Odmítnutí testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
11.9.20 09:34

A můžu říct, že bych byla ráda, kdyby byl svět zase v pořádku.
Už mě to s. e.r. e a obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.9.20 09:35
@g.sandova píše:
v karantény je známý jsou cela rodina. Jejich dcera byla pod jednou střechou s nakazenou učitelkou

No, dyt to řikám, cochcárna. Já bych jako kontakt kontaktu karanténu odmítla a byla bych v právu. Nařízení a doporučením to neodpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
11.9.20 09:46
@ivašot. píše:
Tak já třeba tuhle vyslechla debatu dvou ženských v kavárně, že by se testovat nenechaly, že to je stejně jen sbírání vzorků DNA…

Jo aha :lol: :roll: to je stejné jak jedna moje kolegyně odmítá jít na pracovní lékařskou prohlídku, protože by o ní měli zdravotní info. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.9.20 10:00

Já už to vidím tak, že se to rozdělí na dva tábory. Ten, co na testy nepůjde, protože to kolem je šílený nářez a velké problémy pro lidi kolem. Stejně se to nezastaví. A druzi, co budou trasovat samy sebe, všem to řeknou, co je viděli 14 dní dozadu.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
11.9.20 10:11

Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3968
11.9.20 11:14
@shadowbabe píše:
Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del :lol: :lol:

Proč scény. Prostě se v klidu zeptat, jestli je to povinné ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.9.20 12:04
@Heinich píše:
Proč scény. Prostě se v klidu zeptat, jestli je to povinné ze zákona.

A je teda?

• Citovat
  • Upravit
13010
11.9.20 12:19
@lolink píše:
A je teda?

Pokud test nařídí hygiena nebo praktik v rámci karantenních opatření, tak je povinný, viz

MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ
Ministerstvo zdravotnictví jako správní úřad příslušný podle § 80 odst. 1 písm. g) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 258/2000 Sb.“), nařizuje postupem podle § 69 odst. 1 písm. i) a odst. 2 zákona č. 258/2000 Sb. k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 toto mimořádné opatření:

https://www.mzcr.cz/…do-dovolani/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.9.20 12:21
@shadowbabe píše:
Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del :lol: :lol:

Tak by tě nejspíš poučili a vysvětlili, že s tebou budou zacházet jako s Covid pozitivní. Šoupli by tě na samotku, doktoři a všichni k tobě chodili v obleku. Jaké scény??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.9.20 12:24

A naopak, pokud test „nařídí“ zaměstnavatel, soused, školka, škola, stará Blažková tak pochopitelně povinnný není a tímpádem jej ani nehradí pojištovna

do jaké míry je povinný, pokud si jej nařídí sama nemocnice např před operací, to netuším, nicméně nemocnice nesmí nutit jiného lékaře zvenčí, např praktika
aby vydával žádanky na test který si nařídila sama nemocnice

má si jej provést sama, a do jaké míry se mu pac. musí podrobit, to nevím

nicméně kdyby Vám odmítli provést indikovaný SC jen proto že u nich nechcete podstoupit jejich test na coronu tak mají samozřejmě problém, to nesměj…nesměj váš poškodit neprovedením nutného SC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.9.20 12:27

Mě se děje to, že dětská odmítla dítě s nihilitidou vyšetřit, prej údajně k ní "nesmí vstoupit do ordinace " dokud nebude mít celá rodina testy negativní

:roll:

a tak dospělí, zcela zdraví, bez kontaktu po mě vymrčují testy, ne, nepošlu je, neprovedu, naštěstí po dlouhém vysvětlování pochopili proč ne

dětská nemůže nařizovat jen tak z plezíru testy dospělým lidem, které nemá v péči

jestli toto začnou dětský hromadně dělat, asi se půjdu střelit do lesa, nemám na to sílu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59421
11.9.20 12:34

@Borrealis to nedělej, ještě napíšou žes měla covid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
11.9.20 12:40
@Markéta80 píše:
@Borrealis to nedělej, ještě napíšou žes měla covid :mrgreen:

A bude jako další položka ve statistice „zemřela s Covid v těle“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41591
11.9.20 12:45
@lilith1 píše:
Je a s hodně velkou pálkou..cca 10 let

fakt? já myslela, že je to 6 měsíců až 3 roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41591
11.9.20 12:56
@Borrealis píše:
Mě se děje to, že dětská odmítla dítě s nihilitidou vyšetřit, prej údajně k ní "nesmí vstoupit do ordinace " dokud nebude mít celá rodina testy negativní

a tak dospělí, zcela zdraví, bez kontaktu po mě vymrčují testy, ne, nepošlu je, neprovedu, naštěstí po dlouhém vysvětlování pochopili proč ne

dětská nemůže nařizovat jen tak z plezíru testy dospělým lidem, které nemá v péči

jestli toto začnou dětský hromadně dělat, asi se půjdu střelit do lesa, nemám na to sílu :roll:

tak oni to rodiče i pochopí a celkem rádi, ale výsledek je teda jaký? jeden doktor jim nevyšetří dítě, když nebudou mít testy a druhý doktor jim ty testy odmítne provést. Doktoři jsou v pohodě a rodiče s dítkem v pr…
Nemyslím to zle, ale podle mě by si to doktoři měli ujasnit hlavně mezi sebou a pak mezi sebou a MŠMT, jinak tady rodiče lítaj s nemocnýma či zdravýma dětma sem tam a rvou si vlasy bezmocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí