Odebrání řidičáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50147
21.9.14 13:47
@Meha píše:
A také mě vždy pobaví, když se s takovým autem pokoušejí zaparkovat :D.
Jednou mi taková řidička pěkně na parkovišti zvalchovala zadek auta.

Tak to jsem ještě naštěstí neviděla. I když je fakt, že ta parkovací místa před obch. centry jsou šíleně malá a ta SUV kolikrát stojí i dalším parkovacím místě. Se svým autem se tam taky sotva vejdu, radši bych měla na parkování nějaké Káčko nebo Twingo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
21.9.14 13:50
@MUFICE píše:
Tak to jsem ještě naštěstí neviděla. I když je fakt, že ta parkovací místa před obch. centry jsou šíleně malá a ta SUV kolikrát stojí i dalším parkovacím místě. Se svým autem se tam taky sotva vejdu, radši bych měla na parkování nějaké Káčko nebo Twingo :mrgreen:

Ale fakt jen na parkování, jinak nebrat :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
50147
21.9.14 13:50
@Angua píše:
@Šmušmu kamenovat nikoho nehodlám, ale nějak mi tam uniká jede zásadní předpoklad, že taky přede mnou může někdo být, do koho vletím… A tam ti nemusí pomoct ani že jsi zkušená, ani že tu dálnici znáš :nevim:

Například, kdyby o kus dál předjížděl kamion druhý kamion, tak by to nestačila ubrzdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.9.14 13:54
@Angua píše:
@Šmušmu kamenovat nikoho nehodlám, ale nějak mi tam uniká jede zásadní předpoklad, že taky přede mnou může někdo být, do koho vletím… A tam ti nemusí pomoct ani že jsi zkušená, ani že tu dálnici znáš :nevim:O tom myšlení nemluvě, já toto absolutně nechápu - takové nějaké závodění s cizíma lidma - a to jsem velmi soutěživý typ! Přemýšlím, kolikrát se mnou třeba někdo soutěžil a já jsem si toho ani nevšimla :mrgreen: Jednou jsem jela a dost nebezpečně mě začalo předjíždět jiné auto (překvapivě černé SUV :mrgreen: ) - já jsem si ho nějak nevšimla, už si to nepamatuju přesně - kromě toho byla plná a za 50 m obec do kopečka, od zatáčky - no nenapadlo mě, že by mě tam někdo předjížděl a lehce jsem z nějakého důvodu potřebovala vybočit doleva (blinkr jsem dala, všecko) a najednou ho vidím v zrcátku, že je skoro vedle mě (úzká cesta) - předtím tam nebyl! Tak jsem přibrzdila, ať mě teda předjede, ale on se v ten samý okamžik rozhodl, že mě teda asi nepředjede a zařadil se za mě - tak jsem zase přidala plyn, to mu asi taky nějak vadilo, protože mě vzápětí předjel a dupl mi na brzdu. Asi mě chtěl taky vyškolit. Když o 100 m dál v té obci odbočoval do obce, tak jsem měla sto chutí jet za ním rozbít mu hubu :cert: Měla jsem v autě děti a fakt mě to vytočilo tak, že by to možná ani nepřežil. Jako ano, udělala jsem asi chybu, špatně jsem v ten okamžik zareagovala, protože jezdím spíš po městě - ale to je přesně o tom! Navíc kdyby mě takto nebezpečně nepředjížděl, tak se to vůbec nestalo, způsobil to on. Borec sebevědomí až na půdu, ale nikdy nevíte, kdo v tom druhém autě jede. Navíc jen idiot předjíždí tímhle stylem v nepřehledné zatáčce, těsně před obcí a 100 m před cílem. A beztak to byla ženská :mrgreen:

jenže v okamžiku, kdy sedneš za volant, musíš i umět předvídat, to, že by tě nenapadlo, že tě někdo bude předjíždět přes plnou, je tvoje chyba, ne toho, co to udělal, ten se samozřejmě dopustil porušení předpisů, ale nechápu, jak to, že jsi ho neviděla v zrcátku, bohužel musíme na silnici počítat s tím, že jsou prostě lidé, kteří předpisy nedodržují a podle toho se chovat, já jezdím leta a hodně a třeba by mě nikdy nenapadlo se spolehnout na to, že jedu po hlavní, protože otázka zní ví to i ten, co přijíždí z vedlejší? A prostě na to beru ohled.

Příspěvek upraven 21.09.14 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.9.14 13:57

@Šmušmu ja teda v sobe kus chlapa (nastesti) nemam, ale souteziva sem dost a rada jezdim autem. Tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
21.9.14 14:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.9.14 14:04
@terkasestak píše:
Musim to trošku upřesnit. Prostě sem jela a za mnou se přibližoval ten Superb. Tak si říkám:,,Vidíš Porsche tak mi chceš ukázat že ti to taky jede viď, tak počkej.".. Nedá se to srovnávat s vybržďováním nebo vytlačováním ze silnice, to taky odsuzuju. Já sem se mu naopak snažila ujet.
@Irinka0210 Kdyby tam jel někdo, kdo jede na dálnici poprvé, tak nechápu proč zkouší dohánět někoho jiného a ještě jezdí v levým pruhu. Já jezdim dlouho a často, jezdím několikrát denně a párkrát do týdne po dálnici (v Německu jsem jezdila po dálnici denně několik let), takže nějaký zkušenosti už mam.Už evidentně nemá smysl se o tom dál bavit.

já žiju v německu, po dálnici jezdím taky, auto na to mám a přestože už jezdím hooodně let bych si tohle nedovolila ani sama a víš proč? Protože jako zkušený řidič dokážu vyhodnotit, co se může stát což tobě evidentně nic neříká a v tom je tvůj problém, ty prostě zkušená nejsi, sedneš do žihadla a kdo je víc? Kdyby jsi totiž tu zkušenost měla, tak víš, jak se chová auto ve 230km/h a co se může stát navíc s dítětem vzadu, ono i u nového auta může lecos prasknout, a navíc nové auto nemáš v ruce, nejsi s ním zžitá, nevíš co to auto udělá a to je ta zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
21.9.14 14:53

Přesně a ono v 230 km/h potom stačí, když na vozovce leží třeba blbej klacek a to tě v tý rychlosti tak vychýlí, že je na malér zaděláno.
A pokud jsi na ty Vary jela po R6 z Prahy (časté místo měření z pol. aut), tak vzhledfem ke stavu R6 teda púoteš koště, to jsi dobrý kamikadze. To bych s pokorou odevzdala na chvíli ŘP a děkovala štěstěně, že jsem sobě, svému děcku a někomu cizímu nic neudělala.

• Citovat
  • Upravit
22614
21.9.14 15:22

@Šmušmu no, znát sice můžeš, ale nikdy nevíš, jestli kousek před tebou nebude nehoda/klacek/nebo jen jedno auto předjíždějící druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
21.9.14 15:57

Co klacek, ale takovej flek z unikajici nafty nebo oleje…to je teprve klouzacka a to jako fakt na dalku nevidis ani kdyby jsi se po… Jednou se nam to stalo, kdyz jsme vyjizdeli z mesta na dalnici…fakt klouzacka, volala jsem pak na hasice…nikomu to nepreju zazit, chumel aut a meli jsme vsichni co delat do sebe nevrazit…najet na to ve 230? hmmm…to clovek muze hned pozdravovat andelicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
21.9.14 20:44
@terkasestak píše:
Zdravim vsechny :) mam takovy problem. Manzel je na pracovni ceste a tak sem jela s dcerkou k rodicum do Varu. Minuly tyden sem dostala nove auto, je to Porsche Cayenne Turbo, cerna metaliza, cerna kola, proste bomba… Tak jedeme po dalnici, je sobota rano, nikde nikdo. Zkusila sem si teda 200 km/h, jedu a v zrcatku vidim priblizovat se Superba. Tak si rikam ze ho trosku „proskolim“ a seslapla sem to jeste vic, vim ze na tachometru bylo cca 230. A v tom se na tom Superbu rozsvitilo STOP - uplne sem ztuhla a zastavila sem na odstavnym. Prisli dva policajti, rekli jestli vim, proc me chytli. Tak rikam ze jsem prekrocila rychlost a oni mi rekli o kolik, dali mi pokutu a „vzali“ mi ridicak. Takze ted vubec nevim co delat, psala sem manzelovi, ten uz volal nejakemu znamemu, ktery ale uz u policie nepracuje a ja se strasne bojim, ze nebudu moct ridit. Stalo se vam nekdy neco podobneho/jak se postupuje a jak mam dostat ten ridicak zpatky co nejdrive? Sem z toho vyrizena. Nevim kde jinde bych se mela zeptat, napadlo me jedine tady, protoze tady se resi snad vsechno. Dekuju

No co? Za blbost se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.9.14 20:57
@Spokojení píše:
rekroceni rychlosti tady
Zadržení řidičského průkazu TADY

Přečetla jsem si ty důvody odebrání řp- potom je zakladatelka bez řidičáku neoprávněně, nebo ji k založení diskuze vedly jiné motivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
21.9.14 20:59

zakladatelko

Můžeš děkovat bohu, že se tobě a tvému dítěti nic nestalo..Překročila jsi povolenou rychlost o nějakých 100 km/h..Což je na odebrání řidičáku na místě..
Dokážu pochopit touhu zkusit, co auto umí, ale tohle je trochu moc..Zvlášť když si vezmu stav našich dálnic a to, že jsi měla nové auto a neznáš jeho vlastnosti. Nejvíc mě zaráží tvá potřeba někoho,,proškolovat"…

• Citovat
  • Upravit
14871
21.9.14 20:59
@blecha72 píše:
Přečetla jsem si ty důvody odebrání řp- potom je zakladatelka bez řidičáku neoprávněně, nebo ji k založení diskuze vedly jiné motivy.

ale ona psala, že jí ho teprve seberou :-)---čeká na předvolání ;)

Příspěvek upraven 21.09.14 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
21.9.14 21:00

@blecha72 Co takhle naučit se číst?
Ten článek se týká zadržení ŘP (na místě), nikoli odebrání ŘP (ve správním řízení).

Navíc v tom prvním odkaze je to v tabulce napsané.

Příspěvek upraven 21.09.14 v 21:01

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová