vidle, jednak je vývoj té vakcíny zbytečný a krom toho to pak skončí mnohem později nebo nikdy.
Když mě to sklopí… tak jo, no.
Na někom na to přijít musejí.
Taky se hlásím jako pokusný zvířátko… Až vakcína bude, asi jí prubnu… Neřeším prkotiny jako očkování proti klíšťovce nebo tetanu, ale covidku si klidně dám…
![]()
Nenechame se ani ja, manzel ani deti a to jsem ockujici a deti maji i nepovinne ale ockovani proti tomuhle a chripce ani nahodou