Odchod z práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16161
2.12.18 16:15
@Twixinka píše:
@j.a.n.i1 nemusis,ale Tvuj nazor Ti brat nebudu :*
@arinecka píše:
@j.a.n.i1 a kdo ji donuti?

Tak nedonutí ji nikdo. Já osobně (za zaměstnavatele) bych v případě, že mi ráno přistane zrušení ve zkušebce a zaměstnanec odkráčí, nastavila v systému neomluvenou absenci a za ten den neomluvené absence bych strhla tři dny dovolené (protože nevidím důvod, proč by měl zaměstnavatel platit nevyčerpanou dovolenou někomu, kdo nemá ani dost slušnosti svůj poslední pracovní den strávit v práci). Jestli někomu těch pár hodin stojí za neproplacené 4 dny (1 den pracovní + 3 dny dovolené), tak ať to tak udělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.12.18 16:16
@arinecka píše:
@j.a.n.i1 a kdo ji donuti?

To nevím, jestli ji někdo donutí, ale podle zákona končí PP dnem doručení zrušení ve zkušební době (včetně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
2.12.18 16:17

@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi :roll:

• Citovat
  • Upravit
19787
2.12.18 16:19
@Twixinka píše:
@eumedon hm,zajimave :think: praxe je totiz uplne jina :*

A jak takovému odcházejícímu zaměstnanci v praxi doručí zaměstnavatel zápočtový list? Poštou?

Klidně může udělat to, co píše @zrcadlo .

Není to totéž, co okamžité zrušení. Okamžité zrušení znamená, že dá papír, nechá si potvrdit na kopii a odejde (proto je to okamžité).

Příspěvek upraven 02.12.18 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16161
2.12.18 16:20
@Twixinka píše:
@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi :roll:

Já zase myslím, že pokud bude jednat na základě chybné rady tady (např. od tebe), a později z výplatní pásky zjistí, o kolik tisíc tím přišla, tak by ji to mohlo dost mrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 16:21

Ještě se chci zeptat, mám teď všechny dny noční, takže když přijdu večer do práce šéf už tam není a když ráno odcházím tak tu ještě není. Stačí když mu ten papír nechám na stole, nebo musím osobně. Napadlo mě že bych večer přišla do práce a ten den mu dala ten papír na stůl, ten den bych si odpracovala a příští den bych už teda do práce nemusela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.12.18 16:24
@Twixinka píše:
@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi :roll:

Já zase myslím, že zakladatelka nestojí o špatné rady. A když se ptala, zda tam ještě tu jednu směnu musí zůstat, tak se ptala, jak je to po právu.

A co je trápí víc, nebo méně, bych nechal na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33508
2.12.18 16:26
@zrcadlo píše:
Tak nedonutí ji nikdo. Já osobně (za zaměstnavatele) bych v případě, že mi ráno přistane zrušení ve zkušebce a zaměstnanec odkráčí, nastavila v systému neomluvenou absenci a za ten den neomluvené absence bych strhla tři dny dovolené (protože nevidím důvod, proč by měl zaměstnavatel platit nevyčerpanou dovolenou někomu, kdo nemá ani dost slušnosti svůj poslední pracovní den strávit v práci). Jestli někomu těch pár hodin stojí za neproplacené 4 dny (1 den pracovní + 3 dny dovolené), tak ať to tak udělá :nevim:

Jenze od toho je proste ta zkusebni doba. V te dobe si mohou obe strany rozmyslet co dal :nevim: pokud donese zruseni pracovnoho pomeru ktere plati dnem doruceni, nikdo nic nemuze. Kdyz by to bylo opacne, jak bys potrestala zamestnavatele? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.12.18 16:27
@Sarinaa píše:
Ještě se chci zeptat, mám teď všechny dny noční, takže když přijdu večer do práce šéf už tam není a když ráno odcházím tak tu ještě není. Stačí když mu ten papír nechám na stole, nebo musím osobně. Napadlo mě že bych večer přišla do práce a ten den mu dala ten papír na stůl, ten den bych si odpracovala a příští den bych už teda do práce nemusela

Potřebuješ nějaký důkaz o doručení. Šéf nemá sekretářku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 16:28
@eumedon píše:
Potřebuješ nějaký důkaz o doručení. Šéf nemá sekretářku?

Nemá, je tam jenom on sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
2.12.18 16:30

@eumedon hele manzel vyhazoval v praci uz hodne lidi,jak ve zkuseni dobe,tak mimo zkuseni dobu a vim jak to chodi :roll: pokud neni zamestnavatel uplny blbec,tak se domluvi,ze pracovni pomer konci ke vcerejsku,podekuji si za spolupraci a kazdy si pujdou po svem :nevim: pokud je to vul,tak bude vyhrozovat temi kravinami,co tu pises,jednoducbe :*

• Citovat
  • Upravit
19787
2.12.18 16:32
@Sarinaa píše:
Nemá, je tam jenom on sám

A šéf nad ním? Podatelna? Potřebuješ doklad o doručení, nechat si potvrdit na kopii doručení buď od nadřízeného kterékoliv úrovně, na personálním oddělení, nebo v místě, kde se obvykle přebírá došlá pošta (podatelna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16161
2.12.18 16:32
@arinecka píše:
Jenze od toho je proste ta zkusebni doba. V te dobe si mohou obe strany rozmyslet co dal :nevim: pokud donese zruseni pracovnoho pomeru ktere plati dnem doruceni, nikdo nic nemuze. Kdyz by to bylo opacne, jak bys potrestala zamestnavatele? :think:

Nechápu. Ano, ve zkušební době může zaměstnanec i zaměstnavatel pracovní poměr zrušit v podstatě ihned. To ovšem nic nemění na tom, že poslední den pracovního poměru je pracovní den a je jen a pouze na zaměstnavateli, kdy z něj zaměstnance uvolní. Zaměstnavatel si taky nemůže dovolit ve středu říct zaměstnanci „končíte ke včerejšku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 16:34
@eumedon píše:
A šéf nad ním? Podatelna? Potřebuješ doklad o doručení, nechat si potvrdit na kopii doručení buď od nadřízeného kterékoliv úrovně, na personálním oddělení, nebo v místě, kde se obvykle přebírá došlá pošta (podatelna).

No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.12.18 16:35
@Sarinaa píše:
No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?

Jestli je hlavní recepční tvá vedoucí (nadřízená), tak to stačí dát jí a ať ti to potvrdí na kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat