Od kdy se dává na noc kaše?

166
26.8.08 09:09

Od kdy se dává na noc kaše?

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat, od kdy se může dávat na noc kaše? Bohužel kojím jen minimálně a malá je na Nutrilonu 1 a i když jí dám na noc o trochu větší dávku, tak se stejně vzbudí ve stejnou hodinu jako jindy a chce jíst. A s jakými kašemi máte nejlepší zkušenosti?

Ještě dodám, že malé jsou dva měsíce. Moc děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5697
26.8.08 09:20

vichad dvouměsíční holčičce bych rozhodně kaši nedávala - její tělo na to ještě není vůbec připravené a byla by to nadměrná zátěž pro žaludek i ledviny…
Kolikrát se ti v noci budí? Takhle malá miminka se prostě dožadují jídla a nemůžeme jim „zalepit“ žaludek…
na tvém místě bych jí nezvyšovala dávku. Zkoušela jsi Nutrilon 1 Extra? Má údajně větší sytící účinek. My jsme měli největší úspěch s Bebou, ale každé mimi je jiné…

ještě abych odpověděla na tvou otázku: kaše nejdřív od ukončeného 4.měsíce… my jsme ji měly párkrát, malá mi po ní hodně přibývala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
26.8.08 09:22

Ahojky,
ja teda s kasi jeste nemam zkusenost, ale prijde mi mala na to, abys ji ji dala. Zkus si koupit ten silnejsi Nutrilon, treba to pomuze.
A jak casto se budi?

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.8.08 09:27

Ahoj vichad, stačí se podívat na obaly kaší. Začíná se od ukončeného 4.měsíce, takže máte ještě 2 měsíce čas. Kukuřičné a pšeničné se dávají od 4.měsíce (ukončeného) a pšeničné a ovesné od ukončeného 6.měsíce. Kluci sice byli na Nutrilonu, ale stačil jim na zasycení na celou noc, takže jsem kaši ani nedávala a začla jsem až někdy kolem roku. Pak jsme začli dávat rovnou kaše Sunarky. Nejstarší Věrka nejedla nic moc, kaše jsem zkoušela, ale efekt nikde, jedla stejně i v noci… Myslím, že záleží na prckovi… :lol: Ahoj.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.8.08 10:17

Ahoj, já jsem krmila malého Humanou a v noci se mi budil zřídkakdy. S kaší jsme začínali kolem 5. a 6. měsíce a vsadili jsme opět na osvědčenou Humanu :) mrňous si rozhodně nestěžoval :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.08 14:41

Kaše se může dávat od 4. ukončeného měsíce - neoli od ačátku 5. měsíce. Ale nestřílí se z toho, u dětí, co mají velký reflux se rýžovou kašičkou zahušťuje mléko i dříve.

Jestli ji dávat či nikoliv je na mamince, někdo tvrdí, že se po kaši tloustne a zrojí proti kaším, já si myslím, že cereální kaše - tedy obiloviny jsou užitečné a důležité a že moc mléka taky není kdovíjaká výhra.

Doporučuji do UM, které používáte, přidat Nemléčnou kaši rýžovou od Nestlé, je hodně jemná, snadno stravitelná a neslazená.

Myslím že obecně je problém kaší v tom, že jsou slazené. Pokud by jsi chtěla mléčné kaše, tak pak asi zase Nestlé, ve všech letáčcích psali, že sladí málo.

V DM lze také koupit nemléčnou kaši jáhlovou od Alnatury. Taky s ní mám dobré zkušenosti, ale přece jen ych s ní začala o něco později.

Existuje i nemléčná kaše rýžová bio od Hippu (nemám vyzkoušenou) a ovesná bio od Hippu (mám vyzkoušenou, je dobrá). Otázka je, kdy chceš zavést lepek.

Mléčné (i nemléčné) neslazené kaše vyrábí Milupa, ale ta se stáhla z českého trhu.

• Citovat
  • Upravit
katina14
16.9.10 11:05

Myslíte, že to dítěti neublíží? Myslím ta kaše od Nestlé když se přidá do mléka. Mýmu synovi jsou také 2 měsíce a jedl by stále hlavně v noci:-) Je nekojený a používáme Nutrilon

• Citovat
  • Upravit
29
30.9.10 16:39

Ahojky, než zvolíš kaši, vyzkoušej Bebu Dobrou noc. Obsahuje speciální sytící formuli - nám ji doporučila naše paní doktorka. Ale zkonzultovala bych to nejdříve s mudrou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová