Ofocený občanský průkaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
11.5.16 12:45

@brulinka tak to jsem přehlídla že to chtějí poslat…jsem myslela že donést…Posílat volným mailem 2 ofocené doklady - to by se mi fakt nelíbilo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
11.5.16 12:48
@brulinka píše:
a musí to „fotit“ nestačilo by to jen ukázat někomu patřičnému..?

To bohužel neporadim, ale kdyby si to ofotila pracovnice přepážky a poslala to na potřebné místo, tak bych strach neměla. Zkus se zeptat na pobočce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.2.18 23:13

ofocený občanský průkaz

Dobrý den, prosím o radu. Nechala jsem si poslat balíček známou přepravní společností na ofic. kontaktní místo. Balíček však doručili kousek vedle s tím, že to moje místo už neexistuje. Nejdříve jsem si ověřila telefonem, kam balíček dorazil a šla ho vyzvednout. Chtěli po mě občanský průkaz, přede mnou zvýšený pult, za který nebylo vidět, za pultem dva muži. Jeden občanku převzal a s tím druhým dobu něco řešili. Občanka mi zmizela z dohledu a na můj vkus to trvalo dost dlouho. Pak už mi dali podepsat papír o převzetí balíčku a občanku vrátili. Ale mám panickou hrůzu, že mohli občanku klidně a bez mého souhlasu ofotit. Máte někdo zkušenost, nebo povědomí, jestli se dá kopie občanky zneužít, třeba k sepsání půjčky nebo k nákupu na splátky, nebo něco podobného? Nevím, co mám dělat a jak se zachovat, podezření mít můžu, ale důkaz, samozřejmě ne. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
22.2.18 23:48

V občance jsou všechny údaje, které potřebuješ k sepsání půjčky nebo zřízení paušálu. U nákupu na splátky chtějí splátkové společnosti ještě druhý doklad. Takže těch se nemusíš obávat. V jaké firmě jsi si balík vyzvedávala - jak to tam na tebe působilo? Myslím si, že občanku chtěli jen pro kontrolu, aby byli kryti, že sis balík vyzvedla. Kdyby v tom chtěli podvádět a psát na lidi půjčky, tak by se to pak dohledalo na policii, když by ti lidé přišli ohlásit podvod. Já bych se toho zas až tak nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
23.2.18 01:29

Já jsem toho názoru, že z ochrany osobních údajů se dělá mediální bublina, aby mohl existovat další zbytečný úřad. Pokus o zneužití se nedá vyloučit, ale každý, kdo by poskytnul jakoukoli službu na základě nedostatečně ověřených údajů by se přece musel v případě sporu dostat do důkazní nouze a takový spor by nemohl vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.2.18 07:18

Legálně se kopie OP zneužít nedá. A nelegální činnost nemá moc smysl řešit, protože s tím nic moc neuděláte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel