Oční kontakt u batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
13.5.20 23:40

@JaneTejero Popsala jsem náš případ tak obsáhle, abych Vás trochu uklidnila. Stejně jako na ulici vidíte tisíce různých povah lidi, tak jsou i miminka každé jiné. Že je někomu oční kontakt nepříjemný, není nic neobvyklého, takže pokud Váš syn nemá jinou výraznou odchylku, jako ten náš, tak se zbytečně nestresujte. My jsme byli před par dny na kontrole a pediatrovi jsem své obavy sdělila. Dělala jsem to sice při každé kontrole, ale až tentokrat syn předvedl reálný stav věci, při oblékání řval a kopal, v ordinaci se mě držel za vlasy a řval, až se pozvracel, takže doktor konečně vypsal znovu žádanku na neurologii. Tentokrat budu hledat i lepšího neurologa a snad se posuneme někam dal. Jinak já mám děti dvě, takže mám to srovnání a prave ten strašný rozdíl me znepokojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.5.20 00:05

@Alibella Děkuji a Vám přeji aby se nakonec všechno vyřešilo a ukázalo se, že je všechno alespoň v mezích v pořádku… :) Hlavu vzhůru!… Tohle je holt složité řešit, oni toho ty děti ještě moc nepoví a do hlavy jim nikdo nevidí no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.11.21 10:38

Dobrý den, ráda bych obnovila diskuzi. Jak jste dopadli? Nás syn má 21 měsíců a také má slabší oční kontakt. Nejvíc mě štve když mi něco podává, tak se na mě nekouká a ze po nás pořád něco chce :mrgreen: jinak rozumí méně než by měl, ale všem běžným věcem rozumí. Odnese, vyhodí, sedne si když chci… jen u toho na nás nekouka :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.11.21 18:29

@Tiina90 Nasim klukum dvojcatum je 25 mes. Sice maji perfektni ocni kontakt, i nam rozumi (podej, prines, vyhod, ukaz kde mas oci, pupik), uces si vlasky, jdi do koupelny atd. Ale co me trochu zarazi je to ze ukazuji ukazovackem ale jen v knizce, na sobe, nebo na predmet co maji kousek od sebe, u okna ukazuji na ptacka treba ale kdyz jsme na prochazce, tak do dalky neukazuji…jinak si s nami radi hraji mickem, posilame si auticka, hrajeme si na piskovisti, miluji houpacky..na neurologii neshledali nic, v lednu mame logopedii a detskeho psychologa, ale i psycholozka mi z meho popisu deti napsala, ze nevidi nic neobvykleho..Vsude je neco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.11.21 18:57

@Blueangel111 Pardon, možná jsem to z toho, co píšete úplně nepochopila, ale píšete že neukazují do dálky, ale jinak všechno normální, a tak mě napadá úplná banalita - nemůže se stát, že prostě jenom špatně vidí na dálku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.11.21 19:02

@Tiina90 Dobrý den, náš syn má teď tedy 33 měsíců. Je nemazlivý, skoro vůbec nám nedává pusinky (což mě třeba hrozně mrzí), ještě úplně nemluví (opakuje slova a nějaká už umí, ale že by dával dohromady věty třeba už, tak to ani náhodou a přitom to už hodně dětí v jeho věku zvládne), což mě trochu zaráží, ale říkají, že kluci někdy začnou opravdu mluvit až později. Takže, tím se utěšuji… Jinak ale, oční kontakt už udrží, je veselý, je hravý, trochu rošťák, ale to „dívání se do očí“ se opravdu vylepšilo, takže myslím, že to, že se Vám teď do očí nekouká nemusí nic znamenat a za pár měsíců, že to odezní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
22.3.22 13:06

@JaneTejero zdravím, tak to je dobře, že se zlepšil. Syn 28 měsíců, stále oční kontakt slabší. Mluveni nic moc, zlepšilo se porozumění. Nicméně máme za sebou neurologii, vidět nás pan doktor dál nepotřebuje, napsal ze bude možná adhd, jinak je vše v pořádku. Tak snad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.7.24 22:55

Dobrý den, chtěla bych požádat zakladatelku o info, jak se vše nakonec vyvinulo?
To co popisujete, je přesně i u nás, hlavně s tím očním kontaktem. Když neco syn chce tak se dívá přímo do očí.. když na něj mluvíme oční kontakt buď žádný nebo vteřinový. Synovi je 2,5 roku ale všimli jsme si toho už dříve.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect