Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My zijeme v U.S.A. a tady mi muj gynekolog vylozene doporucil se naockovat jak proti normalni, tak i proti praseci. Zatim jsem se ockovat nenechala a asi ani nenecham. Normalni chripku jsem v zivote nemela a taky si myslim, ze vakciny proti praseci jeste nejsou dost odzkousene. A ani to tu moc neradi… Jen proste pro porovnani, ze tady na to tehule posilaji…
Je jasny,ze clovek nemuze byt zavreny porad doma.Manzel taky chodi do prace kde je spousta lidi.Myslela jsem tim kdyz by byla chrip.epidemie tak nenavstevovat velke obchodaky,kina atd.Zda se mi ze je furt neco…kdyz ja byla tehotna,tak byl velky humbuk s listeriozou,ptaci chripky…to jdem se bala umyt s okna ptaci oo.
Takhle dokazou vydeptat media.A zijem
Ja bych si to proste pichnout nedala.A kor tehotna. ![]()
Já jsem se ještě před otěhotněním ptala na názor svého obvoďáka, jestli se nemám nechat očkovat proti chřipce, dokud nejsem těhotná, abych se jí pak nemusela tolik bát. A on mi řekl, že mi to nedoporučuje, dokud plánuju děti. Je pravda, že můj obvoďák není zas nějakým extra zastáncem očkování, ale očkování proti žloutence mi doporučil (jsem učitelka a nastupovala jsem do práce v době „epidemie“). Říkal, že pokud jsem za poslední tři roky neměla chřipku nebo nebyla očkovaná, že nevidí důvod očkovat. Očkovat jsem se jednou nechala, když nám to zaměstnavatel hradil, ale to už je hodně dávno. Měla jsem po tomto očkování tak příšernou reakci, že bych se asi už jen tak očkovat nenechala.
O prasečí chřipce jsem se s nikým zatím neradila, ale myslím si totéž, co už tady bylo mockrát napsáno - že není tak úplně odzkoušená, takže se asi víc bojím toho očkování než nákazy (stále chodím do práce a jako učitelka jsem mezi dětmi a lidmi v prostředcích MHD). A taky mě trochu uklidnil MUDr. Koucký v internetové poradně, kde už několikrát odpovídal na otázku tohoto tématu - v tom smyslu, že po prvním trimestru nevidí riziko pro plod, jen pro matku, a to stejné jako u normální chřipky. Ale na druhou stranu nevidí důvod proč neočkovat, pokud to těhotnou uklidní. Takže já rozhodnutá stoprocentně nejsem, ale do očkování se mi popravdě vůbec nechce.
ahoj, zrovna toto dilema resim, ale jsem v trochu jine situaci…jako tehotne mi bylo doporuceno se naockovat, ziji v UK, kde riziko nakazy je obrovske, v mem okoli nekolik lidi jiz tu chripku melo…zaroven pracuji v tovarne, tzn.denne se pohybuji mezi stovkami lidi.....ale bojim se a moc se mi do toho nechce…
Liky ja ziju v UK taky. Zrovna v pondeli mi volali kvuli praseci chripce a uz asi pred 14-ti dny mi prisel dopis i na normalni. Podekovala se jim, ale nenecham se ockovat. po pravde opravdu osobne neznam nikoho, kdo by mel i treba normalni chripku a navic nikam do davu nechodim a kluk nechodi ani do jeslic
ek. Takze urcite nenecham a uz vubec ne jako tehotna.
imi, to je zajimave, tady tech par pripadu znam a jak jsem psala, pracuji v tovarne kde potkavam denne stovky lidi a mnozi uz praseci chripku meli a budou mit…sama bych do toho nesla, ale doktorka mi to durazne doporucila… znas nekoho, kdo se ockovat nechal?? ja se opravdu dost bojim ockovani, ale i moznosti, ze ted chripku chytnu/ne kvuli sobe, ale kvuli plodu/nemam uz moc sanci pak otehotnet, na toto mimi jsme cekali nekolik let… ![]()
Liky Tak hlavne se nedoporucuje ockovat ani proti normalni chripce v prvni polovine tehu. Vsichni koho znam a sou tehotny jsou zatim rozhodnuty se nenechat. Chripku ale muzes chytit jakoukoli i po ockovani, nefunguje na vsechno. Ja delala taky ve fabrice pred materskou, a chripku sem nemela ani normalni ani jinou. To je bud a nebo. Jaky je riziko, ze ji dostanes a jaky jsou rizika toh ockovani a o tech nikdo poradne jeste nevi, pokud se nepletu. Ja budu jist cesnek a vitaminy a preziju snad bez chripky stejne, jako poslednich 5 let. ![]()
diky IMi, uklidnila jsi me a potvrdila me rozhodnuti do toho nejit…tady z toho vsichni sili a tvrdi mi, ze jsem nezodpovedna, doktor a midwife na me tlaci tez…holt az se u nas zas vyskytne chripka zacnu nosit ustni masku a budu mit ruce v dezinfekci, at si o me mysli kdochcecochce ![]()
Zdravim,
já jsem se na možnost očkování svého gynekologa zeptala. A on mi řekl, že mi to jako těhotné rozhodně nedoporučuje.
A „mimo záznam“ mi řekl, že dle jeho názoru je to pouze „nafouknutá bublina“. Že spousta lidi tu chřipku (prasečí = mexickou, ptačí …) prodělá a vůbec to nezjistí.
Takže prostě očkování NE E
![]()
Zdravim,
já jsem se na možnost očkování svého gynekologa zeptala. A on mi řekl, že mi to jako těhotné rozhodně nedoporučuje.
A „mimo záznam“ mi řekl, že dle jeho názoru je to pouze „nafouknutá bublina“. Že spousta lidi tu chřipku (prasečí = mexickou, ptačí …) prodělá a vůbec to nezjistí.
![]()
Zdravim,
![]()
rumac - to mělo znamenat 3× NE? ![]()
to je těžké,ono je těžké neposlechnout doporučení od dr.,který vám k dítěti pomohl, tzn. prošel si s vámi všechny ty peripetie a víte, že mu záleží na tom,aby když už se podařilo dítko počít,tak abyste ho ve zdraví přivedly na svět - a je to právě on, který mi to doporučuje
, se svým obv. gynekologem vím,že takový vztah nemám,i když je fan
bylo myšleno jako velke NE ![]()
(ten druhy prispevek je omyl
, obcas se mi to tu nejak zasekne
)
Kazdopadne rozhodnutí je vždy na tobě neboli na každém z nás.
Boriska To je sice pravda, ale to by te taky mohl naockovat proti vsemu moznymu, pac je spousta veci, ktery muzes chytit. Mozna prave proto, ze ti musel k mimcu pomost bych to nechala bez nejakyho zasahovani ockovanim. Ale nevim, to je jenom muj nazor. zalezi asi taky na riziku, jestli to mas sanci opravdu chytit. Proti angine ockovani neni a kdyz ji dostanes tak do tebe zase musej prat atb. takze si nevyberes.
IMI-on mi šel příkladem,svou těhotnou ženu naočkovat nechal
,takže v tom lítám
![]()