Od kdy fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
452
3.3.16 20:15

@Leniczka23 moc mě potěšilo, že nejsem jediná nedokonalá, díky za to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
3.3.16 20:17

@Berousik samozřejmě občas je rychlejší než já a pes to taky schytá, ale my jsme obecně hodně se zvířatama a prostě rozumem ví že se to nedělá, ale přece jen někdy zkusí i jestli to pořád platí :D
nevím jak poradit aby se to zlepšilo, asi to je i na povaze dítěte… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.3.16 20:28

@M-A ona prave je jinak dost nekonfliktni. Deti nebije, nepretahuje se s nima. Nerozbiji hracky, ze by s nima mlatila atd. Nas nebije. Ani se moc nevzteka, to ji uz preslo. Ale ty nasi domaci haveti dava pohulit. Kdyby po ni kocka sekla, nebo pes zavrcel, mozna by ji to trklo. Ale kocky mame ragdolly, ani nevi, ze maji drapky. No a psi ji proste zboznujou, za zatahani za ocasek ji obejdou a oliznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.3.16 20:30
@martas 40 píše:
@ospalámyš a já mám opačnou zkušenost z anglické rodiny. Takže co teď? :think:

ty jsi tvrdila, že to nejde, já říkám že jo, jen že se to musí umět. V té tvojí rodině to asi neuměli stejně jako to neumí v některých českých rodinách, kde plácají děti horem dolem a z děcek jim stejně fajn lidi nevyrostou :think:

Někdo prostě nějaké chyby dělá, ať už fyzické tresty používá nebo ne. takže to není o fyzických trestech, ale o té výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
3.3.16 20:33

@Berousik dvouletý čivavák který přišel do rodiny až po synovi ho taky zbožnuje a nechá se sebou dělat téměř vše… ale sedmiletý pinč, kterého jsem měla z mých chlapů (manžel, syn, pinč a čivavák) prvního to nedává, žárlí už od příchodu z porodnice a ten teda syna skoro ignoruje, Adri ho občas plácne, to pes nic, ale někdy když se k němu blíží tak ho štípne do ruky když má strach, někdy i preventivně a to si myslím že dost pomohlo a už mu tak neubližuje… teď spíš žijou vedle sebe než spolu… možná kdyby jednou pes stiskl nebo kočka škrábla asi by to bylo jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.3.16 20:37

Za mě - od nikdy :D Neříkám, že to jde všech dětí, některé jsou velmi náročné a urputné a nedivím se, že rodičům někdy ujíždí nervy.
Pácat malá batolata je spíše o neschopnosti rodičů najít alternativu a zajetých stereotypech. U dětí do 1 roku to je pro mě nepochopitelný.
Když už fyzický trest, ta jen zcela výjimečně a v opravdu v závažné situaci a taková u ročáka opravdu nenastane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
3.3.16 20:54

@Berousik kočka naší maminy se zatvářila a zaprskala tak, že ji malej pozoruje s odstupem
bohužel naše fenka si to zatím vše nechá líbit,,to je taky malá a pak po ní něco hodí…
a to si myslím, že zkouším, co se dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.3.16 20:58

Od kdy plácat netuším, spíš předcházet jak je tady raděno. U nás zabírá rozsypeš - posbíráš - neposbíráš už nedostaneš. Tohle mi zabírá, uklízím s ní, abych nad ní nestála jako dráb.
Máme sice novou troubu, ale i tak jsou dvířka trochu teplejší. Tak si sáhla, „připálila“ si prstík a teď když se peče, letí k troubě a hlásí, že je teplá. Dneska mi dodala chňapku. Jsou věci co se dítěti nevysvětli, pokud to neosahají. Třeba tu teplotu. Jak to ročnímu vysvětlím? Říct můžu, ale pokud to neokusí sama nepochopí, co tím myslím. Pak když pochopila, co znamená pálí, nemáme problém s hrnečkama s kafem, žehličkou.

Jen pro pobavení, starší dotáhla ze školky ježíše. Věčně je slyšet: jéžiši, to je… a pod.
Ptala jsem se jí, co to je. Neví. Tak co ježíš to jeden dřep. Taky fyzický trest. Ale mělo to svůj účinek, ježíš už není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.3.16 21:04

@bublinek tomu nerozumim, c Co je na „jéžiši“ tak špatného, že za to byl i fyzický trest 8)
jako kdyby to bylo doprde nebo něco ještě horšího…tak neřeknu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.3.16 21:12
@ospalámyš píše:
@bublinek tomu nerozumim, c Co je na „jéžiši“ tak špatného, že za to byl i fyzický trest 8)
jako kdyby to bylo doprde nebo něco ještě horšího…tak neřeknu :nevim:

jde o to, že užívá něco o čem neví co je? Až mi řekne do pr.dele, zeptám se co to je a ona ukáže na zadek, pak to bude v pohodě? Ví že zadek je a pak to není nadávka?
Jinak „vysvětlování“ nadávek používají ve školce. Pokud to dítě použije a není schopno to vysvětlit je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
3.3.16 21:17
@KatkaKlcova píše:
My třeba nikdy nedávali věci pryč, aby se malá naučila co může a co ne, třeba jsme nikdy nedávali hrnek s kafem z dosahu, prostě stál na konferenčním stolku, malé je rok a třičtvrtě, ale už tak minimálně půl roku moc dobře ví, že to pálí a že nemá sahat, a nikdy se neopařila, nikdy ze stolku neschodila…dítě, které se s tím nikdy nesetká pak vezmete někam na návštěvu a návštěva si kvůli vám dá kávu kam??

Dávat z dosahu květiníč, aby se v něm ratolest nehrabala…ne všude (babička, návštěvy)ten květináč je z dosahu…tím že ho dám pryč nevyřeším to, že do květináčů se nehrabe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.3.16 21:20

@bublinek Pořád nerozumim 8o
Co je u malého děcka tak moc špatně na tom, že používá něco, co neví co je? tak jí to vysvětlím, co to znamená, že se to od dob krista používá (stejně jako „proboha“, „šmarjá“ „kriste na nebi“ „panenko marie podsrpenská " :) a že na tom není nic blbě.
Jsou to malé děti ve školce, je úplně normální, že nevědí, co věci znamenají a proč taková slova a kdy používat. To mi jako horší než říct občas "ješiši“ a nevědět o co jde, přijde kvůli takové prkotině použít fyzický trest.

nadávat je špatné pro to, že je to nadávka, nebo sprosté slovo, ať už víš co to znameaná nebo ne. Ale i ty nadávky někdy k životu patří, jen je potřeba je používat umírněně a jen v určitých situacích a k určitým osobám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.3.16 21:25

@bublinek ja tomu teda taky moc nerozumim. Kdyz dite prijde s nejakym slovem a nevi co to je, tak mu to prece rodic vysvetli ne? Nedokazu si predstavit, ze by dcera prisla se slovem, ja bych se ji zeptala, jestli vi, co to je a ona by nevedela - misto vysvetleni nasleduje trest? 8o
Ke vsemu Jezisi mi prijde spis usmevny, zadna prasarna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
3.3.16 21:34

To mi pripomina navstevu materskeho centra, kde v el. zasuvkach meli krytky. Kdyz se tam me dite blizilo, zavelela jsem: „ne“ a jedna maminka se me ptala, procmu to zakazuji, kdyz tam krytka je (doma jsem take zakazovala). Mne totiz prijde vtipne, jak chcete rocnimu diteti vysvetlovat, ze tady si sahnout smi (krytky jsou) a na navsteve nesmi (krytky nejsou). Mne prijde jednodussi ho naucit, ze tam se proste nesaha…

A abych odpovedela, tak ja placla asi pouze dvakrat pres ruku - kdyz me majznul, bylo to kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.3.16 21:41

@ospalámyš @Berousik vysvětlovala jsem, nepomohlo. Tak jako vy vysvětlujete, že do prd.ele se neříká, já vysvětluji, že ježiš se neužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí