Očkování proti covid a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
2.11.21 10:18

Taky jsem šla, když synovi nebyl ještě rok. Chtěla jsem, protože jsem chtěla syna ochránit, alespoň dodatečně. Radila jsem se s různými doktory a všichni souhlasili, jen se neshodli v množství protilátek, které projdou do mléka. U malého nebyla žádná reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.11.21 10:32

Já jsem se nechala očkovat když synovi bylo asi 15 měsíců. Ptala jsem se na to dětské doktorky a svého praktického lékaře a oba mě řekli, že očkování proti covidu nemohou mě doporučit protože nejsou studie. Ale podlé jejich osobního názoru se stát nic nemůže, naopak se předají protilátky v mateřském mléce. Při samotném očkování také nikdo nic neřekl. U syna jsem žádné problémy nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.21 11:12

Já šla hned po šestinedělí, moc se mi nechtělo, ale strach, že mi to starší syn dotáhne ze školy a já nezvládnu pečovat o dvě děti, byl větší, tak jsem z donucení šla a věřím, že jdou jen protilátky do mateřského ml. Kojím stále - beze změny, jen jsem měla docela reakci na očkování - 3 dny horečky 38-39 a celkově týden mi bylo divně a měla jsem velkou bouli pod paží - naběhlou uzlinu - bolest hrozná… říkala jsem si, že bych do toho už nešla… ale snad jsem já i malá teď chráněné…čert ví… :think:

• Citovat
  • Upravit
4134
2.11.21 12:12

Šla jsem po šestinedělí. Reakce žádná. Pořád normálně kojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
T21
4
2.11.21 15:08

Sla jsem kdyz bylo dceri 15 mesicu. Reakce u ni zadne. Kojime stale. Radila jsem se s pediatrem, praktickym i gynekologem. Vsichni byli pro ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.11.21 13:06

Byla jsem na prvni davce pred 5 dny. Malemu deset mesicu a stale kojim. Ja dva dny unavena jak kote a malickemu se dost zhorsil ekzem. Dnes jsme byli radeji u lekarky, ale neni si jista, zda se to zhorsilo ockovanim nebo necim jinym, ale jelikoz se u nas za tech par dni nic jineho nezmenilo (jidelnicek, prasek na prani, kosmetika,…), tak se priklani k tomu ockovani. Uvidime za par dni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.21 17:34

Ahoj holky malej má 2 měsíce bohužel zvažuji očkování pokud zakážou neočkovanym všechno ale mam strach. Malého pak čeká očkováni hexa a když bych se ja nechala očkovat na covid aby to nezpusobilo nejaký problem je plně kojen a určitě kojit nechcu přestat snad někdo dostane rozum a nebudou neočkovanym tolik věcí zakazovat

• Citovat
  • Upravit
2014
12.11.21 20:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky malej má 2 měsíce bohužel zvažuji očkování pokud zakážou neočkovanym všechno ale mam strach. Malého pak čeká očkováni hexa a když bych se ja nechala očkovat na covid aby to nezpusobilo nejaký problem je plně kojen a určitě kojit nechcu přestat snad někdo dostane rozum a nebudou neočkovanym tolik věcí zakazovat

Očkovat se klidně můžeš. Pro klid jdi třeba 14 dní před a nebo po té hexe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.21 13:23

@Divida33 Dobrý den, mohla bych se zeptat a případně poprosit o odkazy na kterých zahraničních stránkách jste čerpala? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.11.21 15:43

Zdravím, také by mě zajímaly zdroje s infem, jaký vliv má vakcína při kojení. Většina si myslí, že to je bezpečné a pak vím, že někomu doktor nedoporučil pár dní kojit vůbec. Tak jsem z toho jelen.
Jsem teď v 39tt a chci se nechat oočkovat po porodu, protože bych chtěla brzo otěhotnět znovu, tak jsem nejdřív předpokládala, že to problém nebude a následně se ke mně dostalo, že to vysloveně někdo při kojení nedoporučuje, ale nikde nemůžu najít proč. Ono stejně co doktor, to jiný názor.
Případně, řešil jste někdo porod - očkování - otěhotnění v co nejkratším sledu? Očkování asi ke konci šestinedělí (nebo by šlo i dříve?) a kdy se po poslední vakcíně už pokoušet o mimi (také asi radši několik týdnů počkat, že?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
2.12.21 17:25

Hodně jsem zvažovala a bála se, abych malé očkováním neublížila. Počkala jsem po jejím očkování a nemoci, co měla před měsícem. Zatím je úplně v pohodě, horečku neměla, ani já kromě bolesti ruky nemám žádný příznak. Jsem ráda, že jsem se odhodlala a nebudu se tolik bát, že bych skončila bez dcery v nemocnici 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.21 17:37

Mohu se zeptat

Jak máte starou malou? A jakou jste si nechala dát vakcínu??? Já se také před t, dnem rozhodla k očkování vakcínou Pfizer po poradě s třemi dětskými lékaři a 20.12 jdu na druhou dávku. Mám 12.12. 3 měsíční miminko holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
3.12.21 17:45

Já se ododlávala dýl, protože mi to pediatr nedoporučil a vlastně nikam moc nechodím. Malá má 9,5 měsíce, očkování měla naposledy v srpnu a na konci září měla bakteriální infekcí s antibiotiky a na konci října virový průjem zase. V listopadu už byla zdravá, teď očkování nemá, tak jsem šla 🙂 mám taky pfizer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek