Odešla jsem z azyláku

10
9.6.16 20:13

Odesla jsem z azylaku...

Ahoj, tak nejak strasne rychle se to sebehlo. Jsem strasne na dne. Rodice jsou alkoholici se kteryma se nestykam, na chlapy jsem mela smulu. Dopracovala jsem to do peknych sr@cek, jsem zadluzena a po pul roce v azylaku jsem se vzmohla a odesla bydlet do podnajmu. Takhle jsem si to predstavovala.. Jenze, ted tu sedim, beznadejne a jaksi nevim jak dal. Mam tolik starosti, neumim normalne zit, pac jsem se porad pohybovala jen v samych problemech. Nektere z nich jeste neskoncily, nicmene jsem to pobrala tak, ze mi zacina nova etapa zivota. Jenze ja nevim jak mam vlastne zit. Kde mam vubec zacit? Rodice me nic nenaucili a ja se v tom placam sama. A proto vas prosim o nejakou radu do zivota. Co byste udelali na mem miste vy? Jako prvni zacnu splacet dluhy. A co dal? Co je vlastne v zivote jeste dulezite jako bezdluznost? Jak zajistit vsechno potrebne? Jsem tu ted se svyma detma, spokojene oddechuji a spi, to jsem si vzdycky prala. Ale neni to uplne vsechno, musim se postavit na nohy. Od zitrka, co nejdriv.. Prosim poradte, jsem ztracena…
P. s. : Na azylaku byla hrozna sikana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35766
9.6.16 20:15

Pracuješ? Kolik je dětem a kde ty dluhy mas?
Dluhy by sis měla utridit podle důležitosti, co hoří nejvíc, co nejvíc preplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.6.16 20:18

Co chceš poradit? Žádná z nás nevíme jakým způsobem jsi se dostala do těch sra*ek, jak tu píšeš. Já ti napíšu jen jedno-vymlouvat se na rodiče není řešení. Ani výmluva. Ti ti ty dluhy asi těžko nadělali, děti už vůbec, partnery nevybrali.
Obvykle si člověk nevybírá to, co vidí doma. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.16 20:19

Vklidu, nejdříve je potřeba vyhrabat se z finančních srágor.
Je hezké, že jsi začala žít, a už to bude jenom lepší.
Nejdříve. Bydlíš v podnájmu, máš smlouvu? To je prvně, co bych zařizovala. Poté pokud nepracuješ, zkus přídavky na bydlení.
Pokud pracuješ, nejdříve začni řešit peníze - ty jsou potřeba vždy.
Začala bych pak tím, že bych si vybavila alespoň trochu byt, nějakým nábytkem. Pak další věci.
Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.6.16 20:22

@Binnie

Jestli toho máš hodně ke splácení, volila bych insolvenci. Bezdlužnost a zdraví já považuji za prioritu. Máš před sebou dlouhou cestu… Přeju hodně sil. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2527
9.6.16 20:30

Přeji ti hodně sil. Jak staré máš děti? Šlo by ti nějak pomoct? Věci na děti, atd? Jsi mi svým projevem sympatická. Držím palce, bude líp… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
9.6.16 20:42

Pokud bys měla zájem můžu poskytnout číslo na kamarádku, která by ti aspoň po telefonu mohla pomoci s dluhy. Dělá dluhové poradenství;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
9.6.16 20:42

@Binnie najdi si praci, splat dluhy. Odejit z azylaku a postavit se na vlastni nohy je statecny. V praci se dostanes mezi novy lidi, najdes si novy pratele a uvidis, ze vse bude veselejsi. A nejdulezitejsi je stejne zdravi, i kdyz to zni jako klise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.6.16 20:46

Dekuji za reakce. Ano vim, ze to nelze svadet jen na rodice. Ale urcite na tom taky maji podil. Bojuju. Sama se sebou. Dneska na me padl splin. Vsude vidim stastne rodiny (teda aspon to tak vypada) a ja bych si jednou prala taky. Ale to je nekde v budoucnosti a budoucnost neni darek. A proto uz nechci delat chyby. Dekuju za povzbuzujici slova. I nabidky. Prijem nejaky mam. Chtela bych si vsechno tak nejak pomalu zrizovat a tak. Jen nesmim mit ten hloupej splin, kdy si moje hlava mysli, ze je vsechno marne a ztracene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24679
9.6.16 20:49
@berry4 píše:
Co chceš poradit? Žádná z nás nevíme jakým způsobem jsi se dostala do těch sra*ek, jak tu píšeš. Já ti napíšu jen jedno-vymlouvat se na rodiče není řešení. Ani výmluva. Ti ti ty dluhy asi těžko nadělali, děti už vůbec, partnery nevybrali.
Obvykle si člověk nevybírá to, co vidí doma. :think:

Povzbudíve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
9.6.16 21:07

Nemáte u vás nějaké sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi? Tam by ti mohli poradit a nějakou dobu doprovázet a podporovat, než se tvoje situace stabilizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 21:09
@Binnie píše:
Dekuji za reakce. Ano vim, ze to nelze svadet jen na rodice. Ale urcite na tom taky maji podil. Bojuju. Sama se sebou. Dneska na me padl splin. Vsude vidim stastne rodiny (teda aspon to tak vypada) a ja bych si jednou prala taky. Ale to je nekde v budoucnosti a budoucnost neni darek. A proto uz nechci delat chyby. Dekuju za povzbuzujici slova. I nabidky. Prijem nejaky mam. Chtela bych si vsechno tak nejak pomalu zrizovat a tak. Jen nesmim mit ten hloupej splin, kdy si moje hlava mysli, ze je vsechno marne a ztracene.

Vím velmi dobře, jak ti je.Moji rodiče byli taky alkoholici. Takové dětství, jako jsem měla já a moji sourozenci, bych nepřála nikomu. Odešla jsem od nich
v devatenácti, v peněžence jsem měla asi stovku, byl už večer, a já nevěděla, kde budu spát. Našla jsem si práci, seznámila se se skvělým klukem, který mi pomohl, abych se mohla postarat i o svoje sourozence. Máme spolu dvě děti.
Nebylo to vždy lehké, ale díky Bohu, nakonec jsme to spolu dokázali. Chtěla jsem tě povzbudit, neklesej na mysli, zase bude dobře, uvidíš. Hlavně to nevzdávej.
Každá situace má svoje řešení. Držím moc palce. :hug:

• Citovat
  • Upravit
10
9.6.16 21:14
@pipa.k píše:
Nemáte u vás nějaké sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi? Tam by ti mohli poradit a nějakou dobu doprovázet a podporovat, než se tvoje situace stabilizuje.

Diky za reakci. Slysim o techto sluzbach poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
9.6.16 21:19

Já ještě doporučím, ohlídat si veškerý platby - popelnice, tv a rozhlas.

Nahlásit si trvalý bydliště do podnájmu, zařídit si veškerý příspěvky, co jdou. Doplatek na bydlení, hmotná nouze atd.

Pokud můžeš, zkus třeba nějakou brigádu, sice si můžeš oficiálně přivydělat max. asi 4500,– ale aspoň něco.

Držím ti palce. Chápu, že padá splín, ale lepší je na to nemyslet. Předpokládám, že jsi asi na ÚP? Co třeba nějaká rekvalifikace?

• Citovat
  • Upravit
2898
9.6.16 21:35

Porozhlédla bych se po okolí po bezplatných sociálních službách. Něco by měli doporučit v azyláku… Možná si najít nějakou bezplatnou psychologickou poradnu, přeci jen rodiče alkoholici určitě zanechali na duši šrámy.
Po finanční stránce popřemýšlet, jak nejrychleji umořit dluhy. Mohou pomoct bezplatné finanční poradny.
A nekoukat se po okolí. :lol: Hodně lidí se navenek tváří, jak jsou šťastní, jak se mají skvěle, dávají na facebook rozesmáté fotky, ale ve skutečnosti se doma hádají, děti se neučí,… Nevidíš, co je za tou maskou.
Když budeš mít finance pořešené, stačí být milující mámou svým dětem, to je podle mého v životě důležité. Najít si aktivity, které vás budou bavit - chodit na výlety, jezdit na kole, zahradničit, doma něco tvořit, cokoli. A jak děti porostou, dělat si víc a víc času na sebe a své koníčky, nebo budovat kariéru. Pro každého je důležité něco jiného. Pro mě rodina, děti za chvíli vyrostou, ale v práci budu desítky let, dýl, než jak dlouho bude dětem trvat, než dospějí, takže raději si je užiju teď, dokud jsou malí, kariéra může počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová