Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vsechny
mam takovy problem. Manzel je na pracovni ceste a tak sem jela s dcerkou k rodicum do Varu. Minuly tyden sem dostala nove auto, je to Porsche Cayenne Turbo, cerna metaliza, cerna kola, proste bomba… Tak jedeme po dalnici, je sobota rano, nikde nikdo. Zkusila sem si teda 200 km/h, jedu a v zrcatku vidim priblizovat se Superba. Tak si rikam ze ho trosku „proskolim“ a seslapla sem to jeste vic, vim ze na tachometru bylo cca 230. A v tom se na tom Superbu rozsvitilo STOP - uplne sem ztuhla a zastavila sem na odstavnym. Prisli dva policajti, rekli jestli vim, proc me chytli. Tak rikam ze jsem prekrocila rychlost a oni mi rekli o kolik, dali mi pokutu a „vzali“ mi ridicak. Takze ted vubec nevim co delat, psala sem manzelovi, ten uz volal nejakemu znamemu, ktery ale uz u policie nepracuje a ja se strasne bojim, ze nebudu moct ridit. Stalo se vam nekdy neco podobneho/jak se postupuje a jak mam dostat ten ridicak zpatky co nejdrive? Sem z toho vyrizena. Nevim kde jinde bych se mela zeptat, napadlo me jedine tady, protoze tady se resi snad vsechno. Dekuju
Řekla bych, že to je odebrání řidičáku na 6 měsíců až rok viz http://www.12bodu.cz/…5c-1f-2.html . U tohoto přestupku by mělo vždy dojít k odebrání řidičáku… aspoň doufám ![]()
Ty kraso. jezdila sem sprinty, jezdila jsem zavody, ale vzdycky SAMA. Nikdy bych si nedovolila takhle riskovat
1 s novym autem, ktery poradne nemam zajety
2 s ditetem v aute
No kdyz budu uprimna, tak by mozna bylo lepsi kdyby ti ty papiry chvilku nevratili. Kdyz si budu chtit rozbit hubu tak sama, ale roboha ne s deckem v aute.
![]()
Omlouvám se, bohužel ti neporadím, a zmůžu se jen na jedno, ač to tady na emiminu nedělám - ťukám si na čelo.
Myslela jsem, že machrování s rychlostí, kdo z koho, je doména mužů. No v tomto případě i „zodpovědné“ matky s malým dítětem v autě. 230 km.
Zjisti si, kolik je maximální povolená rychlost a pak se div, že ti vzali řidičák.
@janica252 to uz sem taky dneska cetla no. Ja sem ale nikoho neohrozila, bylo to rychly, ale bezpecny.
A jestli pak budu muset jit do autoskoly na nejaky zkousky??? To snad ne. Me je 27, ridicak mam od 18 a na autoskolu, respektive lektora jizd, nerada vzpominam.
Škoda, že nejde vzít papíry napořád… někteří lidi fakt za volant nepatří… a když už si chceš machrovat, tak aspoň to dítě z toho vynechej ![]()
@terkasestak píše:
@janica252
Ja sem ale nikoho neohrozila, bylo to rychly, ale bezpecny.
![]()
A co sebe a tvoje dítě?
Brácha si žádal po půl roce (přišel o řidičák na rok) a vrátili mu ho. Jinak mu nepomohlo nic - a to „spáchal“ blbost. Koupil si motorku a nevšiml si, že na ní není SPZ přidělaná podle předpisů - nešla přečíst. Neohrožoval tím pádem vůbec nikoho. Takže, aniž bych chtěla být zlá, tak DOUFÁM, že za takový přestupek nelze vrátit papíry ani po známosti a že holt místo Superba budeš trošku vyškolená ty ![]()
Nemoct řídit je na prd, bratr si sestavil motokolo ![]()
Jistotu nemám, ale myslím, že žádné zkoušky se v těchto případech nedělají…
Zkušenost z okolí mám podobnou jako @Angua, po půlce „trestu“ po žádosti řidičák vrácen a to šlo o vážný přestupek - alkohol
Řidičák ti nejspíš na nějakou dobu odeberou, ale to se řeší ve správním řízení. Co je mi trochu divný je to zadržení ŘP na místě, to můžou jen z několika konkrétních důvodů. Nebylo v tom ještě něco?
Jinak si neodpustím poznámku: Bylo by super, kdyby sis uvědomila, že rychlost není omezená jen tak pro srandu králíkům. Vždycky je tu odpovědnost i za ostatní, který jsou na silnici s tebou, a v tvém případě navíc (a tvého pohledu snad především) za vlastní dítě…
A co říkal manžel? Ze policajti jsou pitomci? Měl by ti to auto sebrat, než někoho přizabiješ
@terkasestak jo, jinak podle mě rychlý ale bezpečný v rychlosti 230 neexistuje… nikdy nevíš, co je před tebou na silnici, i kdyby si tam nakrásně byla sama…