Odůvodnění ke změně křestního jména

8
26.7.22 18:23

Odůvodnění ke změně křestního jména

Dobrý den, budu si za pár dní měnit jméno, ale příjde mi divné do odůvodnění psát, že mám,,problémy s genderovou identitou'' a že,,jméno se mi nelíbí a nechci s ním být spojován''.
Co si myslíte vy?
Popřípadě, pokud máte nějaké zkušenosti, co mám napsat do odůvodnění, aby mi změnu křestního jména přijali?

Děkuji,
Tavi (doufejme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2594
26.7.22 18:30

Tavi je moc hezké, ať už jsi on nebo ona. Přeji ať to vyjde! Zkušenosti bohužel nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.22 18:41

Před lety jsem zkracovala dlouhou variantu jména, abych používala pouze kratší. Nepamatuji si, jaký důvod jsem přesně uváděla. Myslím, že to bylo, že se mi to jméno prostě nelíbí a nechci s ním dál fungovat :nevim:.
Už je to dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.7.22 18:42
@mokkk píše:
Tavi je moc hezké, ať už jsi on nebo ona. Přeji ať to vyjde! Zkušenosti bohužel nemám.

Děkuji moc, dám pak vědět o rozhodnutí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.7.22 18:43
@Kelsey píše:
Před lety jsem zkracovala dlouhou variantu jména, abych používala pouze kratší. Nepamatuji si, jaký důvod jsem přesně uváděla. Myslím, že to bylo, že se mi to jméno prostě nelíbí a nechci s ním dál fungovat :nevim:.
Už je to dávno.

Nevadí, ale děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
26.7.22 18:56

Známá si nechávala změnit jméno a do odůvodnění napsala, že s tím jménem není ztotožněná. Což se mi zdá jako takové neutrální. Držím palce, Tavi je fajn jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.7.22 19:01
@TinaAn píše:
Známá si nechávala změnit jméno a do odůvodnění napsala, že s tím jménem není ztotožněná. Což se mi zdá jako takové neutrální. Držím palce, Tavi je fajn jméno :palec:

Super, děkuji moc, dám pak vědět, jak to dopadlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 10:52

@Pomahatel podle mě jim to takto musí stačit :) a držím palce :kytka:

@Kelsey prosím můžu se zeptat jestli s tím někdo z okolí neměl problém? chci si změnit jméno už dávno ale pořád hledím na rodinu, matku která říká jak hezké jméno mám..bohužel opak je pravdou a od dětství i v dospělosti se najdou lidé kteří se posmívají a já už to nechci prostě snášet. Jaky máš názor? jméno bych si dala docela podobné, kořen jména zůstává stejný…ale stále se nějak bojím odhodlat. A také je hodně práce se změnou jména na úřadech, řidičák a občanka to je mi jasné, ještě banka a telefon ale víc mě nenapadá. Co rodné listy děti? děkuji za názor a zkušenost a případně co na to říkal manžel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová