Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevím jak tuhle diskusi nazvat
ale trapi mě jedna věc. ja ziji sama s dítětem a s civavou.beru svou civavu jako dítě. jsme taková tříčlenná rodinka
jenže můj problém je ten ze má celá rodina nesnáší psy a zvířata celkově
ma mamka, její přítel ten je zásadně proti psům, děda, můj bracha můj strejda.to jsou lidi s kterymi trávím nejvíce času. jenže ja svého psa nesmím nikam brát musí být pořád doma když jedem s malým synem k mamce na noc, nebo jedeme k mé babicce.ten pes je zavřeny doma a trápí me to.
ani na dovolenou mi ho nedovolí vzít. příteli od mamky vadí můj pes v autě i doma. přitom by bylo mému psovi na dovolené s námi tak fajn a ja si s ním taky chci zažít různé radosti a dobrodružství
když řeknu své mamce ze vezmu k naší babičce na návštěvu psa nebo na vylet.tak odpoví " TO URČITĚ" ze se nikde nebudou otravovat s mým psem
jsou všichni jiní než já. ja jsem jediná vyjimka v rodinne která miluje velice zvirata od krav až po myš
jak jsem měla bývalého přítele tak ten byl stejný jako ja brali jsme společně k jeho rodině a na vylety pejska kdykoli.ale teď jsem sama ja dítě a pes. a trávím spoustu casu právě s mamkou atd. mrzí me to..ze to tak je a můj pes je jaksi odstrcen.
Ahoj, jsi v nezáviděníhodné situaci. Každá rada drahá, ale řeknu ti, co bych udělala já. Já bych jim prostě řekla, že pes je součást mé rodiny a pokud nedokážou akceptovat mého psa (navíc když je to taková malá prďolka), tak bych s nimi omezila styk s tím, že chci být i se svým psem a proto nemůžu tolik času trávit s nimi. Každopádně by mě to hrozně mrzelo, že to nedokážou pochopit a brát mě se vším všudy ![]()
Tak chtelo by to urcity kompromis ze strany rodiny. Sem tam zkousnout, ze ho sebou vezmes jednou za cas.Meli by te mit radi se psem
Na druhou stranu, urcite jim to nemuzes nutit a asi je nepredelas. Ja osob e bych navstevy omezila a kdyby se ptali proc, rekla bych duvod
Neuraz se, ale. civava neni podle mne az tak klasicky pes…proste neni to vlcak. Pokud ji mas vychovanou, tak v navstevach s pejskem problem nevidim. Ale ja jsem milovnice zvirat, tak mozna neni muj nazor uplne objektivni ![]()
@cumlanek rada drahá - osobně nejsem milovníkem psů, takže ke mě návštěvy taky nesmí se psem - prostě sorry, ne. Ale zas na druhou stranu, jestliže se jede na dovolenou, tak je jasné, že čoklík nezůstane doma - ale máme ubytování tak, aby oni se psem byli sami, já od nich oddělená
Když jdu na návštěvu k někomu, taky toleruju jeho zvyky a pod
těžko říct - prostě se s nimi zkusit domluvit, víc moc asi nepomůže
a pokud jezdíš svým autem, tak je jim do toho prd. Ale zase na druhou stranu, já bych si do auta psa též vlézt nenechala ![]()
@cumlanek Jela bych na výlet či dovolenou sama nebo bych sehnala kamarádku, které pes nevadí… a k mamce na noc bych prostě nejezdila, max na půl dne na návštěvu a večer dom, to pes mže zůstat doma.
PS: taky máme čivavu a akce delší než cca 10 hodin plánujeme pouze takové, kam může i ona, stejně jako ubytování na dovolenou… prostě jsme si vybrali, že chcem psa, tak ho máme a musíme se mu určitým způsobem přizpůsobit.
Příspěvek upraven 20.02.14 v 16:28
No promiň, ale měla by sis stát za svým! Jednou toho psa máš a když jedeš na dovolenou, tak ho vezmeš sebou. Přespáváš někde, tak ho nenecháš doma. Kdyby jsi měla nějakou velkou obludu typu bernardýn, tak ok, ale čivavu?
Jako oni se o tvého psa starat nemusí, to je na tobě. Rozhodně bych jim řekla, sorry, ale buď budeme jezdit všichni, nebo nepřijedu ani já s dítětem a nazdar! ![]()
@jakuve no právě vždyť je to jen malá civava do tašky
přitom je poslušný a vychovaný.
Taky mám čivavu a vidím jak je smutná jenom když jdem oba do práce. máme ho taky jako dítě
prostě bych ostatním řekla, že beru psa sebou a hotovo! nikdy bych jí nenechala přes noc doma. dokud by nepřijali psa jako člena mé rodiny, nenavštěvovala bych je. nezlob se, ale tohle mi z jejich strany přijde sobecké a nerozumné. moje tchyňka má JR teriéra, není moc vychovaná, občas se počůrá a lezou z ní děsně chlupy a dvakrát nadšená nejsem, když se psem přijedou. ale je to jejich člen rodiny, berou ho sebou i na dovolenou a mě by nikdy nenapadlo, zakázat jim brát ho sebou.
tvůj pejsek je chudák ![]()
Chápu tvojí rodinu. Psů se bojím (i čivavy) a prostě ke mně domů/do auta bych ho nedovolila vzít (teda možná výjimečně jo, ale byla bych z toho dost nesvá a prostě bych se celou dobu v přítomnosti psa stresovala).
Ale pokud bys na dovolenou/výlet jela svým autem, tak by mi tam nevadil. Pokud by teda nebtěžoval mě nebo kluka.
@cumlanek píše:
@jakuve no právě vždyť je to jen malá civava do taškypřitom je poslušný a vychovaný.
Tak v tom pripade bych trvala na tom, ze je to proste tvoje soucast. Nebo jim rekni, at chodi na navstevy oni k tobe, kde ty rozhodujes o tom, kde pejsek bude.
Psa jste si pořídila a tak za něho máte odpovědnost. A proto by pes měl mít zajištěno to, co k životu potřebuje a to je mimo jiné i společnost. Pes není rád sám. Navíc je to čivava, tedy mini psík, který by až tak překážet neměl. Takže já být Vámi, tak si ho prosadím nebo omezím své návštěvu u mámy a podobně.
@cumlanek píše:
@jakuve no právě vždyť je to jen malá civava do taškypřitom je poslušný a vychovaný.
pro mě je třeba fuk, jaký je to pes.. prostě je to pes.. Ono je to fakt jedno, jesti má 50 kg, nebo je v tašce
Jinak fakt buď domluva, nebo se stýkat s těmi, kterým pes nevadí
vím, zní to blbě, ale je to tak ![]()
@lucenka píše:
Chápu tvojí rodinu. Psů se bojím (i čivavy) a prostě ke mně domů/do auta bych ho nedovolila vzít (teda možná výjimečně jo, ale byla bych z toho dost nesvá a prostě bych se celou dobu v přítomnosti psa stresovala).
Ale pokud bys na dovolenou/výlet jela svým autem, tak by mi tam nevadil. Pokud by teda nebtěžoval mě nebo kluka.
Bacha na to, čivava ti může ukousnout i nohu
![]()
@cumlanek píše:
víš, pokud bys fakt dokázala to, že buď se budete stýkat všichni i se psem, anebo nikdo, podle mě by ustoupili, já osobně bych to tak rozhodně udělala a pokud by si trvali na svém, tak bych si v duchu řekla „trhněte si“ a omezila bych styk na nejnutnější minimum. Podle mě tím, že jim v tom ustupuješ, tak toho využívají a je smutné, že jim nevadí, že tě to trápí a tíží a i tak nejsou ochotní tě brát i se psíkem.
No jenomže právě ja ten styk s nimi nechci omezit syn by byl izolovany asi. protože kamarádky vidím zřídka. tak jsme pořád ja a syn a pes. i když chodime ven denně. tak ja k ním chodim i proto ze chci být s někým blízkým. a oni jsou fajn mamka a všichni mám je rada.jen když jde o myho pejska tak me to boli.