Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co nechat psa po dobu návštěvy v látkové přepravce? Třeba by to dokázali tolerovat..??
Já to tak občas dělám, ta látková přepravka je lehounká, hodím jí přes rameno a beru psa, na návštěvě „boudičku“ rozložim a otevřu vrchní okýnko, tak aby pejsek mohl i koukat ven. Pak můžeš semtam odběhnout a psa vyvenčit a zase šup zpátky. Je teda potřeba samozřejmě na toto psa navyknout aby bral přepravku jako svůj domeček, kde má soukromí a pohodlí.
A pokud nedokážou tolerovat ani tento způsob, tak bych zkrátila návštěvy na minimum a vysvětlila proč k nim nebudu chodit tak často…
My řešili něco podobnýho, ale my sebou vozili dva psy, kteří mají dohromady skoro 70 kg… A čivava je oproti nim jak nic
Teď už máme tři psy mimochodem ![]()
@cumlanek co se týče dovolené - mamka platí tobě a synovi dovolenou? nebo si ji platíš sama? pokud bych si ji platila sama, stála bych si za tím, že pes jede se mnou, pokoj/chatu se synem bych měla sama tak aby pes nikoho neotravoval a na procházky ho brala také s sebou
co se týče návštěv oni k tobě vůbec nechodí? nebo kam dáváš psa, když dojdou na návštěvu? nevím jestli jsi to zkušela, co takhle vzít psa, syna a vyrazit na vycházku a cestou se stavila k mamce, jet jakože z nějaké akce a stavit se za babičkou a hold psa jsem měla s sebou, tak jsem se musela stavit s ním…
A jinak nesnáším netolerantní lidi. Paní má malou čivavu, co se vejde do tašky, tak nechápu, proč by si jí nemohla vzít na dovolenou? Snad se rodiče o ní starat nebudou, budeš jí mít na starosti ty a ještě ve svém pokoji, ne? To by jim také mohl vadit případný cizí pes v druhém pokoji, v hotelu apod…Nesnáším tuhle hysterii proti psům! Pokud sama psy ráda nemám, druhé neomezuju, ať si chovají co chtějí. Pokud někdo přijde na návštěvu se psem, nechá ho třeba v předsíni, pak si vytřu třeba savem a je to.Ale taková nenávist, že mi pes nesmí překročit práh a pod.je patologická.
@cumlanek píše:
Predstavsi ze si dupu porad i se s mamkou hadam a co mi to pomuze. nijak. a ja nemám žádné vymluvy.my si vubec asi nerozumimetak me neprud. když neznas moji rodinu.
tak teď nevím, co tady teda řešíš. prostě pokud nechtějí pochopit, tak jim ukaž, že to myslíš vážně. a dupni si pořádně. touhle cestou bude ten pejsek chudák pořád ![]()
@martina.se píše:
no vidíš. A hned je to špatně - už tu zas někdo blábolí o nenávisti. já Ti nevim, ale asi fakt málo fetuju, bo to nechápu. Napsala jsem názor z druhého pohledu - chápu i zakladatelku, i její rodinu. Ale řešení je buď na domluvě, nebo na tom, že si najde přátele jinde
v poslední době mám pocit, že kdo tady bezmezně nezbožňuje psy, tak je hned špatný a div že z něj dav neudělá traviče těch rozotmilých zvířátek.
@mookiee píše:
tak teď nevím, co tady teda řešíš. prostě pokud nechtějí pochopit, tak jim ukaž, že to myslíš vážně. a dupni si pořádně. touhle cestou bude ten pejsek chudák pořád
@mookiee píše:
asi úplně stejně jako to mám já s pavoukama. mám šíííílenou fobii z pavouků, ale žiju v baráku a vím že oni tady taky žijoubohužel
a pokud by ke mě šla návštěva se zvířetem kterého se bojím, ok, budou ho držet u sebe, nesmí ke mě na deset kroků, ale proboha, přeci jim to nebudu zakazovat!
ale taky asi nejde o to, že se oni bojí psů, tady jde o to, že jsou sobecký a psa tam jednoduše nechtějí…
Jo moje rodina je zla mysli kazdy jen na prachy a nemaji žádné city.ja jsem jina po otci. vyresila jsem to tedy tak ze jim to slušně vysvetlim a pokud ho nebudou chtit aspoň z poloviny akceptovat.tak si najdu nějaké lepší lidi kolem sebe co mně budou brát i s pejskem a pochopí me. nesnasim jejich averzi vůči zvířatům. kde se to v nich muze brat ![]()
@lucenka píše:
v poslední době mám pocit, že kdo tady bezmezně nezbožňuje psy, tak je hned špatný a div že z něj dav neudělá traviče těch rozotmilých zvířátek.
To ale značně přeháníš. Je to jen o teleraci. Tihle nenávistníci jí totiž neznají..
@lucenka píše:
tak nějak.. je to jen o názoru, že.. Já psům neubližuju, že bych je jako nesnášela veřejně. Ale jsou prostě situace, kdy jsem fakt malinká - naposledy v Zoo Dvůr králové - maník s 2 filama, stál předemnou ve froně na zmrzlinu - psi se otočili a jeden po mě vystartoval - samože neměli košíky.. Maník se mi sice omluvil, ale takové šoky nesnáším. Ale neznamená to, že za rohem nacpu např jed do masa a půjdu to poházek kajsi (jak dělají fakt cvoci např na sídlištích)
Lidi se mají prostě respektovat.. i svoje názory.
Žádného psa bych domů nepustila, jedině kdyby byl v ohrožení života. Nemám ráda zvířata a nikterak mě neláká ani na ně koukat. Ale nechápu, proč rodiče nedovolí vzít pejska na dovolenou, když se o něj budeš starat ty a ne oni. Proč s vámi nemůže jet ani vlakem. To už mi přijde moc. Jezdíme na dovolené s lidmi, kteří mají psy a je mi to fuk, protože já se o ně starat nemusím, před zámkem i psa pohlídám, abychom se v prohlídkách vystřídali. A to je fakt nemusím. Ale mám ráda i ty lidi a musíme si nějak všichni vyhovět. I tvoje rodina by ti měla vyhovět, pokud tě má ráda. Něco po tobě chtějí a podmínky pro to ti nepřipraví. Domů k nim bych ho netahala, ale na procházky a dovolené bych nebyla proti. I v autě cizího psa klidně povezu, když si ho páníček ohlídá. Když někdo chce vyhovět, tak vyhoví a když nechce, tak jen buzeruje.
@Jahudka87 ty látkové a podobné přepravky se mi líbí např ve vlaku - tam kolikrát fakt ani nevím, že někdo vedle mě toho psa má - až např když vystupuju, tak se objeví čumáček ![]()
@jannina1 píše:
To ale značně přeháníš. Je to jen o teleraci. Tihle nenávistníci jí totiž neznají..
hlavně, že ti majitelé psů jí mají
@cumlanek píše:
Jo moje rodina je zla mysli kazdy jen na prachy a nemaji žádné city.ja jsem jina po otci. vyresila jsem to tedy tak ze jim to slušně vysvetlim a pokud ho nebudou chtit aspoň z poloviny akceptovat.tak si najdu nějaké lepší lidi kolem sebe co mně budou brát i s pejskem a pochopí me. nesnasim jejich averzi vůči zvířatům. kde se to v nich muze brat
co je prostě respektovat?
každý fakt nemůže zvířata milovat.. Nevím. Ale prostě být Tebou, dlabu na ně, zařídím si výlety a dovolené jinak
budeš jak s mazlíkem, tak s dítkem. Ať si oni myslí, co chtějí - kašli na houpé řeči a udělej si to podle svého ![]()
@lucenka píše:
hlavně, že ti majitelé psů jí mají
Nemůžeš házet všechny do jednoho pytle ![]()
@mookiee píše:
ale taky asi nejde o to, že se oni bojí psů, tady jde o to, že jsou sobecký a psa tam jednoduše nechtějí…
Tak je to ale jejich domov a tedy jejich pravidla… co je na tom sobeckýho sakra. Pokud mě někdo se psem doma nechce, tak se mu tam s ním nebudu cpát. A rozmyslím si, zda mi ten člověk stojí za to, abych přišla bez psa nebo nepřišla vůbec.