Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Fazulina píše:
Ahojky, já i moje dcera 7 let jsme byly na testu. Žádné trauma z toho nemáme, na druhou stranu, nakonec to asi bylo zbytečné. Od 10.10 sedíme doma a karanténujem, nejdřív ona, potom já. Ona neměla žádné příznaky, testy pozitivní. Já ztratila chuť a čich, na pár dní, jinak nic. S dcerou v těsném kontaktu, spíme spolu, určitě se stalo, že mi prskla do obličeje xkrát, určitě jsem oblízla stejnou lžíci atd… Na test jsem šla proto, že jsem chtěla mít pozitivní, abych pak měla klid a nemusela zase při první příležitosti do karantény. No a co myslíte, test jsem měla negativní… To stejné v rodině u sousedů, dítě pozitivní, bez příznaků, zbytek rodiny negativní. Šla celá třída, že pozitivní učitelka. Z 28 dětí pozitivních 5. Bez příznaků…Že jsou děti prenaseci? No nevím, zatím to vidím tak, že půlka národa sedí doma, přichází o živobytí, děti nechodí do školy, kvůli nemoci, která se projevuje jako jiné nemoci. Holt někomu je hůř, někomu líp. A někdo na to umře… Tak jako na jiné choroby…
Nevím, nechci to podceňovat, ale zkrátka ty informace jsou tak protichůdné, že nevím, jak se k tomu postavit…
Jinak v mém okolí - 2 lidé bez příznaků (děti), 1 s horečkami doma v posteli (60 let), 1 v nemocnici s problémy s dýcháním (47 let) (ne na ventilátoru).
Tak když někdo dostane angínu či zápal plic, tak taky můžou mít různí lidé různé příznaky, ne? Navíc, když měla moje dcera angínu, tak to bylo teda mnohem horší…
No nic, jen tak uvažuji… Chorobu neppdceňuji, stejně jako žádnou jinou. Jen myslím, že je kvůli tomu přehnaný humbuk a likviduje to životy lidi jiným způsobem než nemocí…
Vždyť se ví, že je největší průšvih, že je to nové a šíří se to populaci tak rychle. A zdravotnictví je přetížené, lidi marodi. Jinak je to tak, jak píšeš, ale jde o to obrovské množství najednou.
@belladonna píše:
Vždyť se ví, že je největší průšvih, že je to nové a šíří se to populaci tak rychle. A zdravotnictví je přetížené, lidi marodi. Jinak je to tak, jak píšeš, ale jde o to obrovské množství najednou.
Jasan, ale co ty články od doktorů z různých nemocnic, že je vše ok a přetížení nejsou? Co to, že 40% lidí v nemocnicích jsou už vyléčení senioři, co se nemají kam vrátit? Co to, že sanitky vyjíždí denně k poplašeným lidem, co si myslí, že mají covid a nic jim není? Já ti nevím. Prostě částečně je to přetížení způsobeno panikou, úplně zbytečně…
@Fazulina píše:
Jasan, ale co ty články od doktorů z různých nemocnic, že je vše ok a přetížení nejsou? Co to, že 40% lidí v nemocnicích jsou už vyléčení senioři, co se nemají kam vrátit? Co to, že sanitky vyjíždí denně k poplašeným lidem, co si myslí, že mají covid a nic jim není? Já ti nevím. Prostě částečně je to přetížení způsobeno panikou, úplně zbytečně…
Ale ten důležitý rozdíl oproti chřipce je ten, co jsem napsala. Nakažlivost a že je to nové. Že to všichni tak snadno lapneme. Že to někde není naplněné neznamená, že to jinde není přeplněné. Něco takového v celém světě nebylo od té Španělské chřipky? Jako, nějak to zlehčovat, já myslím, že už snad nejde. Panika nutná není, ale opatření dodržovat ano, zase tak moc lidí nepanikaří, bych řekla. Prostě to vážný stav je, no. (Ale že media přehání je jasné, to jo, i když píšou i normální články a rozhovory).
@belladonna píše:
Ale ten důležitý rozdíl oproti chřipce je ten, co jsem napsala. Nakažlivost a že je to nové. Že to všichni tak snadno lapneme. Že to někde není naplněné neznamená, že to jinde není přeplněné. Něco takového v celém světě nebylo od té Španělské chřipky? Jako, nějak to zlehčovat, já myslím, že už snad nejde. Panika nutná není, ale opatření dodržovat ano, zase tak moc lidí nepanikaří, bych řekla. Prostě to vážný stav je, no. (Ale že media přehání je jasné, to jo, i když píšou i normální články a rozhovory).
Panikou myslím i to zavírání všeho, škol, zákaz vycházení atd… Spoustě lidem to zničí životy tím, že přijdou o práci, část výdělku, o firmy, atd. A že to tak snadno lapneme? Já jsem to nelapla od pozitivní dcery, s níž trávím 24 hodin denně. Sousedi to nelapli od svého syna, je jich celkem 5. Děcka ve škole od sebe lapnou kdeco. Když to teda přirovnam ke chřipce, tak že třídy 28 děti je 5 pozitivních. Stejně by to bylo s chřipkou, ne-li horší, kdyby někdo měl z dětí ve třídě…, nebo ne?
Opakuji, že nezlejcuji, jen zpochybňuji ta opatření. Prostě si myslím, že víc lidí dojede na ekonomickou krizi než na covid. Nevím, no…
Opatření dodržují též poctivě.
@Fazulina píše:
Panikou myslím i to zavírání všeho, škol, zákaz vycházení atd… Spoustě lidem to zničí životy tím, že přijdou o práci, část výdělku, o firmy, atd. A že to tak snadno lapneme? Já jsem to nelapla od pozitivní dcery, s níž trávím 24 hodin denně. Sousedi to nelapli od svého syna, je jich celkem 5. Děcka ve škole od sebe lapnou kdeco. Když to teda přirovnam ke chřipce, tak že třídy 28 děti je 5 pozitivních. Stejně by to bylo s chřipkou, ne-li horší, kdyby někdo měl z dětí ve třídě…, nebo ne?Opakuji, že nezlejcuji, jen zpochybňuji ta opatření. Prostě si myslím, že víc lidí dojede na ekonomickou krizi než na covid. Nevím, no…
Opatření dodržují též poctivě.
Já taky nevím, to asi nevíme, co by to udělalo, kdyby to nějaký stát prostě „pustil“, vždyť to nikdo nikde neudělal. Všude nakonec dělají restrikce, protože to asi nejde pustit? Mají to snad spočítané, i do budoucna? Jedou jistě dle výpočtů (nemyslím Babišovu tabulku) v Evropských státech. To, že jsi to nechytla od dítěte právě vůbec nic neznamená, já to od syna chytla, z toho přeci neuděláš závěry, jak je to nakažlivé. Já bych věřila těm vědcům a ti jsou v tomto za jedno, že to nakažlivější než chřipka je. A celkem věřím i statistikám, pandemii, nakaženým, že určité procento z nich zahltí nemocnice, určité procento zemře. Zavření škol na říjen, kdy jsme byli nejhorší v Evropě chápu, i když je to hrozné, bude to mít následky atd. Ale já nevím, chápu i tvůj názor, lepší se z toho nepos.. Kamarádka to má stejně, jako ty, ale prostě pár těch faktů se popřít prostě nedá.
@belladonna píše:
Já taky nevím, to asi nevíme, co by to udělalo, kdyby to nějaký stát prostě „pustil“, vždyť to nikdo nikde neudělal. Všude nakonec dělají restrikce, protože to asi nejde pustit? Mají to snad spočítané, i do budoucna? Jedou jistě dle výpočtů (nemyslím Babišovu tabulku) v Evropských státech. To, že jsi to nechytla od dítěte právě vůbec nic neznamená, já to od syna chytla, z toho přeci neuděláš závěry, jak je to nakažlivé. Já bych věřila těm vědcům a ti jsou v tomto za jedno, že to nakažlivější než chřipka je. A celkem věřím i statistikám, pandemii, nakaženým, že určité procento z nich zahltí nemocnice, určité procento zemře. Zavření škol na říjen, kdy jsme byli nejhorší v Evropě chápu, i když je to hrozné, bude to mít následky atd. Ale já nevím, chápu i tvůj názor, lepší se z toho nepos.. Kamarádka to má stejně, jako ty, ale prostě pár těch faktů se popřít prostě nedá.
Jasně, díky. Já právě spíš tak nějak tápu. Chci věřit, že ti nahoře ví, co dělají a mají to spočítané… Je těžké se orientovat v té záplavě informací z různých stran… Ja se snažím právě to brát pozitivně, najít si v tom to dobré a tak.
Pokud vás vytrasují a vy odmítnete jít na test, což můžete a z právního hlediska vás donutit nemůžou, tak vás automaticky zapíší do systému jako pozitivního. Známý, je to právník, byl vytrasovaný a odmítl jít na test a když mu volali, že ho vytrasovali tak tu paní co mu volala aby ho „pozvala“ na testy tak zblbnul, že se mu prokecla. = Nejdete na testy = pozitivní
@Dominika001 no však je to tak správně. Nechceš se nechat testovat, tak jsi prostě pozitivní. Tečka. To je jak když tě zastaví policajti a odmítnes nadychat. Taky ses brána jako pozitivní.
Mně to naopak smysl nedává. Protože pokud je někdo prohlášenej za pozitivního, měly by se a) trasovat jeho kontakty, b) je pak tři měsíce chráněn od další karantény. A fakt a) si nedovedu představit, že mě někdo pošle do karantény a na test jen proto, že jsem byla v kontaktu s někým, kdo odmítnul test. b) pokud by ten člověk byl v reálu negativní a pak se setkal s pozitivním a chytil to, tak je vlastně od dalších karantén a testů ušetřen a může si to vesele šířit dále. Spíš bych tipla, že paní na hygieně potřebovala něčím pohrozit.
Daleko větší smysl dává - nejdete na test = delší karanténa, což tak i je. Když jsem si volala doktorce, že odmítám svým dětem opakovat po dvou dnech negativní testy (příznaky žádné, v době testů už byly 9 dní doma a před nima dalších 14 dní domácího vězení, takže společenské riziko čistá nula), dr. rozhodně o pozitivitě nemluvila, jen se ujistila, že s nima jistojistě těch 14 dní doma zůstanu a šmitec. Stále jsou vedeny jako negativní.
@karkarka píše:
@Dominika001 no však je to tak správně. Nechceš se nechat testovat, tak jsi prostě pozitivní. Tečka. To je jak když tě zastaví policajti a odmítnes nadychat. Taky ses brána jako pozitivní.
Kdyby to tak bylo, tak je to za mě „úplně super“., ale osobně si myslím, že to tak není. Přemýšlím nahlas, zavolá mi hygiena, že jsem byla v kontaktu s nakaženou osobou. Odmítnu test a jdu do 14ti denní izolace a jsem vedena jako pozitivní, i když jsem test odmítla a jsem třeba i bez příznaků. Ok…uběhne měsíc a zjistím, že jsem byla v kontaktu s pozitivní osobou, ale do karantény NEjdu, protože jsem před měsícem odmítla jít na test, ale byla jsem vedena jako pozitivní, tzn. 3 měsíce žádná další karanténa
to se mi @Dominika001 moc nepozdává.
@Kotatko03 přesně to jsem psala o příspěvek nad tebou. Tady je bráno, jak kdyby prohlášení za pozitivního byl nějakej trest. Fakt je, že v dnešní době a za dnešních pravidel dostat prakticky zadarmo štempl pozitivní, aniž by mi cokoliv bylo, je vlastně výhra. Protože karanténu si musím odkroutit tak jako tak, ale pak na mě tři měsíce nikdo nemůže. A přitom mi vůbec nic není, paráda.
Zdravím. Máme v rodině jedno z dětí pozitivně testované. Je legitimně možné si dát celá rodina 14 dní izolace doma a na testy nejít? Měla jsem za to, že je to trestné na na testy při indikaci nejít. Ale naše dětská doktorka mi doporučila zbylé dvě děti netestovat a ani nás rodiče. Prý ať raději zůstaneme 14 doma. Jsem z toho trochu v šoku, myslela jsem, že tohle je proti zákonu. Prý to ale mají posvěcené hygienou…jde o Prahu. Jak to tedy je???
Tak pokud na to dá doktorka neschopenku, tak proč ne. Bez neschopenky musíš do práce, takže tam jaksi izolace nejde. V šoku bych z toho nebyl ![]()
Všechno jde, hlavně ty ani ředitelka nemá právo kecat do tvého rozhodnutí o tvém zdraví příp. zdraví tvého syna. Takže test syna můžeš klidně odmítnout