Odmítá polévky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
KOPROVKA89 a DLOUHA…DEKUJI VAM MOC..jsem taky moc rada, ze tu jeste existuji normalni matky s normalnimi nazory..holce davam to co ji chutna, a ne to co nekde napsal naky pisalek..a uz vubec nekupuji hotove prikrmy, prijde mi to zbytecne, kdyz ji muzu udelat doma cerstve…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo Agáto, já bych tlustýmu dítěti taky toho pribiňáka nedala, jak tady třeba píšou maminy, že má jejich ratolest v roce 12,13 i 15 kg jsem někde četla
Ale když dám svojí drobounký, momentálně 11 měsíční holčičce občas pribiňáka nebo sladký pudink, nemyslím si, že by z toho měla v 50 dostat cukrovku, jak se tu někdo snažil naznačit ![]()
- Citovat
- Upravit
@koprovka89 píše:
Dlouhá, že by další normální matka![]()
Já bych řekla, že normální je ten, kdo se řídí intuicí a hledí si svého. Nevidím nic nenormálního na tom, že nezanáším miminu ledviny od útlého věku, stejně jako je mi fuk, jestli to někdo dělá (pokud to nedělá mému dítěti). Tyhle diskuse jsou pak zbytečně vyhrocené, protože tu mnoho uživatelek má asi patent na určování normality a abnormality. Vždyť je to zbytečný ![]()
A zakladatelka se ptala spíš na polívky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koprovka89 píše:
Ale jo Agáto, já bych tlustýmu dítěti taky toho pribiňáka nedala, jak tady třeba píšou maminy, že má jejich ratolest v roce 12,13 i 15 kg jsem někde četlaAle když dám svojí drobounký, momentálně 11 měsíční holčičce občas pribiňáka nebo sladký pudink, nemyslím si, že by z toho měla v 50 dostat cukrovku, jak se tu někdo snažil naznačit
15KG v roce???
to už bych ho asi hnala běhat kolem baráku
já jdu té mé vyžličce dát najíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BritChicco píše:
KOPROVKA89 a DLOUHA…DEKUJI VAM MOC..jsem taky moc rada, ze tu jeste existuji normalni matky s normalnimi nazory..holce davam to co ji chutna, a ne to co nekde napsal naky pisalek..a uz vubec nekupuji hotove prikrmy, prijde mi to zbytecne, kdyz ji muzu udelat doma cerstve…
Nikoliv normální, ale neinformované. Pribiňák je sračka, když už, tak Lipánek. Tvaroh se nesmí do roka kvůli ledvinám, co je v Pribiňáku a spol.? Tvaroh, takže logicky do cca roku nedávat.
- Citovat
- Upravit
@BritChicco Máš relativně malé děcko, takže je na místě dětská strava. Pokud musíš mermomocí dávat mléčný výrobek, je lepší neochucený bílý jogurt
. Cukr, kaše do polévky - blbosti, vař tak, jak ti tu psaly holky. V sedmi měsících nemusí mít nutně polévku, stačí jí masozelenina, na polévky si zvykne postupně
.
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:
Nikoliv normální, ale neinformované. Pribiňák je sračka, když už, tak Lipánek. Tvaroh se nesmí do roka kvůli ledvinám, co je v Pribiňáku a spol.? Tvaroh, takže logicky do cca roku nedávat.
on v Lipánku tvaroh není??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš co je zvláštní Poison Ivy - že ani naše doktorka mi to neřekla, ani jsem to nikde neslyšela, ani jsem to nikde nečetla, že by dítě do roka nesmělo tvaroh.
Neříkám kilo tvarohu denně, to by neprospělo asi nikomu, ale 2× do týdne pribiňák. To rozhodně nikomu neuškodí
. A je to dobroučký
Podle mě je to všechno jedna velká nafouknutá bublina ![]()
- Citovat
- Upravit
Polévky je naopak dobré učit brzo, je to totiž pak záchraný bod, když dítě onemocní, tak tu polévku většina dětí neodmítne a trošku jim dodá sílu a tekutiny.
Takže u nás se učí polévky hned od půl roku a k tom hlavní příkrm, že tak si snáz navyknu dítě na obě jídla, dokud jsou tak malé.
Všechny 3 děcka jsme je učila jíst od půl roku a kolikrát při nemoci, když jiné maminy si stěžují, že jím děcka nejí, tak nám polévka právě vytrhla trn z paty, takže za mě učit brzo na polévku, i když si někdo myslí, že ji nepotřebují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
on v Lipánku tvaroh není???
Píšu od roku, umíš číst? Od roku klidně dávat a když už, tak Lipánek - protože Pribiňáček obsahuje zbytečnosti navíc, které Lipánek nemá.
- Citovat
- Upravit
@dendule4 píše:
on v Lipánku tvaroh není???
myslím, že všechny jsme pochopily, jak to bylo myšlené netřeba rýpat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koprovka89 V každé knize, kterou jsem četla o malých dětech, byla v sekci jídlo poznámka tvaroho od roku. Doktorka nemá povinnost ti to sdělovat, za výživu si odpovídáš sama. Tvaroh se prostě nemá podávat před prvním rokem (řešit týden či dva samozřejmě nemusíš).
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:číst umím, v tom případě ty neumíš psát, alespon ne srozumitelně teda
Píšu od roku, umíš číst? Od roku klidně dávat a když už, tak Lipánek - protože Pribiňáček obsahuje zbytečnosti navíc, které Lipánek nemá.
a propos: jedla jsi někdy Lipánka??? já jo! a jediné, c toho cítím je hnusná chemie!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit