Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, není to nic, s čím bych chtěl abýt veřejně spojovaná… Syn (necelé 3 roky) chodí do školy a tam pochytil výraz „honit pindíka“ a já ne a ne ho ten výraz odnaučit…Každopádně je to tak pět minut, co zazpíval… „Pod dubem, za dubem, tam se na to podíváme, pod dubem za dubem budem honit pindíka.“
![]()
![]()
NO twl.. tak to je mazec.. smíchy mi tečou slzy
![]()
Koukám, jak jsou dětičky plné hlášek
![]()
Večer u nás byla bouřka a moje malá dcerka 2roky…kouká z okna a když blýsklo tak říká „Ty kráso!“ No musela jsem se smát
![]()
Příspěvek upraven 02.07.12 v 21:00
U nás vedou Pelíšky. „Kde soudruzi udělali chybu.“ Manžel často používá: „Je to výborné, ostatně kriminál mě naučil.“
Když po manželovi chci rozhodnutí a je mu jasné, že to bude podle mně, tak používá: „Rozhodni se Kondelíku, ty jsi hlava rodiny.“ Někdy už používám i já ![]()
Jinak používáme jednu hlášku a to žmoulat lepidlo. Kdysi na apríla mi můj chlap přinesl kuličku z lepidla. Podrobně mi vysvětlil, že ho musím aspoň 10minut žmoulat mezi prsty, že pak ho bude moct použít. No a já žmoulala a žmoulala až mi došlo, že je 1. dubna
Od té doby používáme žmoulat lepidlo jako ekvivalent zbytečné práce ![]()
Trapas se nám povedl na dovolené v Itálii. Byli jsme tam s manželem, mojí mámou a jeho ségrou. Bydleli jsme v kempu v karavanu. My s chlapem jsme se utrhli dřív a šli jsme do karavanu. Zamknuli jsme se a než jsme se k čemukoliv dostali, tak bouchání na dvěře. Nepotěšilo nás to, ale šli jsme otevřít. Když jsem odemykala, tak jsem začala: „To jsme si teda nedomluvili. Uvědomte si, že jdete prostě nevhod. To vám máme koupit lístky do kina?“ No a dořekla jsem to do tváře úplně cizího chlapa, co si přišel půjčit nabíječku na autobaterii ![]()
To bombdina - jakouže mu musela spívat ukolébavku, jak měl Sheldon chřipku? ten díl byl celkem mazec ![]()
Jinak u nás trapasy skoro denně. Stačí někde mít rezervačku a pod, protože přítel má takové příjmení, při kterém málokomu necukají koutky a já se většinou začnu řechtat
a mluvíme skoro pořád v hláškách, je toho hodně, taková ta klasika (vesničko má,,, slunce seno.. Homolka a Tobolka.., Dědictví..) moje nejoblíbenější je: Ha sme v pérdeli pane hrábě.. /tajemství hradu v karpatech/…
@Billi píše:
U nás vedou Pelíšky. „Kde soudruzi udělali chybu.“ Manžel často používá: „Je to výborné, ostatně kriminál mě naučil.“
Když po manželovi chci rozhodnutí a je mu jasné, že to bude podle mně, tak používá: „Rozhodni se Kondelíku, ty jsi hlava rodiny.“ Někdy už používám i já
Jinak používáme jednu hlášku a to žmoulat lepidlo. Kdysi na apríla mi můj chlap přinesl kuličku z lepidla. Podrobně mi vysvětlil, že ho musím aspoň 10minut žmoulat mezi prsty, že pak ho bude moct použít. No a já žmoulala a žmoulala až mi došlo, že je 1. dubnaOd té doby používáme žmoulat lepidlo jako ekvivalent zbytečné práce
Trapas se nám povedl na dovolené v Itálii. Byli jsme tam s manželem, mojí mámou a jeho ségrou. Bydleli jsme v kempu v karavanu. My s chlapem jsme se utrhli dřív a šli jsme do karavanu. Zamknuli jsme se a než jsme se k čemukoliv dostali, tak bouchání na dvěře. Nepotěšilo nás to, ale šli jsme otevřít. Když jsem odemykala, tak jsem začala: „To jsme si teda nedomluvili. Uvědomte si, že jdete prostě nevhod. To vám máme koupit lístky do kina?“ No a dořekla jsem to do tváře úplně cizího chlapa, co si přišel půjčit nabíječku na autobaterii
Ehm, já takhle poslala jedou děti asi dvakrát za sebou nakoupit
Podotýkám, že byli již „velké“ a tlemí se mi kvůli tomu dodnes ![]()
Před týdnem jsme se chystali do cirkusu a že vezmeme i osmiletou sestřenku. Cirkus na plakátech inzeroval, že mají hada pithona. No a sestřenka natěšeně povídá: to bude skvělý, mají tam i pičouna ![]()
@Meliora píše:
U nás se používá „vydrž Prťka vydrž“, potom „když musíš, tak musíš“ a „dneska je tak krásnej den, dneska by to šlo“. Na víc si ted nevzpomenu.
A trapas z poslední doby mám takyČekala jsem mamku, měla mi hlídat Lucku abych si skočila k zubaři. Bylo půl osmé ráno, každou cvhíli měla přijít, já ještě honem kojila, neumytá, neučesaná v noční košili a někdo zvoní. Jdu ke dveřím cestou se Lucka pustila prsa, obsah žaludku mi hodila do výstřihu, já prso ven, otvírám dveře (očekávaje mamku) a za dveřma úplně cizí chlap. Spustil tu svou naučenou řeč nabízejíc mi něco co nutně potřebuju, pak se zarazil, kouknul na mě a se slovy „já přijdu jindy“ zbaběle mizel za rohem
Hele, tak už vím, jak na ně… Až budou příště zvonit, vyndám prso a vezmu malou do ruky
Za tu sekundu trapasu mi to stojí - ve srovnání s půlhodinovou diskuzí na téma: Opravdu jsem si jistá, že bez tohodletoho budu umět žít.
![]()
Trapas: Pracovala jsem v hotelu na rezevacích asi měsíc…
Přišel email, že pán chce taxík z letiště a potřebuje to ASAP…
anglicky: I need taxi from aiport to adresa ASAP…
Já to rychle přehlídla a šla googlit firmu ASAP.
Pak jsem mu ještě napsala, že na téhle adrese, žádná firma ASAP není…
Pak mi odepsal, jen : ASAP. as soon as possible…
Jsem se mále propadla až do východního. ![]()
Taky bylo perfektní, když ke kolegyni na recepci přišel klient a jestli si něco může dát k nám do sejfu. Asi před týdnem jsem rekonstruoavali recepci a přesunuli sejf do vedlejší místnosti. Já na ní koukám, jak se usmívá, klepe si ručkou na místo, pod kterým byl předtím sejf a říká mu, že samozřejmě… Pak se podívala pod recepci, vykulila oči a že tu sejf není. Pak začala zmateně pobíhat a hledat sejf. Já si taky nebyla jistá (pracovala jsem ve své kanceláři), tak jsme hledaly spolu. Pak mě napadlo jít vedle a volám vítězně na ní, že jsem ho našla… Ona se usměje na pána, že ho teda máme, ať nám dá ty věci… No měli jste vidět jeho výraz. Asi pětkrát se nás zeptal, jestli tam budou věci v bezpečí… Hele, ale dal si je tam schovat.. Já osobně bych se otočila a odešla.
![]()
@maxi2408 píše:
To bombdina - jakouže mu musela spívat ukolébavku, jak měl Sheldon chřipku? ten díl byl celkem mazec
Koťátko, robátko, v klubíčku si spí, šťastné kotě šlo na kutě příst, příst, příst ![]()
@marra píše:
Jo a trapas se mi dneska taky stal, zapomnela jsem, ze ma prijed postak, mel donest balicek, najednou stal u bazenu a ze potrebuje neco podepsat, a ja zrovna na sobe nejhorsi plavky co jsme vyhrabala, no samo ze jsem si stoupla a vylelo mi prsoa ja jeste jsem rychle zareagovala a rikam:nechcete se pridat, ale uz jsem nedodala k cemu, k plavani
![]()
ty krááávo kráááso ![]()