Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na mě takto celý život působí jakákoliv hormonální antikoncepce - od 16 do 26 nebo tak nějak prášky, po prvním dítěti tělísko-po 3 letech šlo ven (chtěli jsme druhé, ale ta nechut k sexu nás ničila oba), po druhém dítěti jsem přes dva roky nebrala nic - to byly orgie
bohužel se vyskytly problémy (obrovské bolesti při ovulaci a ms, premenstruační syndrom, nakonec z toho vylezla endometrioza), takže už v tom zase lítám
opět jsme nešťastni oba, beru prášky 2 měsíce a chlapa nechci vidět ani z rychlíku.. mě to mrzí strašně moc, chlap se snaží, podporuje mě, pomáhá s dětmi, jak jen to jde, neustále mě nutí odpočívat, nic po mě nechce (jídlo, úklid atd atd, na tom mu vůbec nesejde), jen at se moc neunavím, takže jsem pak opravdu neštastná, když mu to nemůžu „náležitě“ oplatit.. ty 2,5 roku bez hormonů (i předtím ty doby, kdy jsme se snažili o děti a nechránili se) nás ujistily, že sex máme velice rádi oba a jde nám to
, takže ted je pro mě velice těžké rozhodnout se, co je pro mě snesitelnější - jestli obrovské bolesti každých 14 dní (bez Brufenu jsem se nehla, bolestí jsem se budila v noci, dělalo se mi černo a mdlo, chodila jsem v předklonu, než zabral), ale sex jak by nám bylo 18 nebo bezbolestná menzes i ovulace při HA, žádné změny nálad, žádná podrážděnost před ms, ale chut na sex absolutně nulová
probíráme to spolu pořád horem spodem, zatím jsme nic nevymysleli..
@affection píše:..„tak aspoň přitulit, nic víc, to mi stačí“. Pak výčitky.. " ty mně navnadíš, že se přitulíš a pak nic není".
Ja uz jsem mu to rikala ze mi vadi sex ze nemam vubec chut. nejdriv rikal ze to k zivotu potrebuje a kdyz videl ze fakt chut neni tak se prituli a je vse v poho.kdyz u nej lezim a hladi me ve vlasech tak je mi to prijemny ale na nej to za chvili prijde a alespon to zkusi
@Iffka píše:
Na mě takto celý život působí jakákoliv hormonální antikoncepce - od 16 do 26 nebo tak nějak prášky, po prvním dítěti tělísko-po 3 letech šlo ven (chtěli jsme druhé, ale ta nechut k sexu nás ničila oba), po druhém dítěti jsem přes dva roky nebrala nic - to byly orgiebohužel se vyskytly problémy (obrovské bolesti při ovulaci a ms, premenstruační syndrom, nakonec z toho vylezla endometrioza), takže už v tom zase lítám
opět jsme nešťastni oba, beru prášky 2 měsíce a chlapa nechci vidět ani z rychlíku.. mě to mrzí strašně moc, chlap se snaží, podporuje mě, pomáhá s dětmi, jak jen to jde, neustále mě nutí odpočívat, nic po mě nechce (jídlo, úklid atd atd, na tom mu vůbec nesejde), jen at se moc neunavím, takže jsem pak opravdu neštastná, když mu to nemůžu „náležitě“ oplatit.. ty 2,5 roku bez hormonů (i předtím ty doby, kdy jsme se snažili o děti a nechránili se) nás ujistily, že sex máme velice rádi oba a jde nám to
, takže ted je pro mě velice těžké rozhodnout se, co je pro mě snesitelnější - jestli obrovské bolesti každých 14 dní (bez Brufenu jsem se nehla, bolestí jsem se budila v noci, dělalo se mi černo a mdlo, chodila jsem v předklonu, než zabral), ale sex jak by nám bylo 18 nebo bezbolestná menzes i ovulace při HA, žádné změny nálad, žádná podrážděnost před ms, ale chut na sex absolutně nulová
probíráme to spolu pořád horem spodem, zatím jsme nic nevymysleli..
nedaly by se zkoušet jiné prášky? Já mám teď jedny, po kterých mám i erotické sny. Teda dost síla.
To jsem dřív neznala.
@vendulka72 píše:
nedaly by se zkoušet jiné prášky? Já mám teď jedny, po kterých mám i erotické sny. Teda dost síla.![]()
To jsem dřív neznala.
Chceme nazev ![]()
No predne tak.ja ho chapu ze na to ma chut ale kdyz ja ne tak co mam delat. a kdyz uz musim a prijde na vec je za 3 minuty konec
@Haku píše:
Chceme nazev
Před tím jsem měla jedny, po těch jsem měla deprese, pak jedny, po těch jsem byla salámista, nechcete raději ty? ![]()
@affection píše:
No predne tak.ja ho chapu ze na to ma chut ale kdyz ja ne tak co mam delat. a kdyz uz musim a prijde na vec je za 3 minuty konec
No a za jak dlouhy by takě měl ten konec být, když je pořád nadržený, že..
@affection píše:
Tak to řešte těma 3 minutovkama 2× týdně. Šlo by to? Než děcka povyrostou, na překlenutí. Ono se to pak utřese, upraví, bude víc času, chlap se víc zapojí k dětem, ženská se srovná…
@vendulka72 ty já nevím… do těch 26 jsem jich vyměnila několik, už si nepamatuju, jak se jmenovaly, stejně už ted jsou jiné, nové, ale vždycky působily stejně.. pak ta Mirena - hormony jen lokální a stejně.. po druhém porodu jsem zkusila při kojení Cerazette a za necelé dva měsíce jsem je brát přestala, to samé.. mám jít ted po 3 měsících těchto prášků na kontrolu, probrat s dr, jak mi sedí, tak jí to samozřejmě řeknu, ale já ji upozorňovala už před jejich nasazením (měnila jsem dr, takže mě neznala) a tak se podle mého popisu snažila nasadit mi prý jakésik s nízkou dávkou hormonů, ale já se v tom nevyznám..
no ted fakt doma řešíme, co s tím, vztah s mužem máme krásný i po 11letech, milujeme se snad ještě víc než v prvních letech, on mi dává najevo, jak ho přitahuju, jak se mu líbím stokrát denně, ne že by byl urputný, ale tak hezky, přirozeně.. on mě za normálních okolností taky stále přitahuje a líbí se mi..
no a ted poprvé za celou dobu mezi námi občas dojde k drobným neshodám - a je to jen a jen kvůli mé nechuti
@Iffka, nevím, jestli je to tím, ale mám to tak. Nenaskočilo to hned od prvního platíčka, ale po nějaké době. Možná je to dar
. I když někdy je to na otravu, když chlap není doma, nebo padáme na hubu, tak mně ty noční rajcováky někdy i štvou a vyčerpávají. ![]()
(Mirenu jsem prubla taky, strašně se mi zhoršila pleť.) Chce to zkoušet. Třeba i nějaké bylinky, homeopatika…zkoušet.
@vendulka72 hele tak nebud tajemná a prozrad, které to jsou
já občas mívám erotické sny ale taky.. ale méně než dřív, to každopádně.
Ted chceme vyzkoušet bylinky, tak jsem zvědavá ![]()
@affection ano, stalo se mi to a bohuzel to skoncilo tak, ze to krachlo