Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den, možná odpověď na můj dotaz lze snadno najít na internetu, ale nenašla jsem. Mám na coronu svůj vyhraněný názor a s tím souvisí otázka- pokud mne hygiena vytrasuje a pošle mne na test, ačkoli jsem bez příznaků, musím jít na test? Dle mého tato povinnost není, jelikož není nouzový stav. díky
@vtehanka12 píše:
Dobrý den, možná odpověď na můj dotaz lze snadno najít na internetu, ale nenašla jsem. Mám na coronu svůj vyhraněný názor a s tím souvisí otázka- pokud mne hygiena vytrasuje a pošle mne na test, ačkoli jsem bez příznaků, musím jít na test? Dle mého tato povinnost není, jelikož není nouzový stav. díky
Tak předpokládám, že by jsi se dobrovolně uchýlila nejméně na 10 dní do karantény, doufám, že takových lidí moc není ![]()
Pokud to nemusíš platit z vlastní kapsy, v čem je tak strašnej problém?
Šíření nákazy je trestný čin, nakažena a infekční můžeš být i bez příznaků.
@vtehanka12 píše:
Myslím, že nemusíš, stejně jako nemusíš do karantény, pokud nejsi prokazatelně pozitivní. Ale pokud by se ukázalo, že jsi nakazila další lidi poté, co jsi ignorovala výzvu od hygieny, tak jak padlo výš, je to trestný čin a dost bych se bála velmi přísného exemplárního trestu.
@bobulka88 píše:
No ale treba sireni nakazlive nemoci je trestny cin…
Je a s hodně velkou pálkou..cca 10 let
@vtehanka12 : bez s tim do haje…nechapu lidi, co vic resi, jak ochcat system, nez zdravi ostatnich
@beruska9 píše:
@vtehanka12 : bez s tim do haje…nechapu lidi, co vic resi, jak ochcat system, nez zdravi ostatnich
hlavně teda pokud si to nemusí platit sama. Děsnej problém nechat si tu tyčinku strčit do nosu ![]()
@vtehanka12 a vam nevadi, ze to muzete sirit dal a nakazit rodinu a pratele?
@Cenarius píše:
@vtehanka12 a vam nevadi, ze to muzete sirit dal a nakazit rodinu a pratele?
Tipuju, že si myslí, že žádnej coronavirus neexistuje, že je to jen fikce pro restart světové ekonomiky
Pár takových známých taky mám ![]()
Edit: nepřeju nikomu nic zlého, ale jakmile to postihne jí nebo někoho blízkého, rychle změní názor. Já byla taky trochu navrklaná, protože v jarní vlně jsem nikoho s coronavirem neznala. Teď to chytil můj kamarád, velký sportovec, mladej člověk, a bojuje s tím docela nepříjemně ![]()
Na test bych šla pouze a jenom na příkaz hygieny. To podle mne prostě musíš. Ale ono je to v takových…, že vystrasovaní je minimální sance.
Tyčinku do nosu strkali oběma mým dětem na ORL už x krát a žádné z toho nemá trauma a zvládly to v pohodě. Prostě to polechtá. Nechápu, jak tohle může někomu dělat problém
…teda pokud nemá fobii z lékařů. Ačkoli mám ze situace rozporuplné pocity, tak bych třeba ráda věděla, zda jsem to prodělala. Vzhledem k tomu, že se ještě pořádně ani neví, jaké následky onemocnění způsobuje, tak je fajn, když to lidi budou vědět. Ale zase nejsem zastánce hysterického davu před odběrovým místem.
Doufám, že k tomu všemu nosíš roušku ze záclony.
Příspěvek upraven 11.09.20 v 08:28
Tak jako čistě technicky mě taky zajima, jestli vůbec mě může někdo donutit. Kdybych musela, šla bych, ale tohle mě taky zajima.