Od kdy fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26716
3.3.16 21:41

@LindaPraha krytky jsou pojistka, ale samozrejme k nim nesmi. To jsi to spis nepochopila, ale jsem si temer jista, ze kazda co tu psala ohledne krytek a naslednemu neplacani to myslela jako pojistku. Samozrejme nenechame dite v klidu hrabat v zasuvce, protoze tam prece je krytka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.3.16 21:43
@bublinek píše:
@ospalámyš @Berousik vysvětlovala jsem, nepomohlo. Tak jako vy vysvětlujete, že do prd.ele se neříká, já vysvětluji, že ježiš se neužívá.

Z toho jak jsi to napsala fakt neslo poznat, ze jsi to vysvetlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
3.3.16 22:11

@Berousik ja to brala obecne a reagovala na zacatek, pac mi to nedalo. Teprve docitam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
3.3.16 22:49

Připadá mi fakt smutný, že si někteří pletou dítě se psem a výchovu s drezurou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.3.16 01:12
@KatkaKlcova píše:
Jinak k té horké troubě, ne každý má dneska moderní trouby, které zvenčí nepálí, třeba moji rodiče mají klasický 20 let starý plynový sporák a když se peče oběd, tak hold pálí, a manželovi rodiče mají na chalupě dokonce kamna ve kterých se topí, topení jiné není, takže chcete říct že když mám dítě v dosahu tak nebudu vařit oběd aby se náhodou nespálilo?? :lol: :lol:

Také máme 25 let starou Moru a dcera se o ni nikdy nespálila. Velmi rychle se naučila, co je „horké,“ už ani nevím na čem, asi řízeně na hrnku s čajem nebo teplejší vodě z kohoutku. Když začala projevovat zájem o sporák, stačilo říct, že je to horké. Z horkosti má respekt. Ale musí vědět, co to je.

K dotazu - nejlépe nikdy. Dceři jsem poprvé dala na zadek (jedno plácnutí přes plenu) asi ve 20 měsících a bylo to k ničemu, jen jsem ji ponížila, ulevila svým nervům a výchovný účinek to nemělo žádný. Začala jsem víc mluvit partnerským přístupem a situace, kdy bych jí nejradši urazila palici, se úplně minimalizovaly na „jednou za uherský rok.“

Malému dítěti, se kterým jsem se nedomluvila, jsem přizpůsobila prostředí, aby k zákazům docházelo co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.3.16 01:19
@martas 40 píše:
Nejde o trouby, hrnky s kávou či zásuvky…mám dát z dosahu dítěte i kočku, která ho může škrábnout- nebo naopak dítě kočku zatáhne za ocas? Dítě to nevnímá jako ubližování, pouze- jak jste psaly- poznává svět kolem sebe. Snažím se být tolerantní vůči názorům druhých, ale tady to asi neustojím. :roll:

Kočku máme. Párkrát dceru sekl, tedy spíš zachytil drápy. Když jsem byla rychlejší, než kocour, tak jsem místo facky řekla „ne“ a hlavně jsem ukázala a řekla, co tedy s kocourem má dělat. Zákaz bez návodu je k ničemu.
Kocoura už dávno netrápí. Bez jediného plácnutí. Tón hlasu, správná slova a ukázka, jak to dělat má. A příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.3.16 01:31
@bublinek píše:
@ospalámyš @Berousik vysvětlovala jsem, nepomohlo. Tak jako vy vysvětlujete, že do prd.ele se neříká, já vysvětluji, že ježiš se neužívá.

U nás ježíšuje už dvouletá, má to ode mě. Když se nad něčím rozčílím, tak to ze mě vylítne, mám to zase od své matky :mrgreen: Co doma říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
4.3.16 07:17

@ospalámyš Evidentně jste ta, co umí vychovávat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.3.16 07:44

@Fjodorka já jsem si navykla na ajta krajta a sákryš, manžel ani nevím, asi nemá potřebu něco ventilovt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 07:44
@ospalámyš píše:
@bublinek tomu nerozumim, c Co je na „jéžiši“ tak špatného, že za to byl i fyzický trest 8)
jako kdyby to bylo doprde nebo něco ještě horšího…tak neřeknu :nevim:

Asi zaprisahli ateisti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9023
4.3.16 07:48
@brko píše:
Asi zaprisahli ateisti :mrgreen:

teď jsi na to kápla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.16 07:49

Čím dříve, tím lépe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 07:51
@bublinek píše:

Vy jste verici? Pokud ano, chapu neuzivani jezise, ale nechapu fyz. trest.

• Citovat
  • Upravit
9880
4.3.16 08:03

U staršího slova zakazujem- přinesl ze školky před dvěma lety ´to nej,. myslím pi, nebo ku už nevím, řekla jsme mu, že se to neříká, že to říkají, jen zlobivý chapci, naštěstí to pomohlo..
U batolete, nereaguju, protože, čím víc se na něco upozorňuje, tím víc se to dělá.. takže sakra- řekl asi třikrát a vdiěl, že nikdo nereaguje, tak to přstal říkat.. Má 2 a skoro půl, a myslím, že už spíš vycítí, co teda říkat nemůže a just jo, to řekne.. když je naštvaný a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.3.16 08:05
@strýček sally píše: Čím dříve, tím lépe. ;)

V cem lepe? Takze klidne ve 2 m?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí