Odmítnutí testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
11.9.20 12:56

@Modesta v Německu jak někdo umře a pokud do 60 před smrtí byl testován a měl covid tak umřel na covid :mrgreen:. Ale ten Trump měl pravdu, čím méně se bude testovat tím méně nakažených :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.9.20 13:06

@Keyllah

co si maj vyjasnit mezi sebou?
Ono je to jasné, dětská jim prostě nemůže nařizovat žádné testy, ona není hygiena.

Takže když postupuju přesně tak jak se má, a jinej doktor nepostupuje a vymýšlí si krá – voviny, tak mi lidi řeknou " si to vyjasněte mezi sebou"

ano, mám čas obvolávat každého jednoho doktora v okolí, který nemá šajna a dělat mu právní a hygenickou poradnu a posílat aktuálně platné zákony a vyhlášky

a doprošovat se ho aby zapojil mozek a seznámil se s aktuální situací

aha

nejhorší je, že toto lidi fakt někdy říkají

ono ale není co si vyjasnovat, je to jasný, já nemohu za to že někdo jinej nedodržuje pravidla…

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.9.20 13:11

Je vidět, že jste to nepochopili… nevadí :lol: Samozřejmě sem test podstoupila, ani mně nenapadlo se tam dohadovat 8o Reakce byla na zakladatelku a ostatní, kteří se všemožně chtějí všemu vyhýbat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13010

@Keyllah
mmch dítě mělo půldenní teplotu 37 a pobolívání v krku, tedy podle toho co mi řekla matka

matka samozřejmě neměla blbnout, neměla hned otravovat dětskou

dětská udělala další chybu, místo toho aby dítě normálně vyšetřila, nebo matce řekla klídek, udělejte to a to a když se to za 3 dny nezlepší tak přijdte

řekla jí, údajně / matka si to celé mohla vymyslet, jistě /
nevezmu vás dokud celá rodina nebudete mít testy negativní

je to chybný postup a když se pak k tomu dostanu jak slepej k houslím, těžko si mohu něco „vyjasnit“ není co…paní to naštěstí pochopila a drbala si sama hlavu v konečném důsledku

protože ted musí na testy se všma dětma, i se zdravým kterým nic není, prototže jim to dětská nařídila, jakmile to maj nařízený, jsou v pytli…a budou někde stát 3 hodiny ve frontě

dospělým, o které nepečuje, nic nařizovat dětská nemůže a nejsem si jistá zda to vůbec je mentálne schopna pochopit :roll:

otřes prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
@Borrealis píše:
@Keyllah

co si maj vyjasnit mezi sebou?
Ono je to jasné, dětská jim prostě nemůže nařizovat žádné testy, ona není hygiena.

Takže když postupuju přesně tak jak se má, a jinej doktor nepostupuje a vymýšlí si krá – voviny, tak mi lidi řeknou " si to vyjasněte mezi sebou"

**ano, mám čas obvolávat každého jednoho doktora v okolí, který nemá šajna a dělat mu právní a hygenickou poradnu a posílat aktuálně platné zákony a vyhlášky

a doprošovat se ho aby zapojil mozek a seznámil se s aktuální situací

aha

nejhorší je, že toto lidi fakt někdy říkají**

ono ale není co si vyjasnovat, je to jasný, já nemohu za to že někdo jinej nedodržuje pravidla…

:nevim:

chápu, takže rodiče mají smolíka, protože pak mezi doktorama vlajou sem ta a doprošují se buď jednoho doktora, nebo druhého. Ti rodiče přece taky nemůžou za to, že někdo nedodržuje pravidla :think:
A jo, pokud by mě jeden doktor poslal za druhým, ať mi udělá test, jinak že mi dceru nepustí do školy, a ten mi ho udělat odmítl, tak bych si teda taky pomyslela něco o tom, že by bylo fajn, kdyby si v tom navzájem udělali jasno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
11.9.20 13:19
@Borrealis píše:
@Keyllah
mmch dítě mělo půldenní teplotu 37 a pobolívání v krku, tedy podle toho co mi řekla matka

matka samozřejmě neměla blbnout, neměla hned otravovat dětskou

dětská udělala další chybu, místo toho aby dítě normálně vyšetřila, nebo matce řekla klídek, udělejte to a to a když se to za 3 dny nezlepší tak přijdte

