Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, budu si za pár dní měnit jméno, ale příjde mi divné do odůvodnění psát, že mám,,problémy s genderovou identitou'' a že,,jméno se mi nelíbí a nechci s ním být spojován''.
Co si myslíte vy?
Popřípadě, pokud máte nějaké zkušenosti, co mám napsat do odůvodnění, aby mi změnu křestního jména přijali?
Děkuji,
Tavi (doufejme)
Tavi je moc hezké, ať už jsi on nebo ona. Přeji ať to vyjde! Zkušenosti bohužel nemám.
Před lety jsem zkracovala dlouhou variantu jména, abych používala pouze kratší. Nepamatuji si, jaký důvod jsem přesně uváděla. Myslím, že to bylo, že se mi to jméno prostě nelíbí a nechci s ním dál fungovat
.
Už je to dávno.
@mokkk píše:
Tavi je moc hezké, ať už jsi on nebo ona. Přeji ať to vyjde! Zkušenosti bohužel nemám.
Děkuji moc, dám pak vědět o rozhodnutí ![]()
@Kelsey píše:
Před lety jsem zkracovala dlouhou variantu jména, abych používala pouze kratší. Nepamatuji si, jaký důvod jsem přesně uváděla. Myslím, že to bylo, že se mi to jméno prostě nelíbí a nechci s ním dál fungovat.
Už je to dávno.
Nevadí, ale děkuji ![]()
Známá si nechávala změnit jméno a do odůvodnění napsala, že s tím jménem není ztotožněná. Což se mi zdá jako takové neutrální. Držím palce, Tavi je fajn jméno ![]()
@TinaAn píše:
Známá si nechávala změnit jméno a do odůvodnění napsala, že s tím jménem není ztotožněná. Což se mi zdá jako takové neutrální. Držím palce, Tavi je fajn jméno
Super, děkuji moc, dám pak vědět, jak to dopadlo ![]()
@Pomahatel podle mě jim to takto musí stačit
a držím palce ![]()
@Kelsey prosím můžu se zeptat jestli s tím někdo z okolí neměl problém? chci si změnit jméno už dávno ale pořád hledím na rodinu, matku která říká jak hezké jméno mám..bohužel opak je pravdou a od dětství i v dospělosti se najdou lidé kteří se posmívají a já už to nechci prostě snášet. Jaky máš názor? jméno bych si dala docela podobné, kořen jména zůstává stejný…ale stále se nějak bojím odhodlat. A také je hodně práce se změnou jména na úřadech, řidičák a občanka to je mi jasné, ještě banka a telefon ale víc mě nenapadá. Co rodné listy děti? děkuji za názor a zkušenost a případně co na to říkal manžel.