Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nejhodnější píše:
Bacha na to, čivava ti může ukousnout i nohu![]()
sousedku její milovaná čivava zřídila takovým způsobem, že málem přišla o ruku - dodnes ji má nepohyblivou - milá čivavka jí vyrvala kus svalu.. zdá se to neskutečné? možná jo. Malou bestii museli utratit ![]()
@martina.se Je to o výchově. Když se výchova zanedbá, tak hrozí nebezpečí ať je to čivava nebo doga.
@bimbama píše:
@martina.se Je to o výchově. Když se výchova zanedbá, tak hrozí nebezpečí ať je to čivava nebo doga.
@cumlanek píše:
No jenomže právě ja ten styk s nimi nechci omezit syn by byl izolovany asi. protože kamarádky vidím zřídka. tak jsme pořád ja a syn a pes. i když chodime ven denně. tak ja k ním chodim i proto ze chci být s někým blízkým. a oni jsou fajn mamka a všichni mám je rada.jen když jde o myho pejska tak me to boli.
jenže toho psa už prostě máš… ten pes pokud je doma sám tak trpí. chápu že chceš mít kontakt s rodinou, ale máš zodpovědnost i za tu němou tvář. myslím, že kdyby sis prostě dupla, že ten pes bud s tebou, babička by změnila názor, né? ![]()
@martina.se píše:já to vím - soused má takovou nějakou malou bestii, to je mazel, až je to neuvěřitelný
Ale ono ať je to jak chce - třeba respektovat obě strany - ať zakladatelku, jakožto milovnici psů, tak rodinu, která prostě psi odmítá
Ano, tolerance je potřeba. Ale protože už pes je pořízený, tak by tím neměl trpět. Na to se mělo myslet před pořízením psa.
@mookiee píše:
jenže toho psa už prostě máš… ten pes pokud je doma sám tak trpí. chápu že chceš mít kontakt s rodinou, ale máš zodpovědnost i za tu němou tvář. myslím, že kdyby sis prostě dupla, že ten pes bud s tebou, babička by změnila názor, né?
Nic jinýho by jí nezbylo ![]()
Pes je součásto tvojí rodiny, tvého života, máš za něj zodpovědnost. Když ho nechtějí na návštěvu, tak jezdi jen na tak krátké návštěvy, abys byla včas doma a mohla se postarat o psa. Na dovolenou jeď sama, nebo s někým, komu psík vadit nebude.
Tvoje rodina má právo nechtít být se psem, ale ty máš právo být s ním ![]()
a upřímně, kdybys měla dobrmana, tak neřeknu, ale čivavu? které můžeš vzít skládací boudičku, aby nenašlapala na koberec, to fakt nevím, co jim vadí ![]()
@martina.se píše:
sousedku její milovaná čivava zřídila takovým způsobem, že málem přišla o ruku - dodnes ji má nepohyblivou - milá čivavka jí vyrvala kus svalu.. zdá se to neskutečné? možná jo. Malou bestii museli utratit
Tak to si ji měla sousedka trochu lépe vychovat ![]()
@cumlanek píše:
No jenomže právě ja ten styk s nimi nechci omezit syn by byl izolovany asi. protože kamarádky vidím zřídka. tak jsme pořád ja a syn a pes. i když chodime ven denně. tak ja k ním chodim i proto ze chci být s někým blízkým. a oni jsou fajn mamka a všichni mám je rada.jen když jde o myho pejska tak me to boli.
aha, tak ty máš všechny ráda a oni tebe né, protože kdyby to bylo vzájemné, psa by tolerovali. Pokud nechceš jít cestou, že nemůže-li pes, omezíš styky (třeba by se rozhodli že by jim přestal vadit), tak máš jedinou možnost, snášet to celé dál a nechávat psa samotnýho, ale v tom případě je otázkou, jestli by mu nebylo líp někde jinde, kde nikomu vadit nebude.
@bimbama píše:
Tak to samozřejmě, ale přece jen od čivavy to nebezpečí hrozí menší než třeba od dobrmana ![]()
@bimbama píše:
Ano, tolerance je potřeba. Ale protože už pes je pořízený, tak by tím neměl trpět. Na to se mělo myslet před pořízením psa.
tak nějak.. určitě není dobré ho „vnucovat“ někomu,kdo o něj zájem nemá. Já bych byla stejně radikální, jako ona rodina. Jo, může ke mne, ale bez psa. S tou dovolenou už jsem to psala. Ale vybírámé takové lidi,co psi nemají ![]()
@Nejhodnější píše:
Tak to si ji měla sousedka trochu lépe vychovat
sousedka ji měla vychovanou - milé fence ruplo v bedně - jestli stáří či čim? To nikdo netušil. Do té doby naprosto bezproblémový pes ![]()
@Nejhodnější píše:
Bacha na to, čivava ti může ukousnout i nohu![]()
To že neudělá velké zranění na těle neznamená, že to nepoznamená psychiku.
@martina.se píše:
sousedka ji měla vychovanou - milé fence ruplo v bedně - jestli stáří či čim? To nikdo netušil. Do té doby naprosto bezproblémový pes
Ruplo v bedně? Ty jsi u toho byla, nebo to máš z doslechu jedna paní povídala?
Určitě nezaútočila jen tak ![]()