řekla jí, údajně / matka si to celé mohla vymyslet, jistě /
nevezmu vás dokud celá rodina nebudete mít testy negativní

je to chybný postup a když se pak k tomu dostanu jak slepej k houslím, těžko si mohu něco „vyjasnit“ není co…paní to naštěstí pochopila a drbala si sama hlavu v konečném důsledku

protože ted musí na testy se všma dětma, i se zdravým kterým nic není, prototže jim to dětská nařídila, jakmile to maj nařízený, jsou v pytli…a budou někde stát 3 hodiny ve frontě

dospělým, o které nepečuje, nic nařizovat dětská nemůže a nejsem si jistá zda to vůbec je mentálne schopna pochopit :roll:

otřes prostě

chápu, vážně. Já jen že je to děsná bezmoc a štve mě to. Já doktorovi věřím a nechce se mi mu vysvětlovat, že toto nemůže, tohle nejde, na to nemá právo a v závěru, co? mě nevyšetří, budu si hledat jiného, co to nemocné dítko? nechce se mi plápolat mezi dvěma doktory a předávat jim vzkazy o tom, k čemu je kdo kompetentní a k čemu ne. Taky chodím do práce, taky mám na starosti děti. Takže když mi jeden doktor řekne, běž k druhému a toto zařiď, tak prostě jdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.9.20 13:20

@Keyllah
hele, ono ani to dítě nesplnovalo kriteria na testování

tzn ani to dítě vůbec nemělo na testy jít, dětská jej poslala zcela mimo kriteria, ani jeho zdraví sourozenci nemaj jít na testy

a co má dělat doktor, když je za den zasypán tunou naprosto nesmyslných požadavků, které nemůže, nemá šanci splnit??… já fakt nemůžu poslat na testy každého, komu to „nařídila“ škola, práce, soused, babička, nebo dětská

není to jak odůvodnit a při kontrole mi to pojištovna strhne, zaplatím to sama, plus zbytečně nesmyslně zahltím testovací kapacity jak de – il

když to rodiče neuznaj, nic s tím nenadělá, ve skutečnosti dětská nesmí, nemůže podminovat péči o dítě testem celé rodiny na covid, postupuje protiprávně

když se mi pak tam za den sejde podobných požadavků 50, není to moc k vydržení, to mi věřte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.9.20 13:23

@Keyllah

a když vám ten druhý řekne, bohužel, je to mimo moje kompetence, nelze proto a proto, a vysvětlí vám proč nemůže…neměla byste mu nadávat a třískat dvěřma, když za to nemůže / vím že to neděláte / :kytka:

díky za to :)
aspon někdo

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.9.20 13:43
@unuděná píše:
Myslím, že nemusíš, stejně jako nemusíš do karantény, pokud nejsi prokazatelně pozitivní. Ale pokud by se ukázalo, že jsi nakazila další lidi poté, co jsi ignorovala výzvu od hygieny, tak jak padlo výš, je to trestný čin a dost bych se bála velmi přísného exemplárního trestu.

Musí.
Karanténní opatření a izolace jsou součástí legislativy ČR: zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů.

§2

(7) Karanténními opatřeními jsou

1. karanténa, kterou se rozumí oddělení zdravé fyzické osoby, která byla během inkubační doby ve styku s infekčním onemocněním nebo pobývala v ohnisku nákazy (dále jen „fyzická osoba podezřelá z nákazy“), od ostatních fyzických osob a lékařské vyšetřování takové fyzické osoby s cílem zabránit přenosu infekčního onemocnění v období, kdy by se toto onemocnění mohlo šířit,
  1. lékařský dohled, při kterém je fyzická osoba podezřelá z nákazy povinna v termínech stanovených prozatímním opatřením poskytovatele zdravotních služeb nebo rozhodnutím příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví docházet k lékaři na vyšetření nebo se vyšetření podrobit, popřípadě sledovat podle pokynu příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví po stanovenou dobu svůj zdravotní stav a při objevení se stanovených klinických příznaků oznámit tuto skutečnost příslušnému lékaři nebo příslušnému orgánu ochrany veřejného zdraví,
  1. zvýšený zdravotnický dozor, jímž je lékařský dohled nad fyzickou osobou podezřelou z nákazy, které je uložen zákaz činnosti nebo úprava pracovních podmínek k omezení možnosti šíření infekčního onemocnění.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.20 13:53
@Keyllah píše:
tak oni to rodiče i pochopí a celkem rádi, ale výsledek je teda jaký? jeden doktor jim nevyšetří dítě, když nebudou mít testy a druhý doktor jim ty testy odmítne provést. Doktoři jsou v pohodě a rodiče s dítkem v pr…
Nemyslím to zle, ale podle mě by si to doktoři měli ujasnit hlavně mezi sebou a pak mezi sebou a MŠMT, jinak tady rodiče lítaj s nemocnýma či zdravýma dětma sem tam a rvou si vlasy bezmocí…

Doktoři? Doktor není uplně asi ten pravej, co má vysvětlovat tomu druhému, že to, co požaduje ne protiprávní… :nevim: Jako jo, můžu zvednout telefon, ale to je safra nad rámec mých povinností.

Si představ, že jedna prodavačka v Lidlu řekne, že ti prodá rohlíky, teprve když prodavačka v železářství sníží cenu hřebíků. :nevim: Má to řešit ta chuděra v železářství? Tady se přehazuje zodpovědnost na uplně někoho jiného. Může to řešit ze své vlastní vůle, bud si to dojít s tou trubkou v Lidlu vyřídit nebo ty hřebíky zlevnit…, ale není to fakt její zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.20 13:57
@Keyllah píše:
chápu, takže rodiče mají smolíka, protože pak mezi doktorama vlajou sem ta a doprošují se buď jednoho doktora, nebo druhého. Ti rodiče přece taky nemůžou za to, že někdo nedodržuje pravidla :think:
A jo, pokud by mě jeden doktor poslal za druhým, ať mi udělá test, jinak že mi dceru nepustí do školy, a ten mi ho udělat odmítl, tak bych si teda taky pomyslela něco o tom, že by bylo fajn, kdyby si v tom navzájem udělali jasno :think:

Ne, to fakt není navzájem. Problém je jednoznačně v pediatrovi. Tam není nic o vyjasnování. Uplně stejně tak si může pediatr vymyslet, že dítě vyšetří, až mu elektrikář vyseká elektřinu nebo redaktor Idnes s ním udělá rozhovor. A musí si to s ním jít redaktor idnes vyříkávat? NETan je do toho naprosto mimozně zataženej cvaklým pediatrem. Rozmíme si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.9.20 14:04
@Keyllah píše:
chápu, vážně. Já jen že je to děsná bezmoc a štve mě to. Já doktorovi věřím a nechce se mi mu vysvětlovat, že toto nemůže, tohle nejde, na to nemá právo a v závěru, co? mě nevyšetří, budu si hledat jiného, co to nemocné dítko? nechce se mi plápolat mezi dvěma doktory a předávat jim vzkazy o tom, k čemu je kdo kompetentní a k čemu ne. Taky chodím do práce, taky mám na starosti děti. Takže když mi jeden doktor řekne, běž k druhému a toto zařiď, tak prostě jdu…

No, tak prostě jde. Tam ni řekne něco jiného. A bud má pravdu A nebo má pravdu B. POkud je to tedy právně nejsané, proč tu zodpovědnost přenášíš na toho doktora, co je v právu- on fakt nemá čas obvolávat všechny vyšinuté doktory s okolí, co mají nesmyslné požadavky. Ano, je špatně, že to odnese rodič. Ale ono je uplně stejně špatně, že to odnese ten doktor, za kterým ho ten vyšinutý druhý doktor posílá.

Jo, já sama se obvykle v takových situacích taky snažím to za ty pacienty vyřídit- prostě proto, že mi jich líto, samotná si potřebuju to s tím tydýtem vyřídit a trochu upustit vnitřní napětí. Ale že někdo by měl nadávat na to, že jsem to neuděla, protož eto je přece moje povinnost si to s ním vyřídit? Ne, je to moje laskavost, moje pomoc jim. Já jsem v tom stejně nevinně, jako ten pacient. Prostě na mě jen ukázal ten jiný doktor. A já se tím automaticky nestávám spolupachatelem toho zla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
11.9.20 14:05
@bobulka88 píše:
No ale treba sireni nakazlive nemoci je trestny cin…

tak doufám že ty když máš jakoukoli virózu, střevní virózu, opar… tak sedíš doma minimálně 10 dní v karanténě, v práci neplacené volno atd., aby ses nedopouštěla trestného činu :mrgreen:
To zas někdo vytáhl paragrafy a půlka národa se tím ohání, hlavně že když je chřipková sezóna chodí všichni všude možně, chrchlají na ostatní a to je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
11.9.20 14:25
@mag píše: Řekla bych, že povinnost podrobit se testu je stanovena v par. 64 zákona o ochraně veřejného zdraví

Aha, a nevíš, jaká je sankce, když se někdo tomu testu nepodrobí, nějaký přestupek?

Nebo se o povinnosti podrobit se testu vydá nějaké rozhodnutí a mohlo by to být maření výkonu úředního rozhodnutí?

To s tím trestným činem šíření nakažlivé choroby se mi nezdá, právě protože dokud ten test není provedený, tak se tomu člověku nedá dokázat, že o své nemoci věděl. :think:

• Citovat
  • Upravit
60142
11.9.20 14:33
@unuděná píše:
No já si to právě nemyslím. Já radši na ten test zajdu, zvlášť, když mi ho zaplatěj, než zůstávat doma a ještě se vystavovat riziku, že manžel nebo děti to roztahají do práce a škol :nevim:
Jako není to probůh lumbální punkce, abych z toho měla strach jak malé děcko :roll:

Nestraš lumbální punkcí :cert: :cert: :cert: Včera sem jednoho mladíka musela 20 minut ukecávat, že je to v podstatě brnkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí