Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od narozeni. Jsem zvykla od detstvi mit tv jako kulisu. Ticho mam rada jen na spani. Kluk to tak ma taky. Ale dokaze si i hrat sam a tv si ani nevsimne. Miluje ulici a poustim mu pisnicky a decko ![]()
@dvanavi píše:
@zuzouš On taky na ní čučí tak max 10 min déle ne
já bych si s tím zas nedělala takovou hlavu. ![]()
Věř mi, bude ještě hodně věcí, do kterých tě rodina bude chtít natlačit. A bude ještě hodně debat, ve kterých budou minimálně dva tábory. Dělej si to podle sebe. ![]()
@dvanavi Já malou krmím u telky ráno a večer. Má ráda prasátko Pepinku
Ale moc dlouho ji tam nenechávám, jen na jídlo
Na zabavení funguje u nás chodítko (ale to ješte tvůj prcek malej). Telku mám zapnutou, když jsme doma, skoro pořád, takže i když je v chodítku a lítá, tak pokoukává. Neřeším to. Malé je 7,5 měsíců
@snazilka11 OT, ale proč raději dítě nezabavíš tím, že ho mnecháš lézt a dáváš ho do chodítka?
Děti se podle mě načičí během života na televizi, počítače a jiné vymoženosti pasivní zábavy ještě dost a dost. Takže podle mě není nutnost ukazovat jim to už od ranného dětství, byť by se na to koukali jen 2 minuty. ![]()
@Svistice vaříš, pečeš, pereš, žehlíš, uklízíš?
Neříkej mi, že by ti někdy nebodlo, kdyby jsi měla alespoň deset minutek jistotu, že to dítě nemusíš hlídat na 100%. Zřejmě napíšeš, že ne, že se celý svět točí jen kolem dítěte. Ale jsme i takové matky, co prostě nežijí jen pro děti, ale i pro sebe ( což by tak podle mého mělo být ), takže já jsem například ráda, že synovi ( necelé tři roky ) pustím Mickeyho klubík a můžu něco udělat v klidu. On si umí hrát, modelujeme, malujeme, umí písmenka, čísla, barvy. A věř nebo ne, díky té podle tebe zbytečné pohádce pochopil, jak číst v mapě, naučil si další slovíčka, jako například rybářský prut, jak se používá a tak. Což já bych mu neřekla, protože by mě to ani nenapadlo.
Nedělejte ze zakladatelky nemožnou nánu, myslím, že jsou tu daleko horší a víc pohoršující příklady, než že její dítě zaujme na chvilku svítící krabice. ![]()
@Svistice Tak hele, naše slečna na bříšku vydrží tak deset minut. Pak chce dělat něco jiného. V chodítku se jí líbí. Jestli chceš hlásat,,nebezpečnost,, chodítek, s tím na mě nechod.
@lyrica Můj svět se rozhodně kolem dítěte netočí. Žehlit, prát, pověsit prádlo zvládáme i s dítětem. Rychlé vaření se dá taky, větší vaření a úklid, když je doma druhý rodič nebo dítě spí. A rozhodně nemám dítě, které kam posadím, tam najdu.
A nebavíme se tady o dítěti 2+, u kterého vhodný pořad i nějaký přínos mít může.
@Svistice ale vždyť ona nenapsala nic strašnýho. Vy děláte, jako kdyby to dítě mělo sedět před televizí úplně celej den. Což tenhle případ prostě není ![]()
Určitě ho dává na zem, na hrací deku a tak, vždyť to sama psala, že si hrají. ![]()
@lyrica no tak zakladatelka se hlavne dost nesikovne vyjadrila. A ze se z toho nektere mohly posr… to je tu normalni, ne?
nektere z toho udelaly, ze ho dava k tv, aby se ho zbavila a mohla neco delat. Nejlepe na cely den. Klasika. Nedivim se, ze ji to nastvalo.
@dani24687 to sice, ten úvodní příspěvek možná nevyzněl úplně nejlíp. Ale když má někdo potřebu to pak řešit celou diskuzi a zřejmě nečte, co dalšího zakladatelka dopsala, tak to nechápu.
Ale jinak jo, tady mě to už nepřekvapuje.
![]()
@lyrica no vidis a ja cetla cele a cim dal mene jsem chapala, na co se vlastne pta
a taky proc se pta ![]()