Očkování proti prasečí chřipce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9394
18.11.09 07:02

tak u nas v praci uz to zas zacina a pras.chripka jede…tak se jdu cpat vitaminy… v Polsku se pry moc neockuje, sama ministryne zdravotnictvi je proti, ze pry vakcina neni dostatecne odzkousena, a hlavne tehotnym to nedoporucuje…zatimco tady v Britanii na vas rvou i z radia-ockujte se, ockujte…jiny kraj, jiny mrav/ze by i tim, ze zrovna britska firma tu vakcinu vyrabi?/ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kadli
18.11.09 11:47

Liky taky jsem to o polské ministryni četla, že prý farmaceutické firmy nechtějí přebírat odpovědnost za úmrtí a komplikace v souvislosti s očkováním vakcínou, proto není a nejspíš ani nebude ve volném prodeji, ale jen zprostředkovaně přes stát a ten musí vzít na sebe veškerou odpovědnost za škody na pacientech. Jeden typ vakcíny prý zkoušeli jen na 160 lidech a u druhé byl testovací vzorek 600 lidí, samozřejmě všichni naprosto zdraví.

• Citovat
  • Upravit
kadli
18.11.09 12:00
Boriska píše: …já v podstatě neočkávám Kadli, že mi tady někdo dá odpověď :wink: , já si tady shromažďuju informace…

Já jsem reagovala na to, že se s tou bezmocností nehodláš smířit, ale obávám se, že nic jiného ti nezbyde, protože dneska ti fakt nikdo neřekne, že je to bezpečný, leda tak výrobce vakcíny :evil: . Vakcína může mít na dítě vliv neurologický, tzn. že se na to příjde klidně za několik let, až děti očkovaných žen budou mít např.epilepsii apod. Mám známou jejíž dítě je po očkování matky v těhotenství /ne na chřipku/ světloplaché a má i jiné neurologické problémy. Čímž nechci nikoho strašit, případ těhotné paní z Mostu mě dost vyděsil, tudíž v člověku začne hlodat červík, ale mě pořád ještě o trochu víc děsí ty neznámé následky než strach z chřipky. 8-o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.09 15:21

Zdravím,
tak jsem si tu pročítala všechny veše přispěvky a o moc moudřejší co mám dělat teda nejsem (až na nějaké dobré rady jak na prevenci)
Jsem ve 22 týdnu, normálně bych se asi nebála a moc to neřešila, ale jsem ještě k tomu astmatik, a jak se někomu vlivem hormonu v tehotenstvi astma zlepsi, tak me se spis zhorsilo, coz mi potvrdila na posledni kontrole i moje alergolozka. Takze jsem zvysila davky spreje na astma a zacala se bat chripky :-(
Navic kazdej doktor tvrdi neco jinyho, na alergo ze kvuli tehotenstvi bych se mela nechat ockovat, obvodacka zase ze kvuli astmatu ano ale kdyz jsem tehotna tak ne :-? A ted babo rad.
Nezbejva nez zatim verit ze to nechytnu a kdyz jo tak to bude dobry.
Vsem preju hodne zdravi

• Citovat
  • Upravit
79
20.11.09 15:22

No nechtela jsem to poslat jako anonymní, jsem tu poprve tak se nejak neorientuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
20.11.09 15:58

efkoo, mas to rozhodovani o to tezsi… :kytka: u nas v okoli chripka uz je, takze kdybych ted sla na ockovani/10 dni trva nez se vytvori imunita/ tak tu chripku muzu pekne chytnout…tak proste nejdu a budu doufat, ze to ja i mimi zvladnem… tady v sev.Irsku uz budou ockovat i deti od 6 mesicu do 5 let,vsechny…a mozna i pry mladsi…to uz mi prijde tez dost riskantni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
20.11.09 20:01

Přesně jak říká Kadli - víc bych se bála následků, které nejsou odzkoušené, než chřipky, která má statisticky menší následky než běžná chřipka. A byly jste někdy tolik vyplašené z klasické chřipky? Vím, všecho neznámé a cizokrajné trochu děsí - ale v tom případě mě teda pěkně děsí ty neodzkoušené a nebezpečné vedlejší účinky očkování.
Borisko - tak manža to má chudák horší…vím, člověk se tomu nevyhne. Můžeš to chytnout i v čekárně na gyndě, když na to přijde. Můj chlap dělá konstruktéra ve firmě s 1500 zaměstnanci. Většinu dne sedí v kanclu, ale musí chodit i do výroby si něco přeměřovat a tak…takže taky v podstatě máme styk se stovkama lidí denně. Je to osud. Ale věřím, že jsme zdravé a zvládnem to. A prcci samozřejmě taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
20.11.09 23:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
24.11.09 13:38

Ahoj,
po delsi dobe se hlasim :mavam:
Dneska jsem se divala na zpravy - sice na Nove, ale o to tu nejde…
Zarazila me jedna vec. A to to, ze vsude se omyla, ze vakcina je delana na zakazku, dokonce ze se cekalo tak dlouho na to az vyrobi potrebne mnozstvi. No ale proc to rikam… Taky tam bylo mimo jine receno, ze ta vakcina ma datum spotreby ci co to tam bylo do konce roku.
Je mi divny, ze jestli to bylo delane - vyrabene vse tak narychlo, tak jakto ze vakcina co ma cca 2 roky dobu pouzitelnosti muze byt malem propadnuta.
Nevim jak vam, ale me to jenom utvrdilo v tom, ze cela tahle kauza je jenom pokus o to se obohatit na zodpovednosti troufam si rici az histerii lidi…
Dalsi co me udivilo, ze kdyz tohle zjistili - ze maji temer po dobe mozne pouzitelnosti, tak proste a jednoduse zmenili na krabickach datumy a hura - vakcina je i nadale pouzitelna…

Jenom upozornuji, ze je to pouze muj soukromy nazor a nikomu samozrejme nic nenutim a uz vubec ridit se tim…

PS: takze i nadale muj nazor na ockovani NE-E :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
24.11.09 20:13

Holky, přidávám názor svého italského pediatra, je to kapacita. Podle jeho názoru rozhodně neočkovat!!!! Je to mediálně nafouklá bublina, tady v Itálii objednali tisíce vakcín a potřebují je udat, lidi se tu do očkování moc nehrnou. Tento doktor pracuje v nemocnimi, kde mají spoustu nemocných prasečí chřipkou, zatím žádné úmrtí. Doktoři se tu taky nenechali naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.11.09 20:19

Stále sleduji tuto diskuzi, ač nejsem těhotná.

Dnes byl pro mě mimojiné zajímavý poznatek též ve zprávách, že dost zdravotníků podepisuje na očkování negativní revers.

S čekárnou na gyndě jste mi připomněli, že jeden rok tam měla chřipku sestřička, měla sice roušku, ale já to chytla a pěknou. To jsem těhotná taky nebyla. Plus hromadná doprava, tam se dá chytit taky hnedle.

Ne že bych neměla z chřipky obavy, měla jsem po té, co jsem se rozhodla otěhotnět (sice to trvalo, ale každou zimu jsem se bála, abych ji nechytla) a kvůli malému mám dál. Takže se budu asi snažit o prevenci a doufat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
24.11.09 20:33

Ahoj. Letmo jsem si pročetla diskuzi. Můj názor je neočkovat. Ale. Snažíme se o druhé mimčo a teď fakt nevím, jestli pokračovat nebo kvůli riziku chřipky odložit těhotnění na později (otázka na kdy??). Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
25.11.09 14:37

Rumac S tou trvanlivosti to rikali o Tamiflu a prej to prodlouzili o dva roky. u jidla delaj sceny a leky prodlouzej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.09 09:14

Informace k očkování proti prasečí chřipce

a jiným způsobům prevence je možné najít taky v tomto textu:
 http://www.azrodina.cz/…1n1-prevence

• Citovat
  • Upravit
51
30.11.09 09:33
IMI píše:
Rumac S tou trvanlivosti to rikali o Tamiflu a prej to prodlouzili o dva roky. u jidla delaj sceny a leky prodlouzej :nevim:

Ahoj, to je možné, ale mě to fakt přijde jako že někdo se na tomhle všem chce jenom obohatit. Rozhodně si moji důvěru tímhle jednáním nezískali.
Vyvolává to ve mě dojem, že se někdo potřebuje zbavit vakcíny, která by se za jiných okolností zřejmě těžko prodávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí