Odstrčený pes

458
20.2.14 16:17

odstrčený pes

Nevím jak tuhle diskusi nazvat :roll: ale trapi mě jedna věc. ja ziji sama s dítětem a s civavou.beru svou civavu jako dítě. jsme taková tříčlenná rodinka :) jenže můj problém je ten ze má celá rodina nesnáší psy a zvířata celkově :,( ma mamka, její přítel ten je zásadně proti psům, děda, můj bracha můj strejda.to jsou lidi s kterymi trávím nejvíce času. jenže ja svého psa nesmím nikam brát musí být pořád doma když jedem s malým synem k mamce na noc, nebo jedeme k mé babicce.ten pes je zavřeny doma a trápí me to. :,( ani na dovolenou mi ho nedovolí vzít. příteli od mamky vadí můj pes v autě i doma. přitom by bylo mému psovi na dovolené s námi tak fajn a ja si s ním taky chci zažít různé radosti a dobrodružství :roll: když řeknu své mamce ze vezmu k naší babičce na návštěvu psa nebo na vylet.tak odpoví " TO URČITĚ" ze se nikde nebudou otravovat s mým psem :nevim: jsou všichni jiní než já. ja jsem jediná vyjimka v rodinne která miluje velice zvirata od krav až po myš :)jak jsem měla bývalého přítele tak ten byl stejný jako ja brali jsme společně k jeho rodině a na vylety pejska kdykoli.ale teď jsem sama ja dítě a pes. a trávím spoustu casu právě s mamkou atd. mrzí me to..ze to tak je a můj pes je jaksi odstrcen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.2.14 16:23

Ahoj, jsi v nezáviděníhodné situaci. Každá rada drahá, ale řeknu ti, co bych udělala já. Já bych jim prostě řekla, že pes je součást mé rodiny a pokud nedokážou akceptovat mého psa (navíc když je to taková malá prďolka), tak bych s nimi omezila styk s tím, že chci být i se svým psem a proto nemůžu tolik času trávit s nimi. Každopádně by mě to hrozně mrzelo, že to nedokážou pochopit a brát mě se vším všudy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
20.2.14 16:24

Tak chtelo by to urcity kompromis ze strany rodiny. Sem tam zkousnout, ze ho sebou vezmes jednou za cas.Meli by te mit radi se psem :nevim: Na druhou stranu, urcite jim to nemuzes nutit a asi je nepredelas. Ja osob e bych navstevy omezila a kdyby se ptali proc, rekla bych duvod :nevim: Neuraz se, ale. civava neni podle mne az tak klasicky pes…proste neni to vlcak. Pokud ji mas vychovanou, tak v navstevach s pejskem problem nevidim. Ale ja jsem milovnice zvirat, tak mozna neni muj nazor uplne objektivni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.14 16:27

@cumlanek rada drahá - osobně nejsem milovníkem psů, takže ke mě návštěvy taky nesmí se psem - prostě sorry, ne. Ale zas na druhou stranu, jestliže se jede na dovolenou, tak je jasné, že čoklík nezůstane doma - ale máme ubytování tak, aby oni se psem byli sami, já od nich oddělená :think: Když jdu na návštěvu k někomu, taky toleruju jeho zvyky a pod :think: těžko říct - prostě se s nimi zkusit domluvit, víc moc asi nepomůže :think: a pokud jezdíš svým autem, tak je jim do toho prd. Ale zase na druhou stranu, já bych si do auta psa též vlézt nenechala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684

@cumlanek Jela bych na výlet či dovolenou sama nebo bych sehnala kamarádku, které pes nevadí… a k mamce na noc bych prostě nejezdila, max na půl dne na návštěvu a večer dom, to pes mže zůstat doma.
PS: taky máme čivavu a akce delší než cca 10 hodin plánujeme pouze takové, kam může i ona, stejně jako ubytování na dovolenou… prostě jsme si vybrali, že chcem psa, tak ho máme a musíme se mu určitým způsobem přizpůsobit.

Příspěvek upraven 20.02.14 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější

No promiň, ale měla by sis stát za svým! Jednou toho psa máš a když jedeš na dovolenou, tak ho vezmeš sebou. Přespáváš někde, tak ho nenecháš doma. Kdyby jsi měla nějakou velkou obludu typu bernardýn, tak ok, ale čivavu?
Jako oni se o tvého psa starat nemusí, to je na tobě. Rozhodně bych jim řekla, sorry, ale buď budeme jezdit všichni, nebo nepřijedu ani já s dítětem a nazdar! ;)

• Citovat
  • Upravit
458
20.2.14 16:30

@jakuve no právě vždyť je to jen malá civava do tašky :roll: přitom je poslušný a vychovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
20.2.14 16:32

Taky mám čivavu a vidím jak je smutná jenom když jdem oba do práce. máme ho taky jako dítě :mrgreen: prostě bych ostatním řekla, že beru psa sebou a hotovo! nikdy bych jí nenechala přes noc doma. dokud by nepřijali psa jako člena mé rodiny, nenavštěvovala bych je. nezlob se, ale tohle mi z jejich strany přijde sobecké a nerozumné. moje tchyňka má JR teriéra, není moc vychovaná, občas se počůrá a lezou z ní děsně chlupy a dvakrát nadšená nejsem, když se psem přijedou. ale je to jejich člen rodiny, berou ho sebou i na dovolenou a mě by nikdy nenapadlo, zakázat jim brát ho sebou. 8o tvůj pejsek je chudák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.2.14 16:32

Chápu tvojí rodinu. Psů se bojím (i čivavy) a prostě ke mně domů/do auta bych ho nedovolila vzít (teda možná výjimečně jo, ale byla bych z toho dost nesvá a prostě bych se celou dobu v přítomnosti psa stresovala).
Ale pokud bys na dovolenou/výlet jela svým autem, tak by mi tam nevadil. Pokud by teda nebtěžoval mě nebo kluka.

• Citovat
  • Upravit
3175
20.2.14 16:33
@cumlanek píše:
@jakuve no právě vždyť je to jen malá civava do tašky :roll: přitom je poslušný a vychovaný.

Tak v tom pripade bych trvala na tom, ze je to proste tvoje soucast. Nebo jim rekni, at chodi na navstevy oni k tobe, kde ty rozhodujes o tom, kde pejsek bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797

Psa jste si pořídila a tak za něho máte odpovědnost. A proto by pes měl mít zajištěno to, co k životu potřebuje a to je mimo jiné i společnost. Pes není rád sám. Navíc je to čivava, tedy mini psík, který by až tak překážet neměl. Takže já být Vámi, tak si ho prosadím nebo omezím své návštěvu u mámy a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@cumlanek píše:

pro mě je třeba fuk, jaký je to pes.. prostě je to pes.. Ono je to fakt jedno, jesti má 50 kg, nebo je v tašce :think: Jinak fakt buď domluva, nebo se stýkat s těmi, kterým pes nevadí :think: vím, zní to blbě, ale je to tak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
20.2.14 16:34
@lucenka píše:
Chápu tvojí rodinu. Psů se bojím (i čivavy) a prostě ke mně domů/do auta bych ho nedovolila vzít (teda možná výjimečně jo, ale byla bych z toho dost nesvá a prostě bych se celou dobu v přítomnosti psa stresovala).
Ale pokud bys na dovolenou/výlet jela svým autem, tak by mi tam nevadil. Pokud by teda nebtěžoval mě nebo kluka.

Bacha na to, čivava ti může ukousnout i nohu :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
@cumlanek píše:

víš, pokud bys fakt dokázala to, že buď se budete stýkat všichni i se psem, anebo nikdo, podle mě by ustoupili, já osobně bych to tak rozhodně udělala a pokud by si trvali na svém, tak bych si v duchu řekla „trhněte si“ a omezila bych styk na nejnutnější minimum. Podle mě tím, že jim v tom ustupuješ, tak toho využívají a je smutné, že jim nevadí, že tě to trápí a tíží a i tak nejsou ochotní tě brát i se psíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458

No jenomže právě ja ten styk s nimi nechci omezit syn by byl izolovany asi. protože kamarádky vidím zřídka. tak jsme pořád ja a syn a pes. i když chodime ven denně. tak ja k ním chodim i proto ze chci být s někým blízkým. a oni jsou fajn mamka a všichni mám je rada.jen když jde o myho pejska tak me to boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný