Od kdy mobil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24994
28.4.19 12:02
@Anonymní píše:
Já jim prosím tě nesmím dát ani domácí pizzu. Doma udělané těsto jen z mouky a vody, na to pasírovaná rajčata, žádný kečup, šunka 98%masa a sýr. Nesmím, jejich maminka vyvádí, že tohle jíst nebudou. Kdykoliv přijdou, škemrají o jídlo :zed: mně samotné už je to nepříjemné. Taky nemají mobily a penál do školy mají ušitý z látky. Místo aktovky nosí taký látková batoh. Oblečeny jsou, vůbec nevím, čemu to přirovnat, napůl indián napůl hippies. A samozřejmě jsou v kolektivu na okraji :nevim: Ta nejstarší 12letá z toho tedy odvařená není vůbec.

tak to by u nas měla matka smůlu :lol:, ve 12 už decko ví, že má třeba alergii a chápe, že když sní něco co nesmí, bude mi blbě, ale aby nemohlo domácí pizzu? proč? asi by k nám pak už nechodili no…chudaci děcka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
28.4.19 12:20
@Kotatko03 píše:
Zrejme to berete podle sebe. Ale dneska to je trochu jinak. Myslim, ze dotykovy mobil by uz mohla mit. Ale zadarmo bych ji ho nedala. Navrhnula bych ji, ze cast ji zaplatim a na druhou cast si vydela. I ldyz je ji teprve 12, muze treba udelat neco navic na zahrade nebo tak. At si take uvedomi, ze nic neni zadarmo, ale opravdu, dneska „dotykac“ ma opravdu skoro kazdy.

Já teda nechápu proč by si na to mělo dítě vydělat. Vždyť to je stejně divné jako kdyby si 12 leté ditě mělo vydělat na školní batoh a penál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
28.4.19 12:21

Já jsem teda taky toho názoru že je důležité aby dítě vědělo kolik co stojí a že peníze nerostou na stromech. Synovi jsem chtěla dát první mobil do první třídy, ale rozhodla jsem se koupit mu chytré hodinky ze kterých i zavolá - alespoň mu je nikdo neukradne a nebude hrát na telefonu hry.
Ale ve 12ti bude mít telefon dotykový, nový a drahý - já vždy dostala od rodičů to nejlepší a dávala jsem si na to sakra dobrý pozor. Nikdy rozbitý displej, nikdy mi ho neukradli, nikdy jsem ho neztratila - chovala jsem se k těm věcem dobře právě protože jsem si uvědomovala že byly drahé. Dát dítěti ve 12 tlačítkový star šunt není výchovné je to hloupé.
Syn si uvědomuje že nic není zadarmo - nabízí mi své peníze když jdeme na nákup. Odmítám to s tím že až bude chodit do práce tak pak si od něj něco koupit nechám a až budu v důchodu tak se o mě postará tak jak se teď starám já o něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.4.19 12:51
@AstraG píše:
Nějak nedokážu pochopit proč, když už se teda rozhodne rodič koupit dítěti mobil, sáhne po tlačítkovým? V čem je pro dítě lepší? Copak ta maminka pere na valše, nádobí myje ve dřezu? Taťka kosí zahradu kosou, jezdí ve škodovce a utírá si zadek denním tiskem? Tak asi tak pohodlné je pro dítě v kolektivu tlačítkový telefon :potlesk: Nebo snad dospělí nemají věci k potěšení, jen tak? Syn je normální téměř desetiletý kluk, telefon do školy moc nenosí, tabletu klekla baterka a kdo by to byl řekl, na lego se nepráší, kolo má téměř sjeté gumy, bourá na longboardu, pere se se ségrou o freestylovou kolobrndu, skáče po městě s kámošema parkour a ve čtvrtek se těší na hasiče :lol: Jasně že čučí do telefonu, ale není to hlavní činnost, ikdyž tento týden marodil a musela jsem se smát. V pokoji zataženo, nevyvětráno a přilípnutej v posteli na mobilu a čučel na youtubko. A co? Přežil, neoslepnul a zítra tahne do školy :D

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.4.19 14:55

@blobfish tady nejde o kolektiv, já třeba mám okolo obyčejné lidi, a neznám člvověka s dotykovým, kromě důchodců…
Prostě většina lidi má už dotykový, tlačítkový mají jenom důchodci. Samozřejmě, když to někomu vyhovuje tak ho má..
Podle mě je to jenom o tom, si něco dokázat.. Myslím u zakladatelky..
Pokud dítě mobil má, neni to o nějakém přesvědčení, že mobil ne. pokud si někdo nekoupí jenom, že ostatní děti na tom dělají nevím co, tak je to jenom o tom, že dítěti člověk nevěří, a nebo vidí všude strašidla.. U nás kluk má od 7 let, protože chodil pak ze školy sám, na hrách od rána do večera nesedí FB nemá, manžtle tam má nějakou kontrolu videa netočí.. Je mu 10, 5 let..
A za třetí co nechápu na celém to, když prostě je to běžné, že lidi mají normální mobil, tak proč to lámat přes koleno..
Kdyby nebyly peníze, pochopím, ale toto mě spíš přijde jakože, tak přísně budu vychovávat, co kdyby- a co tak trochu dítěti věřit… :nevim:
A hlavně mě přijde usměvné, že tady píšou názory maminky, a napíšou naše dítě mobil nemá ale v 7 dostalo tablet.. tak dramaticky nevidím, aby 12 měla mobil jaký si přeje, a přitom, teda spíš koupě v 7 letech tablet je zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.4.19 15:02

Samozřejmě je to každého věc, ale pokud bych viděla, že se dítě ve škole snaží, je hodné, prostě bych mu chtěla tu radost udělat- narozeniny, svátek.. atd..
Trochu mě to připomíná Pelíšky :oops: :) prostě až tak dramaticky na něčem stát, až nevidět, třeba to, že ta holka třeba poslouchá,,opravdu si ho přeje, neni rozmazlená, nechce třeba xx věcí měsíčně..

Příspěvek upraven 28.04.19 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
28.4.19 15:02
@Anonymní píše:
@Šáruší bakalare ve skole nemáme a počítač nemá, tablet mela ten si ale rozbila tak ted nemá nic. Nechceme aby seděla u mobilu a hrála hry, dotykovej mobil ji na zavolani štaci jestli chce lepší ať si našetři nebo ať si počká

Proč se tedy ptáš tady, když máš jasno v tom že jí ho prostě nekoupíte? Nevím jestli sis všimla ale telefony dneska fakt nejsou jen na hraní her. Ty jsi jako dítě neměla žádné přání? To je fakt takovej problém udělat dvanáctiletý holce radost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.4.19 15:06

@arinecka přesně, možná je to jednodušší nic nekoupit, než vychovávat, že prostě ano je dobva, PC, mobilů, tabletů, ale prostě učit, jak dlouho, na čem být..
Pak holka přijde k němu a bude jak utržená z řetězu a bude pařit hry..
K nám chodí 4 kluci a přesně vím, který doma je držený, protože první co, tak otravuje c hrama a když je ženu ven, tak je naštvaný a jenom slyším, nechodmě pojdmě hrát něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
28.4.19 15:24
@_.Emilyyy píše:
Ikdyz jsou v některých skolach mobily zakazane, tak pochybuju, ze vsechny deti ten zakaz dodrzuji :think:.Moje 15-tileta dcera ma celkem drahy mobil, mobilu mela celkem 7,je ve škole někdy na mobilu, ma data, ma sociální sítě. Treba, kdyz psali pisemku a ucitelka se nedivala, tak dcera vyfotila svuj vyplněny test a poslala ho na messengeru 2 spoluzakum :D :nevim:.Drive jsme si psali tahaky na papir, dnes si to staci vyfotit do mobilu
Podla většiny jsem strasne nezodpovědna matka, ze? :lol:

Podle většiny zde jsi spíš norma, ne? Tady jsou spíše rarita ti, kteří dětem dotykové mobily nekupují. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
28.4.19 15:39

@kvaček Mně přijde že se zakladatelka prostě šprajcla, domluvila se s manželem a názor dcery je asi nezajímá. Někde se dítěti koupí mobil jen tak, jinde třeba za odměnu, to je každého věc jak to udělá. Ale nekoupit ho jen proto že oni nechtějí a budˇpočká do 14ti, nebo si na něj vydělá je hroznej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
28.4.19 18:25

A nebo je to troll a baví se. Něco podobného už tu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
28.4.19 18:34

Já bych jí ten dotykáč raději koupila, dnešní děti umí být dost ošklivé a stačí taková maličkost a už se jí můžou posmívat. Sama jsem zažila, jak se mi kdysi jako dítěti vrstevníci smáli, když jsem neměla nejnovější mobil nebo značkové oblečení. Dneska seženeš dotykové mobily i do patnácti set, stačí se podívat po prodejnách a nějaký pěkný vybrat. Může si na něj sama našetřit a pak ho dostat jako dárek k narozeninám, za vysvědčení nebo potom k Vánocům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
29.4.19 07:42

@Létavice1992

A ty si jako dítě šetříš na něco a pak ti to rodiče milostivě dají na Vánoce nebo narozeniny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
29.4.19 11:50
@Rezii píše:
Já spíš reagovala na ty maminy co dávají už dotykový mobil a tablet!!! v první třídě. Vím že je rozdíl 6 a 12, jasně. Mobil ano- kvůli komunikaci, až bude chodit sama- tedy tak od té druhé, třetí třídy- ale přijde mi že s dotykovým akorát budou zlobit pod lavicí, nevím tedy opravdu kdy je na něj čas a taky bych soudila ať si dítě šetří kapesné. Nelíbí se mi jak tu všichni zakladatelku strhali. Dnes mají všichni dotykáče už pomalu v šesti, ale u zápisu byla dcera jediná, kdo poznal všech deset klasických pohádek dle obrázků…nevím, tohle se mi hrubě nelíbí a asi to nebudu chtít podporovat. Kamarádi, kteří by soudili podle mobilu, by asi stejně za mnoho nestáli.

Tak ve 12 bez mobilu rovná se vyloučit prakticky dítě z kolektivu. Neříkám, že se mi to líbí, ale je to tak.
Jinak dceři je 8, mobil dostala k narozeninám a nehraje na něm jen hry. Ve škole ho má vypnutý. Doma si občas něco zahraje, ale v mezích normy. Co je super jsou různé aplikace na matematiku a češtinu, to ji baví a já to schvaluji. Možná tím, že okolo mobilu neděláme stigma a s manželem na něm nejsme nonstop, tak z toho nesili. Dostala ho primárně, aby mohla zavolat, kdyby něco. Zvlášť, když už občas chodí sama do a ze školy. Podle mě větší sklon k závislosti bude mít dítě, které na mobil čeká moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
30.4.19 08:59

...

@Kelsey píše:
Starsi dcera mela rok tlacitkovy v prvni tride. To byl zkusebni, jak zacal blbnout zvuk, tak dostala dotykac od Jeziska. Loni po trech letech, kdy mela kredit, ted ma pausal 50,– mesicne, ma i par dat. Jeste se nestalo, ze by prestrelila castku.
Mladsi prvnacka dostala loni pod stromek mobil. To ja predem nevedela, mela s dedou dohodu. Kdyz bude do prosince krasne cist, tak deda zaridi, aby Jezisek poslal mobil. Mi se zdalo podezrele, ze je velice nadsena, ze porad trenuje cteni. Az pozdeji se zjistilo proc. Mela osobni motivaci. Tez ma stejny limit pausalu. Tatka si je vzal pod svuj ucet.
Obe uz zustavaji samotne doma, pohybuji se samy. Takze mobily se hodi.
Mame nastavena pravidla. Zatim nebyl zadny problem.
…jé s tou motivací to je dobrý nápad. Děkuji za inspiraci. To bych mohl dceru taky takhle motivovat. Mobil za pilné cvičení hry na klavír. To by mohlo fungovat, po telefonu hodně touží (je ji téměř 8 ).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí