Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terkasestak píše:
Zdravim vsechnymam takovy problem. Manzel je na pracovni ceste a tak sem jela s dcerkou k rodicum do Varu. Minuly tyden sem dostala nove auto, je to Porsche Cayenne Turbo, cerna metaliza, cerna kola, proste bomba… Tak jedeme po dalnici, je sobota rano, nikde nikdo. Zkusila sem si teda 200 km/h, jedu a v zrcatku vidim priblizovat se Superba. Tak si rikam ze ho trosku „proskolim“ a seslapla sem to jeste vic, vim ze na tachometru bylo cca 230. A v tom se na tom Superbu rozsvitilo STOP - uplne sem ztuhla a zastavila sem na odstavnym. Prisli dva policajti, rekli jestli vim, proc me chytli. Tak rikam ze jsem prekrocila rychlost a oni mi rekli o kolik, dali mi pokutu a „vzali“ mi ridicak. Takze ted vubec nevim co delat, psala sem manzelovi, ten uz volal nejakemu znamemu, ktery ale uz u policie nepracuje a ja se strasne bojim, ze nebudu moct ridit. Stalo se vam nekdy neco podobneho/jak se postupuje a jak mam dostat ten ridicak zpatky co nejdrive? Sem z toho vyrizena. Nevim kde jinde bych se mela zeptat, napadlo me jedine tady, protoze tady se resi snad vsechno. Dekuju
Odebrání si zasloužíš, vědomě si dělala něco co nemáš, chtěla si machrovat - patří ti to. Když si chceš zkoušet takový věci, proč to neděláš v Německu? ![]()
@Meha píše:
@atominnka Mě by tedy vůbec nenapadlo, že někdo neví, co to znamená Z na autě.
Dneska má na autě každej kde co. Kolik lidí tam má jména svých dětí, nálepku dítě v autě a v autě dítě není, občas tam není ani sedačka takže je to takový divný.
V té záplavě nálepek i to Z zapadne. A vidí ho jen člověk za tebou, možná to k něčemu je, možná ne. Sama Z nemám, jelikož auto sdílím, tak jedině nějakou sundávací variantu… A stejně je to jedno, občas dělej lidi různé „blbosti“…
@Meha nechlubím se. nicméně nevím všechno a za to se rozhodně stydět nehodlám
ale troufám si říctm, že opravdu důležité v+ěci vím ![]()
@zvidavajanca Já jsem se jen pozastavila nad tím, že někdo neví, co to znamená.
Já si myslím, že to svoji funkci může splnit, samozřejmě, pokud je někdo bezohledné prase, tak ho ani Z nezastaví.
@atominnka Však v pohodě, nechtěla jsem Tě tím nějak urazit, jen mě to fakt udivilo, myslela jsem si, že je to samozřejmé, vidím, že není.
Nikdo neví vše, jen Václav Klaus
![]()
@donaga píše:
Ono existuje „zetko“ i jako trojúhelnk s vypsaným celým slovem jako „začátečník“Já se jezdit bojím, ale snad tedy nikde provoz nezdržuji, ale píšu to proto, že Z na autě mám a nechci ho sundávat. Ale já s ním mám náhodou dobrou zkušenost. I dle manžela, který jezdí běžně, když si půjčí mé auto, tak říká, že třeba když zastaví na semaforu v kopci, tak se na něj auta tolik nelepí apod. A jestli si někdo něco potřebuje dokazovat, spěchá, předjíždí, tak si nemyslím, že by to neděla, kdyby to Z na autě neviděl.
Tak třeba manžel s naším autem jezdil i před tím, než se tam nalepilo Ztko kvůli mě a říkal, že dokud na autě Ztko neměl, potkával těch „prasat“, co se ho snažily za každou cenu předjet, mnohem víc, než když tam to Ztko nebylo…
Přitom řídí dobře, jen prostě v obci ho nikdo přes 50 jet nedonutí, no…
![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, ta jenom přidávám odkaz. http://www.cas.sk/porsche
@kvetinka56 píše:
Ten už tady je… ![]()
A co kdyby v tom Superbu jel někdo, kdo je na dálnici poprvně a ty jsi ho vystresovala, dochází ti, co by se mohlo stát? Je dobře, že tam jeli policajti a papíry ti sebrali, ale jedinců jako jsi ty, co chtějí proškolit jiné řidiče, bych už na silnici nikdy nepustila…možná ani na kole…
@kvetinka56 píše:
To je hrozny…:/ ale jim je to uz jedno, ale co proziva mama to musi byt priserny ![]()
http://www.cas.sk/…jana-37.html ja bych si to hodila taky…
Musim to trošku upřesnit. Prostě sem jela a za mnou se přibližoval ten Superb. Tak si říkám:,,Vidíš Porsche tak mi chceš ukázat že ti to taky jede viď, tak počkej.".. Nedá se to srovnávat s vybržďováním nebo vytlačováním ze silnice, to taky odsuzuju. Já sem se mu naopak snažila ujet.
@Irinka0210 Kdyby tam jel někdo, kdo jede na dálnici poprvé, tak nechápu proč zkouší dohánět někoho jiného a ještě jezdí v levým pruhu. Já jezdim dlouho a často, jezdím několikrát denně a párkrát do týdne po dálnici (v Německu jsem jezdila po dálnici denně několik let), takže nějaký zkušenosti už mam.
Už evidentně nemá smysl se o tom dál bavit.
@Luisiana píše:
@Angua Jelikož jsem z oboru tak vím, že když pojedu rychleji, nakonec budu v cíli o dvě minuty dřív a na to můžu hodit bobek, takže jedu podle předpisů a hotovo. Pustím si „časík“, nastavím tempomat a pohoda jazz.
Já to vím taky, to tys psala o brždění provozu ![]()
@Meha píše:
Mě taky jednou stavil policejní passat na dálnici a při té příležitosti mi policajti dali radu - ať jezdím cca 150 - jim to ukáže 140, 5 je limit a za 135 mě prý nikdo stavit nebude.
Do těch 150 jezdím, takže jsem ráda, že to dělám dobře
Ne že bych teda jezdila po dálnici nějak extra často…
@Angua píše:
Taky furt nad tím přemýšlím, že kdybych v tom Superbu jela já, tak si řeknu „ty vole, další hovado v SUV, kolik proboha jede???“. To je ono, to proškolení?Né že bych se chtěla přidat k místní spravedlivě rozhořčené vlně, ale to je klasika - manželka bohatého manžela (která často měří tak metr šedesát) dostane SUV. Sice není za volantem ani vidět, ale v tak velikém autě se jí přece nemůže nic stát!
Naštěstí v tom Superbu jeli policajti a proškolili oni jí sebráním řidičáku. No jo, školit se nevyplácí, zakladatelce se to pěkně vymstilo ![]()