Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše: Čerpáš ze zastaralého zdroje, nejjistější je aktuální změní zákona…Podmínky nároku na ošetřovné § 39
(2) Podmínkou nároku na ošetřovné je, že osoba uvedená v odstavci 1 žije se zaměstnancem v domácnosti; to neplatí v případě ošetřování nebo péče o příbuzného v linii přímé88) a sourozence zaměstnance nebo ošetřování manžela (manželky) zaměstnance, registrovaného partnera (registrované partnerky) zaměstnance, rodičů manžela (manželky) nebo registrovaného partnera (registrované partnerky) zaměstnance.
jo, věřím. Jen mě ted zajímá, proč to ten měšec neaktualizoval, mají tam rok 22. Nechápu.
@vokishka píše:
jo, věřím. Jen mě ted zajímá, proč to ten měšec neaktualizoval, mají tam rok 22. Nechápu.
Nejspíš protože to psali na začátku roku, to se mění redukční hranice pro tu kalkulačku. A mám pocit, že změna s domácností platí od 1.4.
@vokishka píše:
Nějak to zaspali asi. Já to právě zrovna nedávno někde četla, že ta společná domácnost už není nutnou podmínkou v některých případech.