Odmítnutí testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.10.20 14:01
@Kelsey píše:
To vyjde casove podobne, kdyz pojedes do Kromerize. Kde se zatim neceka a berou ihned.

a přijde mi to i bezpečnější, jet sám (nebo s doprovodem) v autě tu stejnou dobu, co by jinak čekal venku ve frontě s dalšími potenciálně nakaženými

Btw v Praze ještě před měsícem byl počet odběrových míst poloviční, nebylo neobvyklé, že lidi jeli xkm, aby si mohly nechat udělat test. Kolega musel kvůli kontaktu v rodině a když nechtěl čekat 5 dní ale jen 2, musel přes celou Prahu do Bulovky tj na opačný konec, ve špičce jel hodinu (nemohl si vybírat čas, bral, co bylo volné) a MHD (metro+tram) by to s přestupy vyšlo nastejno

jinak kapacity laboratoří jsou přehledně tady:https://www.novinky.cz/…eji-40336070
průběžně aktualizované

• Citovat
  • Upravit
29577
16.10.20 14:04

@Borrealis přesně tak, je to blbákov. Tak jako tak musí být s manželem doma, tak se z toho vylížou oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
16.10.20 14:42
@Lama Lama píše:
Dyt se to dloubá z nosu, tak co s tim mají společného zuby?
Je jich i mraky pozitivních falešně. Když se to hodí na kultivaci, tak je to nega dokonce u většiny vzorků. Ten člověk už nenní kolikrát vůbec infekční a chytí se náhodně fragmenty RNA viru, přitom infekci prodělal třeba už před dvěma třema týdny nebo i víc.

Jsem laik, ale SZU asi vedi, o co jde http://www.szu.cz/…erialu-pro-1
Pokud se stery udelaji jinak nebo v jinych podminkach, muze byt vysledek chybny :nevim:

@Borrealis zajimave informace z praxe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
16.10.20 15:39
@mackA159 píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. Jde o to informovat okolí… Proč to pořád někdo nechápe. :zed:

A k čemu to tomu okolí bude? Mně když někdo z mého okolí řekne, že má covid, tak mu maximálně popřeju brzké uzdravení, pokud vůbec bude nemocný a tím to pro mě asi končí…
Co bych jako měla dělat? Zalézt do sklepa a vyčkat smrti?
Btw, třídní mého dítěte je nemocná a je mi to tak nějak fuk.
Když onemocním, tak v současnosti dost dobře nejde zapomenout, že by to mohl být i covid, a nebo taky jiná viróza že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.10.20 17:54

@Amalthea já ti nevím holka, ale covid od jiné nemoci lze rozpoznat. Protože se chová úplně jinak. A každý ho má jinak. Tím myslím, někdo mnohem hůř, někdo s opravdu velmi mírnými příznaky, Ale ani ty nejsou příjemné. Raděj bych tu rýmu prosim pěkně. Nebo zánět průdušek. To už vím, o co go :andel: A hlavně: ten hajtl je vysoce nakažlivej, ještě nevíš, že ho mášlale dávno ho předáváš. Já pracuju s těmi nejohroženějšími, věř, že se spolu s ním umírá. Chceš, aby odešla tvoje babička? Asi ne, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
16.10.20 19:04
@berry4 píše:
@Amalthea já ti nevím holka, ale covid od jiné nemoci lze rozpoznat. Protože se chová úplně jinak. A každý ho má jinak. Tím myslím, někdo mnohem hůř, někdo s opravdu velmi mírnými příznaky, Ale ani ty nejsou příjemné. Raděj bych tu rýmu prosim pěkně. Nebo zánět průdušek. To už vím, o co go :andel: A hlavně: ten hajtl je vysoce nakažlivej, ještě nevíš, že ho mášlale dávno ho předáváš. Já pracuju s těmi nejohroženějšími, věř, že se spolu s ním umírá. Chceš, aby odešla tvoje babička? Asi ne, že?

Ta už tu přes rok není, ale to je samozřejmě vedlejší… Covid roznáší kde kdo, bezpříznakové děti, nebo třeba dle testu negativní dospělí, kteří jsou ale zcela prokazatelně nemocní, viz jedna diskuze tady, takže fakt nevidím přínos v tom, chodit někde na testy, o jejichž spolehlivosti nebo spíše nespolehlivosti už není pochyb, a chytit ještě něco tam, přínos vidím v tom, že si zalezu na 10-14 do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.10.20 20:29
@Borrealis píše:
nebo dokonce mi pac. hlásili že jednou štětičkou šli do nosu a pak tou samou do krku :poblion:, takže s v krku případný nález z nosu setřel, no vyhozené peníze

tak já myslím, že pokud se ve štětičce něco zachytilo z nosu/krku, tak i když tou samou štětičkou hrábnu i do druhého otvoru, tak pořád nález z prvního zůstatně zachycený za těmi štětinkami, jenom se k tomu přichytí další materiál. ne, že bych to tak tedy dělala, ale takhle provedený odběr je oficiální instrukce z laboratoře virologie :nevim: tedy s tím, že tuhle možnost nechává na našem uvážení, jim stačí i jenom dobře provedený výtěr z nosohltanu, když nemáme krční štětičky. tuhle informaci jsem si ověřovala naposledy dneska, protože od pondělka si každý příjem musíme na oddělení vytřít.

dokonce teď koukám, že info o jedné štětičce je i v oficiálním dokumentu MZ:
 https://koronavirus.mzcr.cz/…5%AFkazu.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 12:00

Dnes dělali test dceři 7 let, trvalo to celé asi 5 minut i s cestou od vrátnice nemocnice, výtěr jen z nosu, nic hrozného, než se dcera nadala, bylo to. Žádné čekání, v areálu nemocnice buňka, dojde se k okýnku, pracovnice vystrci ruku, udělá odběr, odškrtne si jméno a jde další, ale žádná fronta tam nebyla. Byla objednaná na konkrétní čas, tedy rozmezí půl hodiny…

• Citovat
  • Upravit
45
25.10.20 21:17

Je to veřejné ohrožení takže to je možná trestat. Nedělala bych v těchto těžkých časech zbytečné rozepře a hádky s hygienou. Nezabije vás to a je to jen na pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
26.10.20 09:08
@agata45 píše:
Je to veřejné ohrožení takže to je možná trestat. Nedělala bych v těchto těžkých časech zbytečné rozepře a hádky s hygienou. Nezabije vás to a je to jen na pár minut.

Jake verejne ohrozeni, pokud zustane v karantene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
27.10.20 04:17
@unuděná píše:
hlavně teda pokud si to nemusí platit sama. Děsnej problém nechat si tu tyčinku strčit do nosu :roll:

Pro mě to děsný problém je. Já si nenechám špárat v mozku, jen protože že si někdo něco myslí. Pokud nemáte příznaky že zákona nejste povinni. To je jako kdybych šla na test na černý kašel..sice nemám příznaky, ale je pondělí a já nemám co dělat? Mám na celý nesmyslný covid taky svůj názor a doufám že většina lidí už pochopila že nejde o epidemii, ale šaškarnu… Protože existují i jiné nemoci díky nim umírají lidi není covid jediná " nemoc" na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
27.10.20 04:22
@roba18 píše:
A o co Ti reálně jde? Test by tě nějak poškodil, narušil by Tvoji lidskou důstojnost? Nebo proč by ses odmítla testovat? Ona ani karanténa povinná není, pouze ji doporučují, pokud nejsi prokazatelně pozitivní a i tak můžeš karanténu porušit. Ano mas svá práva a můžeš si dělat co chceš. Ale následky jistě také znáš a pevně věřím, že jsi schopná je následně ustát. :kytka:

Minulý rok v tuto dobu, když měl obyčejný člověk chřipku.. která je horší než covid, taky nemusel do karantény. Lidi vám ještě popřáli ať se brzo uzdraví te a teď? Stačí si kychnout a už se volá PČR. Je to směšné znám xxx lidi co měli údajný covid… bez příznaků a v pohodě. Proč by si lidi měli platit testy?… seberou vám práci, zakázou chodit ven a ještě si mám něco platit? A proč protože to někdo řekl? Bože nikdo vás nikdy nemůže donutit delst věcí proti své vůli. Mám za měsíc rodit zkusí mi někdo říct že mi udělají test. :pocitac: já sobě ani miminku v mozku špárat nenechám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
27.10.20 05:14

@Kristynass25 Preji ti, at se nenakazis. Mohla by ses hodne divit, co ta covidova bublina dokaze. Diky ni totiz uz umrelo dost lidi mladsich 50 let. I kdyz z tveho pohledu uz asi jde o starce, kteri uz maji svuj zivot odzity :nevim:
Nekteri proste dokud to nepostihne je osobne, nebo jim nezemre blizky clovek, ktereho meli radi, nepripusti, ze tento virus neni jen lehke nachlazeni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
27.10.20 06:34

@Kristynass25 ty jsi fakt… To mi chceš říct, že věříš, že ti tou tycinkou satrají na mozku? protože jestli jo, tak máš se svým mozkem něco ty a není to kvůli tycince :lol: o té nemoci se s tebou nebudu ani bavit, jen by bylo fajn, aby to chytali takový jako ty, vždyť to přeci nic není,14 dní v horeckach je přece super a i o miminko se při tom můžeš starat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
27.10.20 07:02
@Kristynass25 píše:
Minulý rok v tuto dobu, když měl obyčejný člověk chřipku.. která je horší než covid, taky nemusel do karantény. Lidi vám ještě popřáli ať se brzo uzdraví te a teď? Stačí si kychnout a už se volá PČR. Je to směšné znám xxx lidi co měli údajný covid… bez příznaků a v pohodě. Proč by si lidi měli platit testy?… seberou vám práci, zakázou chodit ven a ještě si mám něco platit? A proč protože to někdo řekl? Bože nikdo vás nikdy nemůže donutit delst věcí proti své vůli. Mám za měsíc rodit zkusí mi někdo říct že mi udělají test. :pocitac: já sobě ani miminku v mozku špárat nenechám :mavam:

Jak jsi prisla na to, ze chripka je horsi, nez Covid? A ze se odberovou tycinkou skrabe na mozku? Tady se medialni masaz podepsala zase z druhe strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí