Odmítnutí testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
16.10.20 11:27

Ostrava - tragédie - jedeš na objednaný čas, ale čekáš až se dostanes na řadu
Kolegyně čekala 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 11:35
@mackA159 píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. Jde o to informovat okolí… Proč to pořád někdo nechápe. :zed:

přesně tak :nevim:
třeba dcera byla dodatečně testovaná jako pozitivní (ale až 5.den po mém testu, jediným příznakem byla ztráta čichu, která se ale projevila až po testování, takže to už jsme vděli.
Kdyby do té doby nebyla v karanténě kvůli mě (tj já se nedala testovat, ale jen zůstala v karanténě), dcera by po celou tu dobu (než ztratila čich) jezdila do školy a chodila po městě/nakoupit/na kroužky bez obav a s čistým svědomím a nakazila plno dalších lidí včetně své babičky, se kterou se měla setkat na doučování, taky by pravděpodobně nakazila svého otce a sourozence, takhle byla hned od mého testu v karanténě také a od pozitivního testu se mnou v izolaci… toto bojkotování testování jen tak z plezíru opravdu nechápu :zed:

sytém není dokonalý, mám k němu plno výhrad stejně jako k nesystémovosti opatření a konání naší vlády, ale taky mám osobní zkušenost, jaké to je si kovid prodělat a byl to hnus č jsem měla lehký průběh… ono když máte problém z únavy byť jen zvednout ruku, brečíte bolestí, protože vás bolí kůže (jo opravdu) a nikdo vám nemá jak ulevit… tak ne, opravdu bych nechtěla, aby to prodělal jakýkoliv byť jen jeden člověk, který to prodělat nemusel jenom proto, že se jiný nedal testovat a spoléhal na to, že on bude v karanténě a zbytek lidí jsou tím pádem v klidu.

• Citovat
  • Upravit
26864
16.10.20 11:43
@Anonymní píše:
Protoze:
  1. jsem přesvědčena o tom, že testy hází i falešnou pozitivitu. Věřím pouze testům z krve

Zakl.

Osobne si myslim, ze spise hlasi nespravne negativni vysledek. Ne vzdy je ster udelany dobre :nevim:
Ster ovlivnuji i takove veci jako cerstve vycistene zuby, kratce pred odberem jidlo apod. Podobne jako napr. u steru z nandli pri infekcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 11:47

Teď jsme to řešili v práci. Blízké kontakty ze zaměstnání zatím nemají žádné příznaky. Mohou buď jít na test a v případě negativního výsledku 10 dní karanténa. Pokud na test nepůjdou, tak 14 dní karanténa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.20 11:55
@Anonymní píše:
U nás (Brno) se žádná fronta nečeká. Chodí se na čas. Lidi se nepotkávájí. Test trvá asi tak 2 minuty a hned jde pryč. :nevim:

A já v tom ten smysl vidím. Pokud jsem doma v karanténě a jsem testovaná (pozitivně) tak v případě potíží nastává ta pomoc rychleji. Pokud totiž test není a člověku je hůř tak ho do výsledku testu nemůžou dát na covid oddelení, zároveň ne ani na klasické. Musí být ve speciální izolaci jak od covid tak od necovid.
Měla jsem na jaře těžký zápal plic a bylo to peklo než byl test. Nesměla jsem k nikomu, ke zdravým kdybych covid náhodou měla ani ke covid protože kdybych se nakazila tak mě to může dorazit.

Takže za mě ty dvě minuty vydržím než pak být v nemocnici bez pomoci protože není jisté jestli jsem nebo nejsem covid pozitivní :nevim:

Taky jsem si žádných front nevšimla..a to makám v Campusu takže koukám rovnou na nemocnici :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81480
16.10.20 12:07
@cecetka píše:
Osobne si myslim, ze spise hlasi nespravne negativni vysledek. Ne vzdy je ster udelany dobre :nevim:
Ster ovlivnuji i takove veci jako cerstve vycistene zuby, kratce pred odberem jidlo apod. Podobne jako napr. u steru z nandli pri infekcich.

Dyt se to dloubá z nosu, tak co s tim mají společného zuby?
Je jich i mraky pozitivních falešně. Když se to hodí na kultivaci, tak je to nega dokonce u většiny vzorků. Ten člověk už nenní kolikrát vůbec infekční a chytí se náhodně fragmenty RNA viru, přitom infekci prodělal třeba už před dvěma třema týdny nebo i víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.10.20 12:13
@cecetka píše:

ano!!! jednoznačně :palec:

mám x pacientů, nemocných, ztratili čich, okolí nakažené, ale test jim vyšel negativní

přesto jim říkám že s velmi vysokou pravděpodobností to mají, a domluváme aby se řídili podle toho
někdy se šinou na test příliš brzy, ale obecně, ty testy nejsou stoprocentně spolehlivé, a část nakažených lidí opravdu vyjde negat i přes zcela JASNÉ klinické známky

samozřejmě je neženu na další test za týden nebo dva aby náhodou vyšli posit, nechci zatěžovat systém ani je, už takhle to nejde stihnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.10.20 12:16

Jinak jistě, někde dokonce dělají to, že použijou jednu štětičku na více dloubnutí a pokud se náhodou v tom prvním dloubnutí něco i zachytilo, při dalších se to opět setře o sliznice a je tam kulový

nebo dokonce mi pac. hlásili že jednou štětičkou šli do nosu a pak tou samou do krku :poblion:, takže s v krku případný nález z nosu setřel, no vyhozené peníze

ten test je dost náročný na správné provedení, i když se provede technicky naprosot perfektně, jsme někde na 70 - 80 proc. úspešnosti záchytu pozitivního
je to prostě virologie ze sliznic je to hrozně háklivé na techniku odběru

při vytahování štětičky ven byste se již neměl dotknout žádné jiné sliznice, ani v nosním vchodu, nikde

a když se neudělá technicky perfektně, letí tá záchytnost okamžitě dolů…prostě klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.10.20 12:20

@Lama Lama

určitě, ono otázkou co přesně je falešná pozitivita

skutečná falešná pozitivita, tzn že danej nemá na sliznici ani stopu virové RN A a přesto jej test vyhodnotí jako posit asi nebude vysoká

to mnohem, mnohem vyšší je falešná negativitita, to vyloženě vidím z denního pozorování a kliniky kolem

ale pozitivita testu ještě neznamená, že člověk je aktuálně nakažlivej, může skutečně jít o staré fragmenty viru, již neinfekční

opět, nutno vždy asociovat s klinikou, jestli mám rodinu kde najednou začali kašlat, ztratili chut a jeden z nich horečkuje a půlce rodiny vyjde posit test

tak již vím že to tam mají všichni a že jsou aktuálně nakaženi všichni, v tomto případě to nebudou staré fragmetny ptž by nemarodili všichni najednou a neztratili čich…takže izolovat se doma a. t.d.

za 2 měsíce pak / pokusně /budou mít posit test ještě 2 z nich, a le to už pro mě nebude zajímavá informace ani nic nového / proto je na žádné testy za 2 měscíe posílat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.10.20 12:49
@bublinek píše:
Ostrava - tragédie - jedeš na objednaný čas, ale čekáš až se dostanes na řadu
Kolegyně čekala 4 hodiny.

To vyjde casove podobne, kdyz pojedes do Kromerize. Kde se zatim neceka a berou ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.10.20 12:53

@Borrealis přesně teno případ máme v okolí: kolegyně min. týden příznaky, kontrolní test v práci pozitivní, tento týden test v Covid centru negativní, její manžel pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.10.20 12:56
@berry4 píše:
@Borrealis přesně teno případ máme v okolí: kolegyně min. týden příznaky, kontrolní test v práci pozitivní, tento týden test v Covid centru negativní, její manžel pozitivní.

proč šla za týden po pozitivním testu na další test?? to nedává smysl moc

:think:

pozitivní prostě je a měla by být od testu minimálně 10 dnů doma, k čemu další test za týden? vyhozené peníze
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.10.20 13:45

@Borrealis protože v práci se dělají testy orientační, ty, co jsou výsledky hotové za 12 min. V případě pozitivity musí jít testovaný člověk ještě na odběrové centrum, pro potvrzení, nebo vyvrácení. Ovšem tady to asi „nedopadlo“,jak mělo, měla veškeré příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 13:50

@Borrealis díky za fundovanou odpověď :palec: nic z toho jsem netušila
mě odebírali z nosu určitě jen jednou tyčkou
Jediný pokyn, co jsme dostali u Vinohradské nem. v Praze bylo vysmrkat se před odběrem do rozdávaných papírových utěrek, ale jak byla slečna v roušce a se štítem, já s teplotou měla zalehlé uši, tak jsem myslela, že mi ten papírový ubrousek podala se slovy, abych si mohla utřít nos potom :lol: nekontrolovala mě, protože v té chvíli řešila papíry, takže vzala odběr a já u pána vedle teprve viděla, že smrkal předtím :oops: ale i tak mi vyšel test pozitivně

• Citovat
  • Upravit
13010
16.10.20 13:53

@berry4
aaaa, aha, chápu, chápu :think:

tak vidíte, „orientační test“ v tomto případě vyšel přesněji než test oficiální

jojo, je to fakt blbákov občas, ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek