Od kdy mobil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.19 10:27
@Pantalaimon píše:
Minulý víkend u nás děti kamarádky ukradly a sežraly na posezení pytel piškotů pro psa :mrgreen:, mají doma absolutní zákaz sladkostí potažmo cukru. A takhle to dopadá. Ale to je OT.

U nás taky, absolutní zákaz cukru, a pak se mi dostaly na cukroví. Jsem to nevěděla, jsou tři sestry, byly tu na návštěvě za mýma holkama, vlezly do komory, kde jsem to měla uskladněno a sežraly( jinak se to nedá napsat) mi tři krabice cukroví. Dostala jsem vynadáno já od jejich matky a už k nám nesmí :mrgreen: Všechno školní děti :mrgreen: Pardon za anonym, je to o cizích dětech.

• Citovat
  • Upravit
5950
28.4.19 10:28
@pocker píše:
Holka kamarádky dostala první mobil letos k 8.narozeninám za 6.tisíc..což mi příjde jako hodně pro tak malou holku. :think:

Mně to přijde v pohodě, když si to můžou dovolit… lidi utrácejí za spoustu zbytných věcí. Co mi v pohodě nepřijde, je vyčleňování dítěte z kolektivu kvůli horšímu mobilu/čemukoli jinému. A nemyslím si, že je to nevyhnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.4.19 10:29
@pocker píše:
Holka kamarádky dostala první mobil letos k 8.narozeninám za 6.tisíc..což mi příjde jako hodně pro tak malou holku. :think:

přeci záleží na finanční situaci, ne? Je přeci jedno, kolik ten telefon stojí. Pro někoho je 8000 stejně jako pro jiného 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.4.19 10:30
@blobfish píše:
Teda koukám na názory, že s tlačítkovým telefonem je člověk outsider… fakt by mě zajímalo, v jakých kolektivech děti hodnotí podle mobilu, něco takového (naštěstí) vůbec neznám.

Tohle se hodnotilo už před více jak 10 lety, když sem chodila na ZŠ já (jasně tenkrát nebyly ještě dotykace a smartphone, ale třeba se koukalo na barevný displej apod), já tenkrát jako dítě se starou 3310 Nokii a v neznačkových hadrech byla totálně pro smích, hodně mě to mrzelo a v lecčem mě to už tenkrát vyřazovalo z kolektivu. Počítač sme doma neměli, já si chodila dělat prezentace apod na pc do knihovny a celkově to bylo dost omezující (zvlášť když sem chodila do třídy zaměřené na informatiku). Mamka taky byla jako zakladatelka, že děti takové vymoženosti nepotřebují. No kdybych to nezažila, tak to tak nehrotim, možná to není všude (ale v dnešní době mi přijde, že se to mezi dětmi řeší ještě víc), ale nechci aby si tyhle situace syn zažil taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
28.4.19 10:45

@Novire
Mne se to prijde i jako vyhoda, protoze kdyz student neni přítomen ve skole, staci napsat do tridni skupiny a nekdo mu okamžitě pošle latku, kterou si ma dopsat.
Chapu, ze kdyz pracujes na 2.stupni, ze to vidis jinak nez ja. Ale svym způsobem je to i ukázka dobrého kolektivu ve tride,,ze si vzájemně pomůžou.

Příspěvek upraven 28.04.19 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
28.4.19 10:47
@pocker píše:

To mi prijde i levný. At si kazdy svymu ditku kupuje, co chce :roll:, je to každého vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
28.4.19 10:56
@Anonymní píše:
U nás taky, absolutní zákaz cukru, a pak se mi dostaly na cukroví. Jsem to nevěděla, jsou tři sestry, byly tu na návštěvě za mýma holkama, vlezly do komory, kde jsem to měla uskladněno a sežraly( jinak se to nedá napsat) mi tři krabice cukroví. Dostala jsem vynadáno já od jejich matky a už k nám nesmí :mrgreen: Všechno školní děti :mrgreen: Pardon za anonym, je to o cizích dětech.

jo to udělala spolužačka taky, když u nás spala. její máti byla ekobio nevim co, holka nesměla nic ze sladkyho, měla ho tak 2× za rok od babky co k nim jezdila, jedli super zdravě a když k nám přišla, tak jsem měli párky s bílým rohlíkem a k filmu misku křupek a tabulku čokolády, kterou jsem načala, že si dáme snědla, když jsem byla na wc celou sama :lol: :lol: taky doma dostala, ekomatka měla malem infarkt podle toho co mi popisovala :mrgreen: dobře ji tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
28.4.19 11:04
@debra.morgan píše:
jo to udělala spolužačka taky, když u nás spala. její máti byla ekobio nevim co, holka nesměla nic ze sladkyho, měla ho tak 2× za rok od babky co k nim jezdila, jedli super zdravě a když k nám přišla, tak jsem měli párky s bílým rohlíkem a k filmu misku křupek a tabulku čokolády, kterou jsem načala, že si dáme snědla, když jsem byla na wc celou sama :lol: :lol: taky doma dostala, ekomatka měla malem infarkt podle toho co mi popisovala :mrgreen: dobře ji tak.

Tak zakázané ovoce nejlépe chutna, ze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 11:23
@debra.morgan píše:
jo to udělala spolužačka taky, když u nás spala. její máti byla ekobio nevim co, holka nesměla nic ze sladkyho, měla ho tak 2× za rok od babky co k nim jezdila, jedli super zdravě a když k nám přišla, tak jsem měli párky s bílým rohlíkem a k filmu misku křupek a tabulku čokolády, kterou jsem načala, že si dáme snědla, když jsem byla na wc celou sama :lol: :lol: taky doma dostala, ekomatka měla malem infarkt podle toho co mi popisovala :mrgreen: dobře ji tak.

Já jim prosím tě nesmím dát ani domácí pizzu. Doma udělané těsto jen z mouky a vody, na to pasírovaná rajčata, žádný kečup, šunka 98%masa a sýr. Nesmím, jejich maminka vyvádí, že tohle jíst nebudou. Kdykoliv přijdou, škemrají o jídlo :zed: mně samotné už je to nepříjemné. Taky nemají mobily a penál do školy mají ušitý z látky. Místo aktovky nosí taký látková batoh. Oblečeny jsou, vůbec nevím, čemu to přirovnat, napůl indián napůl hippies. A samozřejmě jsou v kolektivu na okraji :nevim: Ta nejstarší 12letá z toho tedy odvařená není vůbec.

• Citovat
  • Upravit
5063
28.4.19 11:24

Nějak nedokážu pochopit proč, když už se teda rozhodne rodič koupit dítěti mobil, sáhne po tlačítkovým? V čem je pro dítě lepší? Copak ta maminka pere na valše, nádobí myje ve dřezu? Taťka kosí zahradu kosou, jezdí ve škodovce a utírá si zadek denním tiskem? Tak asi tak pohodlné je pro dítě v kolektivu tlačítkový telefon :potlesk: Nebo snad dospělí nemají věci k potěšení, jen tak? Syn je normální téměř desetiletý kluk, telefon do školy moc nenosí, tabletu klekla baterka a kdo by to byl řekl, na lego se nepráší, kolo má téměř sjeté gumy, bourá na longboardu, pere se se ségrou o freestylovou kolobrndu, skáče po městě s kámošema parkour a ve čtvrtek se těší na hasiče :lol: Jasně že čučí do telefonu, ale není to hlavní činnost, ikdyž tento týden marodil a musela jsem se smát. V pokoji zataženo, nevyvětráno a přilípnutej v posteli na mobilu a čučel na youtubko. A co? Přežil, neoslepnul a zítra tahne do školy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
28.4.19 11:32

@AstraG presne tak, ja bych pochopila kdyby na to rodice nemeli penize, ale to ze bud az ve 14ti a nebo at si na to vydela sama je mimo. Proc se tedy nedomluvej s ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.4.19 11:34

@AstraG přesně, zakladatelka jistě jezdí s manžou škodou 120…já v jejím počínání fakt nevidím žádný smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.4.19 11:37

@AstraG přesně tak. My teď vymýšleli mobil a taky jsme usoudili, že tlačítkový je nesmysl. Hlavně když bude kvalitní tlačítkový, tak třeba cenově to takový rozdíl není a abych dítěti dala třeba Aligátora… No nevím, to bych dítěti neudělala. Takže má chytrý mobil cca za 1,5 tisíce.

• Citovat
  • Upravit
1830
28.4.19 11:47

Já to vůbec nechápu. Jak může dítě v tomto věku nemít počítač ani dotykový telefon. Jak studuje? Můj syn díky pc a telefonu: sleduje své hodnocení na školaonline, dostává a odevzdává úkoly emailem, konzultuje věci do školy s třídní učitelkou, dělá prezentace, vyhledává informace, překládá, hledá si spoj mhd, sleduje pocasí, aby zvolil vhodné oblečení, poslouchá hudbu, hraje hudbu, ladí kytaru, krásně fotí, upravuje fotky a hraje i hry. Jestli ti jde jenom o ty hry. Tak ty díky dětskému zámku můžeš omezit na 2 hodiny denně, ne? Celkově bych řekla, že jsi asi zaspala dobu a chudák tvoje dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.4.19 11:51
@Anonymní píše:
Dceři je 12 let a má starý tlačítkový mobil a, chtela by dotikovej ale s manželem jsme se domluvily že az od 14 nebo ať jsi na něho vydělá sama. Co na to říkáte?

Zrejme to berete podle sebe. Ale dneska to je trochu jinak. Myslim, ze dotykovy mobil by uz mohla mit. Ale zadarmo bych ji ho nedala. Navrhnula bych ji, ze cast ji zaplatim a na druhou cast si vydela. I ldyz je ji teprve 12, muze treba udelat neco navic na zahrade nebo tak. At si take uvedomi, ze nic neni zadarmo, ale opravdu, dneska „dotykac“ ma opravdu skoro kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí