Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mandarinkapomeranc Pokud budeš kojit, tak ho v šesti měsících těžko upichnes někomu na 2 dny. Nevidím důvod, proč necestovat s ditetem- jen se ten výlet bude podřizovat jeho potřebám.
Jinak nevíš, jaké to dítě bude. Třeba ho ani babí na 2 dny chtít nebude.
Rozhodne bych to neresila pred porodem ![]()
Mimco do roka bych urcite pres noc nikomu nenechala
dcera byla beze mne poprvy v roce a pul a to byla s manzelem, protoze jsem byla v porodnici. Syn taktez v roce a pul na hlidani pres noc.
Pokud bych kojila, neni co resit a vzit mimco sebou. Prijit o mliko a prenaucit dite na flasku by mi za to fakt nestalo.
No plánovat výlet takhle brzo dopředu je blbost, nevíš jaké bude dítě a jak na tom budeš ty
já byla v 6 měsících 14 dní v nemocnici syn s manželem, zvládli to v pohodě
@mandarinkapomeranc píše:
Holky, chtěla bych znát váš názor, myslíte, že mohu 6ti měsíční miminko nechat na víkend s prarodiči? nebo je lepší ho vzít s sebou na víkendový výlet?
Můžeš, a užijte si to. my jsme bez hlídání a odkázání sami na sebe. Nemůžeme na večeře, posedět, do kina, nikam. Stále doma a doma. Už mi z toho hrabe. Gratuluju a využijte toho.
Tak malé dítě bych nikdy s nikým déle jak hodinu nenechala.
Tady jde o tom, že to bude každý měsíc na jeden víkend - je to něco jako pracovní víkend a budeme ho absolvovat oba s přítelem..takže vzít dítě s sebou by pro něj bylo dle mého názoru velice namáhavé…i teď v těhotenství jsem hodně aktivní, každé tři týdny cestuji na 4 dny do zahraničí…vím, že to možná zní takhle dopředu naivně, ale ráda jsem připravena na různé varianty a chtěla jsem znát názory vás - v tomto směru - zkušenějších ![]()
A jsem ráda, že jsem zde našla i odpovědi těch, které mě mají podobný názor jako já
je jasné, že ve finále může být všechno jinak, ale člověk by měl být vždycky na všechno připraven…
@mandarinkapomeranc píše:
A jsem ráda, že jsem zde našla i odpovědi těch, které mě mají podobný názor jako jáje jasné, že ve finále může být všechno jinak, ale člověk by měl být vždycky na všechno připraven…
Nic proti, ale jsi normální?
ty řešíš, jestli nechat 6ti měsíční na víkend u babky a ještě jsi ani neporodila?
ne, občas nechápu myšlení lidí
![]()
Na víkend bych takhle malýho prcka nedala… Od cca roka možná i jo… Ale moji kluci teď poprvé budou na týden u prarodičů (mladšímu budou 4 roky a staršímu 6), oba se na to těší, dospěli si k tomu sami… ![]()
Jinak si neodpustím trochu OT… Je zajímavý jak v diskuzích, kde se rodiče rozchází, je největší „katastrofa“ to, že by půl roku (i víc) starý dítě mělo být u otce přes víkend. A na druhou stranu pak někdo dává malý mimino na víkendy k prarodičům… ![]()
Kdybyste si přečetli celou konverzaci, tak já jsem chtěla slyšet pouze názor - jestli se to dá zvládnout - teoreticky…tedy myšleno tak, jestli má některá z vás zkušenost s tím, že to její potomek zvládl…také jsem výše zmínila, že prarodiče bydlí vedle nás, co jsem nezmínila je to, že druzí prarodiče bydlí asi 150 metrů od našeho domu…jsme na sebe všichni zvyklí a věřím, že i s malý to bude obdobné…
mě spíš zaráží, jak někdo hned na základě dotazu míní o druhém, že na tom není intelektuálně v pořádku…proboha, máme přece demokracii..nebo ne?
@mandarinkapomeranc půl roční dítě už není miminko, pokud víš, že se rodiče o něj dobře postarají, tak v to nevidím problém. Také jsem dávala dítě k rodičům a ujmu z toho určitě nemají.
@mojmira
Díky, jsem ráda, že píšeš svou zkušenost, věřím, že to u nás bude podobné.
@mandarinkapomeranc Ono se může i stát, že dítě bude pohodář, vezme bez problémů UM, ale z tebe se po porodu stane řádná matka-kvočna, která ho nebude chtít u prarodičů nechat na déle než hodinovou procházku
Taky se to může stát a určitě by to nebylo nic neobvyklého. Takže počítej i s touto variantou ![]()