Ode dneška jsem náhradní matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
25.2.20 08:43
@wildcherry píše:
Mozna pochopeni pro vase nazory ;),protoze nemam rada toho, kdo kaze vodu a chlemta vino ze sudu frasky :andel:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.2.20 08:48

@Lama Lama beru všechno, je to trochu kontroverzní, ale tohle se bez notné dávky altruizmu prostě dělat nedá.

• Citovat
  • Upravit
21091
25.2.20 14:53
@Lama Lama píše:
Ale tak jo. ŘIkam, neodsuzuji to. Ale ani neadoruju. Ona ta prostitutka to taky nejspíš nedělá kvuli těm štastnejm lidem, to je takový sideeffect. Hlavní je ten výdělek.
A tady mi to přijde hodně podobné. To, že se pak udělá znouze ctnost a prezentuje se to jako Hele, co jsem krásného udělal… Ta potřeba to takle zveřejnovat a bít se v prsa ten můj dojem jen podporuje.
Nebo tu čteš diskuze: Dneska jsem poslala na Dobrého Anděla pět tisíc, byla jsem darovat krev, ode dneška jsem se stala dobrovolníkem v domově důchodců…
Kdyby tu byla prostitutka a napsala: Ode dneška dělám sexuálně frustrované muže šťastné!… napadne mi to samé- pokud to podá takle, dělá to zadarmo? Je hlavním motivem skutečně ta pomoc? Není to jen její vlastní potřeba si si odůvodnit, že si tímto vydělává?

Protože to obyčejné dobrovolnictví lidí nemají za nic. A spousta organizací a dobrovolníků to bere jako samozřejmost a neumí se prezentovat.

A navíc, když to někde řekneš, tak se ve většině případů setkas s poznámkou, já bych to zadarmo nedělal.

Jinak jsou mezi námi lidii, kteří dlouhodobě fungují na bázi dobrovolnictví. A ti nemají potřebu se nějak zviditelňovat, i když někdy je to škoda, protože je potřeba je ocenit a hlavně zviditelnit to, co dělají Ale oni to nedělají pro to, aby je někdo poplácal po ramenou. Prostě, pokud jsi dobrovolník v srdci, tak to máš jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.2.20 21:35
@P4ja píše:
Protože to obyčejné dobrovolnictví lidí nemají za nic. A spousta organizací a dobrovolníků to bere jako samozřejmost a neumí se prezentovat.

A navíc, když to někde řekneš, tak se ve většině případů setkas s poznámkou, já bych to zadarmo nedělal.

Jinak jsou mezi námi lidii, kteří dlouhodobě fungují na bázi dobrovolnictví. A ti nemají potřebu se nějak zviditelňovat, i když někdy je to škoda, protože je potřeba je ocenit a hlavně zviditelnit to, co dělají Ale oni to nedělají pro to, aby je někdo poplácal po ramenou. Prostě, pokud jsi dobrovolník v srdci, tak to máš jinak.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.2.20 21:52
@P4ja píše:

Jinak jsou mezi námi lidii, kteří dlouhodobě fungují na bázi dobrovolnictví. A ti nemají potřebu se nějak zviditelňovat, i když někdy je to škoda, protože je potřeba je ocenit a hlavně zviditelnit to, co dělají Ale oni to nedělají pro to, aby je někdo poplácal po ramenou. Prostě, pokud jsi dobrovolník v srdci, tak to máš jinak.

NO, souhlas. A proto mi výše uvedené nesedí k zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.2.20 08:28
@Lama Lama píše:
NO, souhlas. A proto mi výše uvedené nesedí k zakladatelce.

Tak zase já to beru, prostě se rozhodla pomáhat takhle a má potřebu to sdílet. Ať je za tím hlavně finanční stránka nebo ne, tak je to ve finále pro dobrou věc. Kdyby napsala, že za to nic nechce, tak jí to tady zase někdo zkritizuje a bude psát, že je hloupá, že je to její zdraví.

Ty ses ptala, proč to nepíšou jiní. Možná je to proto, že kdybys napsala, že do dd nosíš důchodcům knížky a povídáš si s nima, tak to prostě není tak zajímavé a nebo in. A ti lidi to možná i proto nepíšou. Nvm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106404
27.2.20 10:43
@P4ja píše:
Ono já tě chápu. Taky to tak vnímám. Já kdysi i na konferenci potkala ženu, která se s jedním párem domluvila. Ti se v půlce těhotenství rozvedli a na ní se vykašlali. a tím, že je to v ČR v podstatě nelegální, tak neměla skoro žádné šance, jak je dohonit. Dítě si nakonec nechala, ale sama tře bídu s nouzí. Protože právě tohle jí mělo finančně pomoci.

I na tohle je třeba myslet. Bohužel. A kdyby se něco stalo, pak si na nikom nic nevezmeš. Chápu, že to některým může přijít sobecké. Ale mám malé dítě a opravdu hodně bych přemýšlela, jestli do toho jít. Jak říkáš, v rodině a u přátel by to bylo jiné. A to funguju jako dobrovolník od 15ti.

Ale na rovinu říkám, že když si mám vybrat, tak radši chodím číst do dd, vymýšlím akce pro znevýhodněné děti, a teď i hackuju pro mrňousky. I když to někomu oproti těm embrijkum asi přijde prosté a přízemní.

nemaji zadnou smlouvu, prp pripad, ze by jedna strana chtela odstoupit, zalohu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.2.20 13:16
@Venetia píše:
nemaji zadnou smlouvu, prp pripad, ze by jedna strana chtela odstoupit, zalohu?

No, něco jí zaplatili za to těhotenství. Ale už nic za porod a hlavně, co potom, když to dítě vychováváš. Řekli jí, že ať ho dá třeba k adopci, že už nemají zájem. To by v té situaci asi bylo nejlepší. Ale nedokázala to udělat no. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 19:16

Ještě jsem se nestačila vzpamatovat a už jsem prostitutka, mám za to půl Mega, prodávám ledvinu :lol: :lol: :lol: :lol:

Můj nejlepší kamarád a jeho žena nemohou mít vlastní dítě. Po dlouhé úvaze jsme se rozhodli, že to pro ně udělám. Protože je to krásné, dát někomu takový dar.

A věřte nebo ne, ale neplatí mi za to ani jedinou korunu :lol:

Je smutné, že všichni vidí za vším peníze :nevim:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
13762
2.3.20 19:18

Zakladatelko a už víš, jestli to vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 19:21
@AnastazieB píše:
Zakladatelko a už víš, jestli to vyšlo?

Ano ano, máme krásné dvě čárky :potlesk: a v pondělí jdu na krev, zda HcG roste :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2373
2.3.20 19:26
@Anonymní píše:
Ano ano, máme krásné dvě čárky :potlesk: a v pondělí jdu na krev, zda HcG roste :srdce:

Tak to je krásné. Jsi dobrá, že to děláš pro přátele. Já se přiznám, že bych to nedokázala. Tak přeji ať je vše ok, tobě pohodový porod a budoucím rodičům ať mají z miminka jen radost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 19:30

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32158
2.3.20 19:33
@Anonymní píše:
Ano ano, máme krásné dvě čárky :potlesk: a v pondělí jdu na krev, zda HcG roste :srdce:

Musím říct, že máš můj obdiv, já bych to taky nedokázala :kytka: tak ať všechno dobře dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.3.20 21:47
@Anonymní píše:
Ještě jsem se nestačila vzpamatovat a už jsem prostitutka, mám za to půl Mega, prodávám ledvinu :lol: :lol: :lol: :lol:

Můj nejlepší kamarád a jeho žena nemohou mít vlastní dítě. Po dlouhé úvaze jsme se rozhodli, že to pro ně udělám. Protože je to krásné, dát někomu takový dar.

A věřte nebo ne, ale neplatí mi za to ani jedinou korunu :lol:

Je smutné, že všichni vidí za vším peníze :nevim:

Zakladatelka

Tak držím palce a doufám, že vše bude v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová