Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od 2 let. Někdy zdobíme 23., někdy 22. podle nálady a času. Ježíšek nám jen nosí dárky.
@elen-ka kolekci už nedávám, co mi tam pak v domění že je tam kolekce, visí jen obaly, báječně naaranžovaný, že to vypadá jako plné
![]()
Asi od tří let. Katastrofa se nekonala, máme slaměné, a další nerozbitné ozdoby.
Také jsem pak nenápadně převěšovala to, co se „nepovedlo“. ![]()
Ve dvou letech byl problém, že zase naopak nenápadně mizely koule ze stromečku. ![]()
Mladší syn zdobil už v 1,5 roce, což by starší v jeho věku tenkrát třeba ještě vůbec nedal a skončilo by to pohromou. Ve 3 letech ale už úplně v pohodě. Zdobí i odstrojují bez problémů, všechno zatím přežilo. ![]()
Salonky a kolekcie vesali, co to fyzicky zvladli. Kam nedostali, podavali. Ked doslo na gule, tak boli od stromceka odohnane.
Takisto mohli zo stromceka to nerozbitne oberat po troch kraloch.
Ozdoby jsem loni šila
.
Jinak kluci stromeček viděli prakticky až večer, byl za závěsem, loni jsme se rozhodli, že už se s tím nebudeme tolik… párat. Už to začíná být s ježíškem stejně na hraně ![]()
A u úklidu nomrálně asistují se vším všudy včetně vysavače.
@Burj Chalifa píše:
A jak ten stromeček zlobily?
celá rodinka seděla schovaná za gaučem a šťouchala do stromečku pohrabáčem ![]()
Odmalinka. kromě prvorozeného první rok, kdy měl 9m, tak jinak jsme vždycky zdobila s dětma, a skládala stromek(měli jsme malinkej 90cm, letos máme poprvý větší koupenej), i když to občas znamenalo, shánět kusy stromku po celým bytě, a mít rozsedlou kolekci ![]()
@renda81 píše:
@elen-ka kolekci už nedávám, co mi tam pak v domění že je tam kolekce, visí jen obaly, báječně naaranžovaný, že to vypadá jako plné![]()
![]()
Dceři jsou 3 a půl a stejně jako minulé roky bude stromeček překvapení - 23. večer nic, 24. ráno bude v obýváku ![]()
Takto.. Unás to máme jako překvapení. kluk zdobil s náma asi od 5 lee. Záleží jaké dítě je. My máme 3leteho a teda bych to sním nedala
asi by to bylo zdobení do rána..
Zdobil se mnou už dvouletak, máme nesklenene ozdoby, takže jsem se nebala. Šlo mu to náramně.
@angelivanka84 píše:
To je hezký
To jo, az na to, ze jsme rano byvali silene unaveni. Obcas jsme museli pekne dlouho cekat, nez deti usnuli ![]()