Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šmušmu píše:
@atominnka Chtěla někomu ujet, no a co? Na dálnici. Mám v sobě asi kus chlapa, dělám to taky. Ale nikdy bych nepředjížděla na horizontu, před zatáčkou, honila se s někým na obyč komunikacích a dělala blbiny tam, kde je to nebezpečné, jak zakladatelka sama psala. V tom je velký rozdíl.
Tak pokud má zakladatelka věšteckou kouli a ví, že tam za kilák nebo dva není žádná jiná nehoda a pod, tak jí gratuluju…
Mimochodem pokud jela 230km/h je to skoro 64m/s… kolik je reakční doba člověka? Jak dlouho ještě trvá, než z takové rychlosti auto zastaví?
za čtyři sekundy ujede takovou rychlostí čtvrt kilometru a to je sakra hodně… Na to, že jen reakční doba je kolem té jedné sekundy…
![]()
@Luisiana píše:
Taky když jsem u těch videí… Naprosto boží, na zakladatelku trefné a nebojte, není tam ani jedno auto ani nehoda. Klidně koukněte. Mě dostalo už kdysi dokonale
Pobavilo ![]()
@ZItu píše:
Právě, že ne. Tam je x možnosti, za co ho mohou sebrat na místě, ale samotné překročení rychlosti to právě není. A tím stylem, jak píše zakladatelka, mi něco říká, že v tom bylo trošku něco víc.
Je pravda, že ta 125c/1f2 tam vyloženě uvedená v paragrafu není (za co ho mohou zadržet na místě), a obvykle řidič odevzdává ŘP až na základě našeho rozhodnutí ve správním řízení, ale je tam uvedeno, že ho mohou zadržet i v ostatních (neuvedených) případech, pokud např. hrozí nebezpečí, že se řidič bude následně vyhýbat správnímu řízení a na to to třeba mohli napasovat. Nevíme, jak se na místě zakladatelka chovala atd.
@Meha Jojo, anglicky tam bylo enjoy your speed to the end… jak trefné
@Meha Důvody odebrání na místě:
"O řidičské oprávnění na místě nikdo přijít nemůže. Lze však o ně přijít několika způsoby. Na prvním místě v trestním nebo ve správním řízení. Na místě může být řidiči pouze řidičský průkaz zadržen, a to z důvodů přesně specifikovaných v zákonu o silničním provozu. Jedná se o tzv. předběžné opatření, kdy může policista (pouze policista, žádný strážník apod.) zadržet řidičský průkaz z důvodu podezření, že řidič zavinil dopravní nehodu, kde došlo k usmrcení nebo těžké újmě na zdraví.
Dále může policie řidičské oprávnění zadržet pokud řidič:
ujel z místa dopravní nehody, na které měl účast
byl při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu
po dopravní nehodě se odmítl podrobit dechové zkoušce nebo lékařskému vyšetření (při pozitivní dechové zkoušce)
odmítl se v případě podezření na návykové látky podrobit testu
neměl při dopravní nehodě patřičné řidičské oprávnění - např. zaviní dopravní nehodu na motocyklu a má řidičské oprávnění pouze na auto řídil v době, kdy měl zákaz činnosti a neměl řidičský průkaz odevzdaný"
@Šmušmu kamenovat nikoho nehodlám, ale nějak mi tam uniká jede zásadní předpoklad, že taky přede mnou může někdo být, do koho vletím… A tam ti nemusí pomoct ani že jsi zkušená, ani že tu dálnici znáš ![]()
O tom myšlení nemluvě, já toto absolutně nechápu - takové nějaké závodění s cizíma lidma - a to jsem velmi soutěživý typ! Přemýšlím, kolikrát se mnou třeba někdo soutěžil a já jsem si toho ani nevšimla
Jednou jsem jela a dost nebezpečně mě začalo předjíždět jiné auto (překvapivě černé SUV
) - já jsem si ho nějak nevšimla, už si to nepamatuju přesně - kromě toho byla plná a za 50 m obec do kopečka, od zatáčky - no nenapadlo mě, že by mě tam někdo předjížděl a lehce jsem z nějakého důvodu potřebovala vybočit doleva (blinkr jsem dala, všecko) a najednou ho vidím v zrcátku, že je skoro vedle mě (úzká cesta) - předtím tam nebyl! Tak jsem přibrzdila, ať mě teda předjede, ale on se v ten samý okamžik rozhodl, že mě teda asi nepředjede a zařadil se za mě - tak jsem zase přidala plyn, to mu asi taky nějak vadilo, protože mě vzápětí předjel a dupl mi na brzdu. Asi mě chtěl taky vyškolit. Když o 100 m dál v té obci odbočoval do obce, tak jsem měla sto chutí jet za ním rozbít mu hubu
Měla jsem v autě děti a fakt mě to vytočilo tak, že by to možná ani nepřežil. Jako ano, udělala jsem asi chybu, špatně jsem v ten okamžik zareagovala, protože jezdím spíš po městě - ale to je přesně o tom! Navíc kdyby mě takto nebezpečně nepředjížděl, tak se to vůbec nestalo, způsobil to on. Borec sebevědomí až na půdu, ale nikdy nevíte, kdo v tom druhém autě jede. Navíc jen idiot předjíždí tímhle stylem v nepřehledné zatáčce, těsně před obcí a 100 m před cílem. A beztak to byla ženská ![]()
@káťa píše:
Je pravda, že ta 125c/1f2 tam vyloženě uvedená v paragrafu není (za co ho mohou zadržet na místě), a obvykle řidič odevzdává ŘP až na základě našeho rozhodnutí ve správním řízení, ale je tam uvedeno, že ho mohou zadržet i v ostatních (neuvedených) případech, pokud např. hrozí nebezpečí, že se řidič bude následně vyhýbat správnímu řízení a na to to třeba mohli napasovat. Nevíme, jak se na místě zakladatelka chovala atd.
@ZItu Taky jsem to hned googlila, zajímavé, jsem hned chytřejší.
To by mě tedy zajímalo, co kromě rychlosti ještě zakladatelka porušila.
@Meha Já si myslím, že to jen blbě napsala. Źe jí bude teprve odebrán ale už jí to řekli. Jak jinak by se od tama dostala. O tom nikde nepíše že by pro ní někdo jel…
@Meha píše:
@ZItu Taky jsem to hned googlila, zajímavé, jsem hned chytřejší.To by mě tedy zajímalo, co kromě rychlosti ještě zakladatelka porušila.
Ještě mě napadla jedna varianta - už jí sebrali body za něco předtím a tímto přestupkem, tuším, přišla o dalších 7. Takže se mohla vybodovat a tím pádem o ten ŘP přijít na místě… Případně, měla-li v autě děti, mohli to vyhodnotit jako obecné ohrožení. (Ale je to jen moje úvaha, zda je to možné ve skutečnosti, to fakt netuším.) ![]()
V uvodu sem psala - „vzali“ - nebylo to na miste, budu ho teprve odevzdavat nebo jak, pry mi neco poslou
ja sem byla uplne vedle, takze sem toho policajta sotva vnimala, manzel az se vrati tak mi to vsechne rekne.
Buď něco z toho, co bylo vyjmenované (dopr. nehoda, chlast, návykovky + odmítačky), anebo se chovala takovým způsobem, že bylo zjevné, že se bude snažit vyhýbat správnímu řízení.
Dělám na našem oddělení 10 let a podobných přestupků rozhoduji fakt hodně a odebrání ŘP na místě kvůli samotné fdvojce jsem zažila jen jednou, u chlapa, který na místě policistům do oznámení přestupku, že se stejně nikam ke správnímu řízení dostavovat nebude, neboť žije v cizině a je mu to jedno.
@káťa píše:
Buď něco z toho, co bylo vyjmenované (dopr. nehoda, chlast, návykovky + odmítačky), anebo se chovala takovým způsobem, že bylo zjevné, že se bude snažit vyhýbat správnímu řízení.
Dělám na našem oddělení 10 let a podobných přestupků rozhoduji fakt hodně a odebrání ŘP na místě kvůli samotné fdvojce jsem zažila jen jednou, u chlapa, který na místě policistům do oznámení přestupku, že se stejně nikam ke správnímu řízení dostavovat nebude, neboť žije v cizině a je mu to jedno.
@terkasestak píše:
V uvodu sem psala - „vzali“ - nebylo to na miste, budu ho teprve odevzdavat nebo jak, pry mi neco poslouja sem byla uplne vedle, takze sem toho policajta sotva vnimala, manzel az se vrati tak mi to vsechne rekne.
Tak to jo, takže klasika. Zahájí s tebou správní řízení (tam, kam spadá místo, kde tě chytli) a pokuta 5000 až 10 000,§ Kč + 1000 náklady a ZŘMV na 6 měsíců až 1 rok. A 5 bodů. Po polovině ZŘMV můžeš žádat o upuštění od zbytku výkonu.
@Luisiana Máš pravdu, teď to potvrdila i zakladatelka. Nechala jsem se zblbnout
.