Od jaké hranice příjmu už zanedbatelný vliv na štěstí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
336
9.3.23 13:49
@Anonymní píše:
V čem myslíš, že je to dítě tak jiné :think: S dcerou do školy chodila dcera z rodiny, kde ten příjem je nejspíš ještě vyšší a vlastně jediné, kde je to poznat, je trávení volného času - pravidelně prakticky každé prázdniny nějaká exotická dovolená a pak ještě možná podle auta, kterým ji vyzvedávali ze školy. Jinak úplně normální kamarádská holka, zrovna tak jako její máma. Nikomu to, jak na tom jsou opravdu nedávali sežrat…

Já nikoho takového neznám, takže je to za mě fakt čirá teorie… Ale kdybychom měli až takovýhle příjem, tak myslím, že bychom žili fakt jinak. První, co mě napadne, je třeba, že by s námi bydlela hospodyně, kromě úklidu by zajišťovala i vaření dle jídelníčku od nutriční terapeutky, obden cvičení s osobním trenérem atd. Prostě sebepéče na úrovni, kterou si teď umím stěží představit. Rozhodně by rozdíl nebyl jen v dovolených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15957
9.3.23 13:57
@Cenarius píše:
Vidíš. Tak mi dej všechny peníze a budeš zase šťastný a jako bonus, budu šťastný i já!

Když tak nad tím přemýšlím, tak možná budu nešťastný, ale budu mít na jídlo, než abychom byli my dva šťastní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
9.3.23 14:09

@Weia tak to byste měli asi i domácí učitelku, nebo fakt vyloženě nejakou super soukromou zahraniční školu. Dítko by mělo asi šok, když by přišlo mezi normální populaci. Ale jestli je to takhle ok a pro člověka/ dítě prospěšné a jsou v tom šťastní..těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
9.3.23 14:24
@andelka83 píše:
@Weia tak to byste měli asi i domácí učitelku, nebo fakt vyloženě nejakou super soukromou zahraniční školu. Dítko by mělo asi šok, když by přišlo mezi normální populaci. Ale jestli je to takhle ok a pro člověka/ dítě prospěšné a jsou v tom šťastní..těžko říct.

Ano, asi tak si to představuju.
A souhlasím i s tím, že je fakt otázka, jaké by byly celkové důsledky takového životního stylu.
Nicméně nečekám, že kdy budu mít příležitost to otestovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
9.3.23 14:32

@Weia to já taky ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.3.23 15:43