Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mag píše:
To se týká trestného činu šíření nakažlivé nemoci. Netýká se to zákona o ochraně veřejného zdraví. Pokud ma nemoc potenciál nakažlivé nemoci. Platilo to napr. pro SARS atp.
A Covid je co? SARS…
@Trojlístek píše:
Aha, nějak mě nenapadlo, že dospělý člověk chce vzdorovat jak malé děcko.
Takových lidí je spousty a světe div se i mezi staršími je jich možná více.
@Heinich píše:
„Právní nesmysly“ jsou často velmi užitečné a jedinou vaší ochranou..
Tak nepochybne v nekterych situacich jo. V tehle mi to zrovna jako rozumne nepripada. Nicmene mam takovy blby pocit, ze se asi shodneme, ze se neshodneme ![]()
@roba18 píše:
A o co Ti reálně jde? Test by tě nějak poškodil, narušil by Tvoji lidskou důstojnost? Nebo proč by ses odmítla testovat?Ona ani karanténa povinná není, pouze ji doporučují, pokud nejsi prokazatelně pozitivní a i tak můžeš karanténu porušit. Ano mas svá práva a můžeš si dělat co chceš. Ale následky jistě také znáš a pevně věřím, že jsi schopná je následně ustát.
Tak já třeba tuhle vyslechla debatu dvou ženských v kavárně, že by se testovat nenechaly, že to je stejně jen sbírání vzorků DNA…
@beruska9 píše:
Tak nepochybne v nekterych situacich jo. V tehle mi to zrovna jako rozumne nepripada. Nicmene mam takovy blby pocit, ze se asi shodneme, ze se neshodneme
To asi ne, Jen budete muset vzít na vědomí, že je zde poměrně velká skupina lidí, co se testy chystají odmítnout. ![]()
@Gnaar píše:
Možná se to už změnilo, ale v dubnu jsme museli být v karanténě celá rodina.
Edit: pozitivní test, takže to zůstalo stejné
Měla jsem v té době v karanténě několik známých a s prvním negativním testem jejich blízcí v karanténě být nemuseli.
EDIT: Přispěvatel aktualizoval svůj příspěvek, než jsem dopsala odpověď. ![]()
@beruska9 píše:
A Covid je co? SARS…
No vždyť právě. Podle komentářů k novelizaci nařízení k trestnímu zákoníku teda není, proto muselo dojít k novelizaci. Ale systém a přístup je pořád stejný.
@Heinich píše:
Takových lidí je spousty a světe div se i mezi staršími je jich možná více.
@Heinich píše:
To asi ne, Jen budete muset vzít na vědomí, že je zde poměrně velká skupina lidí, co se testy chystají odmítnout.
To ja vim. Nekolik zatvrzelych odmitacu jakychkoliv narizeni, priznivcu vsech konspiracnich teorii atd (a to I z dob davno predcovidovych) mam I mezi blizkymi kamarady…beru na vedomi, coz ale neznamena, ze me to nemuze rozcilovat
Ale tak vetsinou to pak vypustim, pac je nezmenim a skodim jen sama sobe ![]()
@lolink píše:
Těšíme to teď. Teď nám řekli tohle. Je to na hlavu celý. Prostě máme všichni karanténu do středy od mého testu a hotovo. A tak to mají v okolí i další.
NO a další to mají zas uplně jinak. Teď
@lolink píše:
Na žádný další testy nejdu. 10 dní od mýho testu a končíme. Všichni. Pokud se neobjeví u někoho příznaky samozřejmě.
prisim te jak ten test probíhá? Bolí to bebo je to jen nepříjemné.
Ja hdu raději totiž todit než na ORL, tak me to zajímá.
Mic děkuji za odpověď
@g.sandova píše:
prisim te jak ten test probíhá? Bolí to bebo je to jen nepříjemné.
Ja hdu raději totiž todit než na ORL, tak me to zajímá.
Mic děkuji za odpověď
Je to nepříjemný. To je všechno.
@Lama Lama píše:
NO a další to mají zas uplně jinak. Teď
v karantény je známý jsou cela rodina. Jejich dcera byla pod jednou střechou s nakazenou učitelkou
@Livi92 píše:
Měla jsem v té době v karanténě několik známých a s prvním negativním testem jejich blízcí v karanténě být nemuseli.EDIT: Přispěvatel aktualizoval svůj příspěvek, než jsem dopsala odpověď.
Nj, pardon, špatně jsem pochopil původní text (četl. jsem moc rychle)