Od kdy fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
3.3.16 17:28
@zuzu224 píše:
Ano, ano ve vsech zasuvkach sveta jsou zaslepky :zed:. Kazdou chvilku jsme nekde kde nejsou zaslepky (restaurace, dr., navsteva,…), nepohybujeme se jen doma, takze aktivni ochrana je super, ale naucit dite nesahat do zasuvek je nutnost tak jako tak.

A roční dítě to pochopí tím, že ho plácneš? Takže v restauraci nebo kdykoli jinde už ho hlídat nemusíš? Tak to aha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Okolo roku…jak píše @zuzu224 aktivní ochrana je lepší, než dítě vychovat v bezpečné bublině a sresovat se při návštěvě cizího prostředí, co tam je za nástrahy

• Citovat
  • Upravit
1085

Jinak k té horké troubě, ne každý má dneska moderní trouby, které zvenčí nepálí, třeba moji rodiče mají klasický 20 let starý plynový sporák a když se peče oběd, tak hold pálí, a manželovi rodiče mají na chalupě dokonce kamna ve kterých se topí, topení jiné není, takže chcete říct že když mám dítě v dosahu tak nebudu vařit oběd aby se náhodou nespálilo?? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@inkakřivák píše:
Propána to si neumím představit plácnout dítě přes ručičku tak, abych mu ublížila, co jsi blázen? Je rozdíl plesknout a je rozdíl udeřit, praštit tak, abych ublížila.

Kolik joulů je rozdíl, prosím? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
3.3.16 17:30

@Baba Hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
3.3.16 17:31

My třeba nikdy nedávali věci pryč, aby se malá naučila co může a co ne, třeba jsme nikdy nedávali hrnek s kafem z dosahu, prostě stál na konferenčním stolku, malé je rok a třičtvrtě, ale už tak minimálně půl roku moc dobře ví, že to pálí a že nemá sahat, a nikdy se neopařila, nikdy ze stolku neschodila…dítě, které se s tím nikdy nesetká pak vezmete někam na návštěvu a návštěva si kvůli vám dá kávu kam??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
@KatkaKlcova píše:
Jinak k té horké troubě, ne každý má dneska moderní trouby, které zvenčí nepálí, třeba moji rodiče mají klasický 20 let starý plynový sporák a když se peče oběd, tak hold pálí, a manželovi rodiče mají na chalupě dokonce kamna ve kterých se topí, topení jiné není, takže chcete říct že když mám dítě v dosahu tak nebudu vařit oběd aby se náhodou nespálilo?? :lol: :lol:

A tím, že dítě plácneš, si bezpečně zajistíš, že se nespálí…?
 Aha…

@zuzu224, totéž - tím plesknutím přes ručičku si zajistíš, že ROČNÍ dítě - kdykoli uvidí někde zásuvku - si to spojí a tím pádem je před zásuvkami v bezpečí…?
 Aha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@KatkaKlcova píše:
Jinak k té horké troubě, ne každý má dneska moderní trouby, které zvenčí nepálí, třeba moji rodiče mají klasický 20 let starý plynový sporák a když se peče oběd, tak hold pálí, a manželovi rodiče mají na chalupě dokonce kamna ve kterých se topí, topení jiné není, takže chcete říct že když mám dítě v dosahu tak nebudu vařit oběd aby se náhodou nespálilo?? :lol: :lol:

Ne, proč, ale tak snad dávám pozor.
Hlídám i teď, když jsou nejmladšímu dva. Pořád třeba dávám hrnky s horkými nápoji tak, aby na ně nedosáhli. Dvouletý je ještě pitomoučkej, co teprv roční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
3.3.16 17:32

Holky vy máte nervy z ocely :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.16 17:33
@KatkaKlcova píše:
My třeba nikdy nedávali věci pryč, aby se malá naučila co může a co ne, třeba jsme nikdy nedávali hrnek s kafem z dosahu, prostě stál na konferenčním stolku, malé je rok a třičtvrtě, ale už tak minimálně půl roku moc dobře ví, že to pálí a že nemá sahat, a nikdy se neopařila, nikdy ze stolku neschodila…dítě, které se s tím nikdy nesetká pak vezmete někam na návštěvu a návštěva si kvůli vám dá kávu kam??

Návštěva si kafe bude hlídat. Opařený dítě mít fakt nechci. A nemusí to býtt tím, že se dítě bude sápat po hrnku, stačí zakopnout.

A jo, jednu takovou známou mám - dítě na klíně a v momentě opařené čajem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
3.3.16 17:34
@Leniczka23 :lol:
@Baba píše:
8o Tak to je snad tvůj boj, ne? Budeš trestat ročního blbounka za to, že nejsi schopna vytvořit bezpečné prostředí?

nechci trestat, ale upozornit tak aby to nedělal, když se do té situace dostane znovu. Jsem z těch nedokonalých co nemají oči všude a nejspíš ani dítě nebudu mít pořád v ohádce… samosebou doufám v klidné dítě, co po šestinedělí bude recitovat sonety a složi první menuet v půl roce… nicméně musím počítat i s možností že to bude třeštidlo, jako já a zbytek rodiny :) a bude mi dělat ostudu v MHD domov se budu snažit mít ošetřený jak nejlépe to svedu, ale asi budeme i venku… a fakt mám k dokonalosti hoooodně daleko

nicméně už mlčím, protože je fakt, že tím dotazem jsem odvedla pozornost od zakladatelčina tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.3.16 17:35

Asi ve 14 měsících, kdyz začal kousat kočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
3.3.16 17:35

Já taky neříkám, že ji tluču při každý první příležitosti, ale když i po desátý jde okolo a natahuje ruku a už už sahá tak ji plácnu, to pochopí bezpečně rychleji než když ji budu říkat to nemůžeš páč si uděláš au=D jak to dítě ví, co je to au když se mu žádný au díky přehnaný péči matky nestane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.16 17:36
@Trixia píše:
@Leniczka23 :lol:

nechci trestat, ale upozornit tak aby to nedělal, když se do té situace dostane znovu. Jsem z těch nedokonalých co nemají oči všude a nejspíš ani dítě nebudu mít pořád v ohádce… samosebou doufám v klidné dítě, co po šestinedělí bude recitovat sonety a složi první menuet v půl roce… nicméně musím počítat i s možností že to bude třeštidlo, jako já a zbytek rodiny :) a bude mi dělat ostudu v MHD domov se budu snažit mít ošetřený jak nejlépe to svedu, ale asi budeme i venku… a fakt mám k dokonalosti hoooodně daleko

nicméně už mlčím, protože je fakt, že tím dotazem jsem odvedla pozornost od zakladatelčina tématu.

Ale to jo, ale to upozornění přece nemusí být bitím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
3.3.16 17:36

@Tichošlápek kousat kočku, to mě teda pobavilo :lol: :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...