Odmítnutí testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40422
11.9.20 08:29
@vtehanka12 píše:
Dobrý den, možná odpověď na můj dotaz lze snadno najít na internetu, ale nenašla jsem. Mám na coronu svůj vyhraněný názor a s tím souvisí otázka- pokud mne hygiena vytrasuje a pošle mne na test, ačkoli jsem bez příznaků, musím jít na test? Dle mého tato povinnost není, jelikož není nouzový stav. díky

Já si myslím, že na příkaz hygieny jít na test musíš a jestli Tě dá hygiena do karantény, tak musíš samozřejmě dodržovat pravidla.

Je to stejné jako třeba u žloutenky, tam je karanténa hodně dlouhá nebo u pohl, nemocí, tam se musí i nahlásit kontakty, nedodržování nebo zamlčování je trestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.9.20 08:30
@Oli.Lyon píše:
Tak jako čistě technicky mě taky zajima, jestli vůbec mě může někdo donutit. Kdybych musela, šla bych, ale tohle mě taky zajima.

U nás jsem šla já. Pozitivní. Karanténa pro všechny. Manžel šel po mne, kvůli práci. Negativní. Děti jsme netestovali, musí být stejně s námi doma. Takže ty nesly. A karanténa stačila.

• Citovat
  • Upravit
3460
11.9.20 08:30
@vtehanka12 píše:
Dobrý den, možná odpověď na můj dotaz lze snadno najít na internetu, ale nenašla jsem. Mám na coronu svůj vyhraněný názor a s tím souvisí otázka- pokud mne hygiena vytrasuje a pošle mne na test, ačkoli jsem bez příznaků, musím jít na test? Dle mého tato povinnost není, jelikož není nouzový stav. díky

A o co Ti reálně jde? Test by tě nějak poškodil, narušil by Tvoji lidskou důstojnost? Nebo proč by ses odmítla testovat? Ona ani karanténa povinná není, pouze ji doporučují, pokud nejsi prokazatelně pozitivní a i tak můžeš karanténu porušit. Ano mas svá práva a můžeš si dělat co chceš. Ale následky jistě také znáš a pevně věřím, že jsi schopná je následně ustát. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
11.9.20 08:31

Já osobně bych ten test podstupovat nechtěla, to bych raději byla klidně třeba měsíc v karanténe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.9.20 08:38

test

Znám plno lidí, co by na test nešli. Podle mě i řada lidí už odmítla, ale moc se o tom nepíše (spíše vůbec!), asi aby vytvořili dojem, že se to „neodmítá“, či že to je povinné. Ano z úmyslného šíření můžete být obviněni, ale podle mě ne z odmítnutí testu. To není tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.9.20 08:39
@Beckyttine5 píše:
Já osobně bych ten test podstupovat nechtěla, to bych raději byla klidně třeba měsíc v karanténe

Nojo, je to podobně bolestivý jako třeba porod nebo trhání osmičky :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

Jasně, nikomu se dvakrát nechce, karanténa je fajn věc, ale pokud žiješ v domácnosti s více lidmi (třeba i s dětmi), tak budete radši v karanténě všichni, než by sis nechala setřít nudli z nosu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.9.20 08:43
@unuděná píše:
Nojo, je to podobně bolestivý jako třeba porod nebo trhání osmičky :mrgreen: :mrgreen: :pankac:Jasně, nikomu se dvakrát nechce, karanténa je fajn věc, ale pokud žiješ v domácnosti s více lidmi (třeba i s dětmi), tak budete radši v karanténě všichni, než by sis nechala setřít nudli z nosu? :think:

To jsi právě stejně. Jakmile je někdo pozitivni, jsou i po negativním testu ostatní v karantene. Takže je to úplně jedno. Jen třeba nezavřeš školku.

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
11.9.20 08:46

Řekla bych, že povinnost podrobit se testu je stanovena v par. 64 zákona o ochraně veřejného zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.9.20 08:48
@mag píše: Řekla bych, že povinnost podrobit se testu je stanovena v par. 64 zákona o ochraně veřejného zdraví

Původně se to týkalo vážnějších nemocí a musely se podrobit jen těhotné, v bezvědomí, nebo v případě spáchání trestného činu myslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10987
11.9.20 08:48

A k čemu to jako je, že to budeš vědět? Máš jít jdeš, nemáš jít nejdeš. Jasná věc, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.9.20 08:49
@Trojlístek píše:
A k čemu to jako je, že to budeš vědět? Máš jít jdeš, nemáš jít nejdeš. Jasná věc, ne?

Že nemusí, k tomu jí to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.9.20 08:50
@lolink píše:
To jsi právě stejně. Jakmile je někdo pozitivni, jsou i po negativním testu ostatní v karantene. Takže je to úplně jedno. Jen třeba nezavřeš školku.

Nene, já myslím jako že pokud tě vytrasuje hygiena a třeba ani nemáš příznaky, tak je lepší na ten test jít (a může být přece negativní) a nemuset držet celou rodinu v karanténě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.20 08:53
@unuděná píše:
Tipuju, že si myslí, že žádnej coronavirus neexistuje, že je to jen fikce pro restart světové ekonomiky :roll: Pár takových známých taky mám :zed:
Edit: nepřeju nikomu nic zlého, ale jakmile to postihne jí nebo někoho blízkého, rychle změní názor. Já byla taky trochu navrklaná, protože v jarní vlně jsem nikoho s coronavirem neznala. Teď to chytil můj kamarád, velký sportovec, mladej člověk, a bojuje s tím docela nepříjemně :?
@Cenarius píše:
@vtehanka12 a vam nevadi, ze to muzete sirit dal a nakazit rodinu a pratele?
Dyt to beztak za chvíli šířit dál bude, s požehnáním vlády. Páč to prostě nepůjde utrasovt. Doma budou nemocní a zdraví to šířit zkrátka budou.
@vtehanka12 píše:

Nejjednodušší je nebrat telefony z neznámých čísel. Hygiena tě osobně nahánět nebude.
Jakmile tě už hygiena má, tak si myslím, že by problém být mohl. Ale nejsem právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
11.9.20 08:54
@Heinich píše:
Původně se to týkalo vážnějších nemocí a musely se podrobit jen těhotné, v bezvědomí, nebo v případě spáchání trestného činu myslím..

A z čeho tohle dovozuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.9.20 08:55
@unuděná píše:
Nene, já myslím jako že pokud tě vytrasuje hygiena a třeba ani nemáš příznaky, tak je lepší na ten test jít (a může být přece negativní) a nemuset držet celou rodinu v karanténě.

Teď jsme to řešili s musíme být všichni doma. Je to jedno. Jedna domácnost, karanténa pro všechny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA