Očkování proti prasečí chřipce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
224
11.11.09 15:48

Taky hodně váhám :think:
Můj přítel pracuje v zdravotnictví a moc tomu léku nedůvěřuje stejně jako já, ale zase na druhou stranu je riziko nákazy čím dál větší
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Možná je to mediální bublina, možná ne. Každopádně všechny epidemie v historii začínaly několika málo nakaženými a posléze zabíjely ve velkém :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
11.11.09 16:15

AlliTo je sice pravda, ze kazda epidemie zacne pomalu, ale kolik se objevilo nemoci a zadna epidemie z toho nebyla? A tim, ze se nacha naockovat hejno lidi, tak virus akorat zmutuje, aby se proste „nazral“ a pomnozil a to muze bejt jeste horsi. A pokud se nepletu, tak epidemie, ne-li pandemie chripky je tady kazdorocne. Par procent nakazenych zemre a jede se dal. Ne, to bylo hnusny. Ale fakt je, ze zatim je umrtnost na praseci chripku mnohem mensi, nez na chripku normalni. a myslim, ze vetsina lidi umrela na zdravotni komplikace, ktery chripka zhorsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
12.11.09 20:20

Ahoj,
dnes jsme byla s malou v centru pro deti a rodice a byl tam tatinek s chlepeckem 3roky(uz se zname),nebyli tam ted cca 20 dnu a rikal ze maly mel H1N1.

Ze byl jakoby nachlazeny s teplotou,tak sli k lekari a bylo to tam,takze doma,hodne pit,snizovat horecku..

V pohode to ustali cela rodina,maly tam dnes lital,,proste si myslim ze pro zdraveho cloveka je to „jen“ chripka,tim nechci chripku podcenovat,vylezet se musi i ta obycejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
13.11.09 08:55

Ahojky :-)
já osobně sem se nikdy proti žádné chřipce očkovat nenechala a teď ikdyž jsem v 9tt to nemám v plánu. Myslím, že je to opravdu trochu přehnané zastrašování.
Mám také strach z nákazy, ale obava z reakce na vakcínu je asi větší.
Praktická lékařka a ani můj gynekolog mi zatím očkování nedoporučili, takže nejspíš své rozhodnutí nezměním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 18:24

tak zase studuju :-P a našla jsem toto:

Dobrý den,

jsem těhotná ve 12 tt., navíc mám doma 2leté dítě. Jak se máme před hrozícím nebezpečím chřipky chránit?

Děkuji za odpověď

Helena Jiřincová - Národní referenční laboratoř pro chřipku: nemuzu nez doporucit zvysene dodrzovani hygienickych zasad, a to i pro celou Vasi rodinu, tedy vase okoli, aby chranilo nejen sebe, ale i Vas. - o očkování nic nepíše :nevim: (je pravda,že je to teprve z dubna,ale?)
více na
 http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
13.11.09 18:44

Ahoj,
zrovna jsem ve vaně četla časopis Meduňka, článek o to zda očkovat a nebo neočkovat. No ja jasně z toho vyplývá, že rači neočkovat.
Dočetla jsem se že očkovací látky obsahují thimerosal - je to antiseptická látka, která obsahuje rtuť.
Té rtuti tam je 25 - 50 mikrogramů. Podle WHO je bezpečná dávka rtuti 0,1 mikrogramů na kilogram. Takže aby toto množstvá bylo bezpečné museli bychom vážít minimálně 250kg. Pro děti o hmotnosti 10 kg je dávka 25× vyšší a pro půlroční dítě 5-6kg je dávka vyšší 50×. A rtuť je toxická ve všech svých formách pro plody i narozené děti.
Spekuluje se o tom jestli thimerosal je příčinou autismu.

No je tam toho dost, nebudu to všechno vypisovat, kdo chcete, tak si to zajděte koupit do trafiky. Nicméně se z toho dá vyléčit i bez očkování. Kolikrát je ta vakcína horší než sama chřipka.

No a stejně mi připadá, že na tu chřipku umírají jen lidi co jsou jinak vážně nemocní a média to jen rozmazávají na všechny strany, aby měly co vysílat.

Příspěvek upraven 13.11.09 v 18:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 18:45

monique - no meduňka je tak trochu „svůj“ časopis, ale mamka ho kupuje,tak kouknu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
13.11.09 18:47

Boriska
jo jo, taky ho mám od mamky, a doma nic jiného nebylo a já ve vaně tak ráda čtu. No a tento článek, byl docela dost zajímavý a není napsaný tím meduňkovským stylem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 18:50

17. U kterých skupin osob může mít onemocnění s větší
pravděpodobností vážný průběh, pokud se nakazí?
Malá část těch, kteří se nakazili, měla těžší průběh onemocnění, někteří museli být hospitalizováni a několik z nich i
přes lékařskou péči zemřelo. Většina z nich patřila k rizikovým skupinám. To znamená, že pokud jsou infikováni,
s větší pravděpodobností prodělají vážné onemocnění.
Téměř všichni Evropě nebo Severní Americe, kteří prodělali velmi těžké onemocnění nebo zemřeli, patřili do dříve
rozpoznaných rizikových skupin , jako jsou zejména: · Lidé s chronickým onemocněním bez ohledu na věk – diabetici, lidé s nemocemi srdce a cév,
s chronickými dýchacími chorobami nebo stavy stěžujícími dýchání, jako je např. extrémní obezita. · Těhotné ženy. · Malé děti (zejména mladší než 2 roky).
Těhotné ženy, které se nakazí chřipkovým virem A(H1N1)v, mohou očekávat s větší pravděpodobností těžší
průběh onemocnění než ostatní lidé. Evropská léková agentura (EMEA) nedávno rozhodla, že těhotné ženy smí být
léčeny inhibitorem neuramidázy oseltamivirem.

toto píšou na hygieně
http://hygpraha.cz/…A_H1N1_1.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
13.11.09 19:00

No buď to jako těhotná přežiju nebo ne a nebo se nechám naočkavat něčím, co nikdo pořádně neodzkoušel a nikdo neví co to s těhotnou a miminkem udělá…
To vyjde na stejno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 19:05

monigue - to přesně od začátku řeším a nejsem ochotna se s touhle odpovědí a bezmocností smířit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
13.11.09 19:10

Tak já už jsem z toho tak na palici, že vůbec nevím co si mám myslet, přijde mi že každej zdroj říká o očkování a speciálně těhotných něco jiného a ten článek co jste sem vložili mě teda docela vyděsil…ale i přesto do toho nejspíš nejdu…
To jsme si holky vybrali čas na těhotenství, krize-sebrali nám podstatnej kus neschopenky a mateřský a do toho ta pitomá chřipka, se z toho fakt asi picnu :zed:
snad se nám podaří donosit mimísky v pořádku a ty prachy holt musíme oželet, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
13.11.09 19:13

Já jen doufám že to nechyt Adámek, od rána má teploty a začíná kašlat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 19:13

holky, teď píšu přímo na SZÚ dotaz, tak jsem zvědavá, co odpoví - petruš - nemáš někde schované info o tom, jaká by měla být ta vakcína pro těhule - nechce se mi hledat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
13.11.09 19:22

petruš - našla jsem :mrgreen: a napsala jsem
Dobrý den přeji, jsem těhotná v 13tt - zajímá mě, jestli je vhodné očkovat se proti pandemické chřipce v těhotenství a v které části , resp. týdnu těhotenství. Dále o jaký typ vakcíny se jedná - jestli obsahuje inhibitor neuramidázy oseltamivir, který byl schválen Evropskou lékovou agenturou.
Jaký je charakter vakcíny? Jedná se o živé oslabené vakcíny nebo o inaktivované, subjednotkové vakcíny virové?

Děkuji za odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky