Odpočet daní za rok 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1816
19.1.12 21:52

ahojky,tak když jsem loni (rok 2011) byla na neschopence,mateřské i rodičáku a propláceli mi 25 dní dovolené,tak by mi to něco hodit mohlo že?Zítra jedu do práce to podepsat,tak uvidím,co mi řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
19.1.12 22:24
Nastys píše:
Raduš.ka44 píše:
Nastys píše:
Jolynka píše:
Natys jojo klasicka dovolena je normalni danitelny prijem, takze ti neco vrati, ale maximalne do vyse zaplacene dane
Alespoň něco :mrgreen: V dnešní době je každá kačka dobrá :mrgreen:
Nechci ti brát iluze, ale mně za rok 2009 (PPM plus řádná dovolená) nevrátili ani korunu. :lol:
Možná bych se tomu ani nedivila.. Jak je to možný? :)
Zřejmě částka za dovolenou byla tak nízká, že při odpočtu slevy na poplatníka nebyla sražena žádná záloha. Tím pádem nebylo ani co vracet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
19.1.12 22:33
slonikova píše:
ahojky,tak když jsem loni (rok 2011) byla na neschopence,mateřské i rodičáku a propláceli mi 25 dní dovolené,tak by mi to něco hodit mohlo že?Zítra jedu do práce to podepsat,tak uvidím,co mi řekne.
Nemocenská, rodičák ani mateřská nejsou zdanitelným příjmem, tzn. nebyla z nich sražena žádná záloha na daň. Jediným zd. příjmem byla proplacená dovolená. Tady záleží na její měsíční výši. Pokud z této dovolené byla sražena záloha na daň, pak, bude tato záloha vrácena. Pokud si teda podáš DP nebo požádáš mzdovou účetní o provedení ročního zúčtování.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
19.1.12 22:36
škoda :( právě že mi dneska volali z práce,že si to mám přijet podepsat,tak snad alespon něco bude,každá kačka dobrá
Hanula1212 píše:
slonikova píše:
ahojky,tak když jsem loni (rok 2011) byla na neschopence,mateřské i rodičáku a propláceli mi 25 dní dovolené,tak by mi to něco hodit mohlo že?Zítra jedu do práce to podepsat,tak uvidím,co mi řekne.
Nemocenská, rodičák ani mateřská nejsou zdanitelným příjmem, tzn. nebyla z nich sražena žádná záloha na daň. Jediným zd. příjmem byla proplacená dovolená. Tady záleží na její měsíční výši. Pokud z této dovolené byla sražena záloha na daň, pak, bude tato záloha vrácena. Pokud si teda podáš DP nebo požádáš mzdovou účetní o provedení ročního zúčtování.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
2.2.12 14:31

Ahoj holky. Přifařím se. Nevím, jak to přesně vyblekotat :) Naše účetní mi pošle jakési potvrzení, že jsem za loňský rok nepobírala nic jiného než rodičák. Ale říkala, že neví, jestli to bude stačit.. myslíte, že bude potřeba ještě nějaké potvrzení např. z ÚP, tedy od toho, kdo mi ten rodičák vyplácí? A ještě co se týče vrácení na dítě, jak je to s tímhle? Na to musí být taky potvrzení z mojí práce nebo jak? Nebo bude stačit tohle jedno potvrzení, že jsem neměla ten příjem, když jsem na RD, a oni z toho automaticky usoudí, že jsem doma s dítětem? ;) Snad mě nějaká chytrá hlava pochopí a odpoví… děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák