Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@lolink píše:
Ale vy jste neměli pozitivní test. To je něco jinýho.
No, zakladatelka by ho taky neměla, kdyby na něj nešla ![]()
@lolink píše:
Na žádný další testy nejdu. 10 dní od mýho testu a končíme. Všichni. Pokud se neobjeví u někoho příznaky samozřejmě.
NO, já jen píšu, jak je to v současné době nastavené a jak by to mělo fungovat Tvé kontakt jsou v karanténě a karanténa by měla být ukončena 10. dnem negativním testem.
@ugluk píše:
No, zakladatelka by ho taky neměla, kdyby na něj nešla![]()
- na test půjde, bude pozitivní, bude v karanténě ona i celá rodina,
- na test nepůjde, tudíž nebude pozitivní a zbytek rodiny je elýmu světu šumák.
Přesně. A o to jde. Takže já na test už pristě taky nepůjdu. Úplně tohle chápu.
@Lama Lama píše:
NO, já jen píšu, jak je to v současné době nastavené a jak by to mělo fungovat Tvé kontakt jsou v karanténě a karanténa by měla být ukončena 10. dnem negativním testem.
Pokud nejsou příznaky, na druhý test se nemusí.
@Heinich píše:
V tom ne, akorát Ministerstvo spravedlnosti šouplo Covid mezi HIV, mor a další nemoci
To se týká trestného činu šíření nakažlivé nemoci. Netýká se to zákona o ochraně veřejného zdraví. Pokud ma nemoc potenciál nakažlivé nemoci. Platilo to napr. pro SARS atp.
@ugluk píše:
No, zakladatelka by ho taky neměla, kdyby na něj nešla![]()
- na test půjde, bude pozitivní, bude v karanténě ona i celá rodina,
- na test nepůjde, tudíž nebude pozitivní a zbytek rodiny je elýmu světu šumák.
Motáš karanténu a izolaci. Izolace je pozitivní osoba. Izolace končí bez testu 10. den. Kontakty pozitivní osoby jsou do karantény. Mají podstoupit testy 5. a 10. den a karanténa je ukončena neg. testem 10. den.
Někdo z toho dělá kočkopsa, takže karantény různě kreativně zkracuje, nebo se lidi testují bez uvalení do karantény nebo naopak dávají do jakési psudokarantény ( víceméně dobrovolné doporučení být doma) a netestují se.
@lolink píše:
Pokud nejsou příznaky, na druhý test se nemusí.
Podle pravidel musí. Ale jak řikám, dělaj z toho cochcárnu a kreativně vymýšlejí jiná řešení.
@lolink píše:
Přesně. A o to jde. Takže já na test už pristě taky nepůjdu. Úplně tohle chápu.
Jenže to je právě ono - pokud by ti ho nařídila hygiena a tys to ignorovala a nedejbože byla pozitivní (třeba i bezpříznakově) a někoho nakazila, pak jsi spáchala trestný čin.
A já reagovala na komentář, kde někdo psal, že na test nepůjde, že raději bude měsíc doma v karanténě, což mi přijde padlé na hlavu, pokud by s negativním testem mohla celá rodina fungovat normálně.
@mag píše:
To se týká trestného činu šíření nakažlivé nemoci. Netýká se to zákona o ochraně veřejného zdraví. Pokud ma nemoc potenciál nakažlivé nemoci. Platilo to napr. pro SARS atp.
Chápu. Pořád ale nemáme jasné vyjádření.
@Lama Lama píše:
Není pravda. Celá rodina až když je někdo pozitivní ( pozitivní v izolaci zbytek rodiny je kontakt - jsou v kakranténě) Kontakt kontaktu v karatnéně není ) tedy pokud je jeden z rodiny v karanténě jako kontakt, není zatím pozitivní, zbytek rodiny může trajdat po světě)
Možná se to už změnilo, ale v dubnu jsme museli být v karanténě celá rodina.
Edit: pozitivní test, takže to zůstalo stejné
Příspěvek upraven 11.09.20 v 09:16
@Lama Lama píše:
Podle pravidel musí. Ale jak řikám, dělaj z toho cochcárnu a kreativně vymýšlejí jiná řešení.
Těšíme to teď. Teď nám řekli tohle. Je to na hlavu celý. Prostě máme všichni karanténu do středy od mého testu a hotovo. A tak to mají v okolí i další.
@unuděná píše:
Jenže to je právě ono - pokud by ti ho nařídila hygiena a tys to ignorovala a nedejbože byla pozitivní (třeba i bezpříznakově) a někoho nakazila, pak jsi spáchala trestný čin.A já reagovala na komentář, kde někdo psal, že na test nepůjde, že raději bude měsíc doma v karanténě, což mi přijde padlé na hlavu, pokud by s negativním testem mohla celá rodina fungovat normálně.
Jak vidíš, tak hygiena funguje s vysokou mírou lidové tvořivosti. Takže hlavní je to s hygienou umrkat na to, že test nebude a navrhnout, že jen zůstaneš doma. Nebo to vůbec nezvedat.
@Heinich píše: Že nemusí, k tomu jí to bude.
Aha, nějak mě nenapadlo, že dospělý člověk chce vzdorovat jak malé děcko.
@Lama Lama píše:
Jak vidíš, tak hygiena funguje s vysokou mírou lidové tvořivosti. Takže hlavní je to s hygienou umrkat na to, že test nebude a navrhnout, že jen zůstaneš doma. Nebo to vůbec nezvedat.
No já si to právě nemyslím. Já radši na ten test zajdu, zvlášť, když mi ho zaplatěj, než zůstávat doma a ještě se vystavovat riziku, že manžel nebo děti to roztahají do práce a škol ![]()
Jako není to probůh lumbální punkce, abych z toho měla strach jak malé děcko ![]()
@Lama Lama díky za upřesnění. Ale prostě když nepůjde na test (ať reálně pozitivní je nebo není), tak zbytek rodiny může být vysmátej… teď mizím, odpo si tu počtu.