Ohleduplnost v rodině

Anonymní
6.2.24 19:50

Ohleduplnost v rodině

Ahoj, ani nevím, jak to shrnout, aby z toho nebyl román. V rodině švagr před pár lety oznámil, že je gay. Jeho otec to špatně nesl a já ho v tu dobu podpořila. Po čase si našel o generaci staršího přítele a i tehdy jsem byla já ten, kdo „čistil vzduch“. Sedlo si to a zase jsme se všichni rádi scházeli (alespoň z mého pohledu). Mám syna, jsou mu čtyři roky, má zjištěnou vývojovou dysfázii, hyperaktivitu a nedoslýchavost. Na oslavách je teď už 5 dětí a s manželem se střídáme a děláme „rozhodčí a animátory“. Syn chvíli neposedí, je hlasitý, jak se říká „je ho všude plno“. Rok od roku je to lepší, ale prostě nevydrží sedět hodinu u pohádky. Teď naposledy přišel švagr na dětskou oslavu v osm večer (když jsme byli na odchodu). Důvodem byl náš syn. Doslova řekl, ať přijedeme „až bude normální“. Další oslava má být rozdělená a my máme přijet zvlášť. Takže oslava pro všechny ostatní bude v sobotu a my máme dorazit až v neděli. Docela dost mě to štve, očekává ohleduplnost z naší strany, ale rozděluje rodinu na dva tábory. Tchán a švagr si notují, že je syn nevychovaný a oni by ho „srovnali“ hned, tchýně nic raději neřekne, ale myslí si své. Švagrová je na mé straně a dvě oslavy nechce dělat, navíc děti si spolu vyhrají a těší se na sebe. Takže teď to vypadá tak, že bude jedna oslava, ale na truc na ní nebude švagr s přítelem a tchán. 8o Prostě nechápu, proč je pro ně i hodinka na oslavě takový problém. Proč se to tak nafouklo. Syn nikdy nic nerozbil, neubližuje ostatním. Prostě to nějak nedokážu pochopit. Děkuji za přečtení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32124
6.2.24 19:55

No taky bych byla pro jednu oslavu a ať přijde, kdo chce. Jestli něco vadí švagrovi a tchánovi, chodit nemusí, jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
6.2.24 20:01

A proč to řešíš? Ať si přijdou kdy chtějí, ne? Kdyby měli řeči na syna, ať si je chlap srovná, ale o tom bych promluvila s ním. On jim na to nic neřekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
6.2.24 20:03

Kdo pořádá oslavu, stanovuje pravidla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
6.2.24 20:17
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevím, jak to shrnout, aby z toho nebyl román. V rodině švagr před pár lety oznámil, že je gay. Jeho otec to špatně nesl a já ho v tu dobu podpořila. Po čase si našel o generaci staršího přítele a i tehdy jsem byla já ten, kdo „čistil vzduch“. Sedlo si to a zase jsme se všichni rádi scházeli (alespoň z mého pohledu). Mám syna, jsou mu čtyři roky, má zjištěnou vývojovou dysfázii, hyperaktivitu a nedoslýchavost. Na oslavách je teď už 5 dětí a s manželem se střídáme a děláme „rozhodčí a animátory“. Syn chvíli neposedí, je hlasitý, jak se říká „je ho všude plno“. Rok od roku je to lepší, ale prostě nevydrží sedět hodinu u pohádky. Teď naposledy přišel švagr na dětskou oslavu v osm večer (když jsme byli na odchodu). Důvodem byl náš syn. Doslova řekl, ať přijedeme „až bude normální“. Další oslava má být rozdělená a my máme přijet zvlášť. Takže oslava pro všechny ostatní bude v sobotu a my máme dorazit až v neděli. Docela dost mě to štve, očekává ohleduplnost z naší strany, ale rozděluje rodinu na dva tábory. Tchán a švagr si notují, že je syn nevychovaný a oni by ho „srovnali“ hned, tchýně nic raději neřekne, ale myslí si své. Švagrová je na mé straně a dvě oslavy nechce dělat, navíc děti si spolu vyhrají a těší se na sebe. Takže teď to vypadá tak, že bude jedna oslava, ale na truc na ní nebude švagr s přítelem a tchán. 8o Prostě nechápu, proč je pro ně i hodinka na oslavě takový problém. Proč se to tak nafouklo. Syn nikdy nic nerozbil, neubližuje ostatním. Prostě to nějak nedokážu pochopit. Děkuji za přečtení.

Mam svou hrdost. Poslala bych manzela na oslavu samotneho a byla doma se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
6.2.24 20:39

A to ti řekl ten gay švagr? Pokud ano, upozornila bych ho mezi 4 očima, že i on může být považován mimo normu..
Já děti s různými poruchami a cpaní je všude nemusím, ale v rodině je to něco jiného. Je to soukromí. :zed:
Takže bych švagra poslala někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
6.2.24 20:56

Jedna separé oslava pro ty „méně vhodné“ mi přijde jako dost hulvátství. Pokud to tak vnímá i švagrová, co oslavu pořádá, a zve vás spolu s rodinou, tak bych ostatní vůbec neřešila. Pokud demonstrativně nedorazí, trestají tém sebe, ne vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.2.24 20:59

Tak ať tam nejsou, aspoň nebudeš poslouchat blbý kecy. Proč nezasáhne tvůj manžel? Je to jeho rodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
6.2.24 21:09

Nechodila bych tam a už je taky nezvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
6.2.24 21:25
@Anonymní píše:

A čí to teď bude oslava???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.24 21:50

Budu se snažit odpovědět všem. Teď bude oslava prostředního dítěte švagrové. Švagrová nás určitě na oslavě chce, ale bydlí s tchýní a tchánem ve dvou generačním domě a tchán nechce jít na oslavu, protože mají být dvě oslavy, aby tam šel i ten švagr. Takže teď mají v domě dusno. Ano, švagr je ten gay, kterého jsem kdysi podpořila. Nic jsme si neudělali, jen už nemám čas popíjet vínečko a poslouchat jeho monology, protože někdo musí dohlížet na děti. Manželovi je to jedno. On řekne, že se mu stejně nikam nechce, ať to neřeším. Ptám se ho, zda tedy pojedeme a řekne mi „nevim“. Měl by si to se svou rodinou vyřešit sám, ale on nic řešit nebude.

• Citovat
  • Upravit
7221
6.2.24 22:02
@Anonymní píše:
Budu se snažit odpovědět všem. Teď bude oslava prostředního dítěte švagrové. Švagrová nás určitě na oslavě chce, ale bydlí s tchýní a tchánem ve dvou generačním domě a tchán nechce jít na oslavu, protože mají být dvě oslavy, aby tam šel i ten švagr. Takže teď mají v domě dusno. Ano, švagr je ten gay, kterého jsem kdysi podpořila. Nic jsme si neudělali, jen už nemám čas popíjet vínečko a poslouchat jeho monology, protože někdo musí dohlížet na děti. Manželovi je to jedno. On řekne, že se mu stejně nikam nechce, ať to neřeším. Ptám se ho, zda tedy pojedeme a řekne mi „nevim“. Měl by si to se svou rodinou vyřešit sám, ale on nic řešit nebude.

Tak se podle toho zářid! Nechce, nebude to řešit. Taky možnost. :nevim: zařídila bych si svůj vlastní program pokud to on nezařídí. Pokud zařídí na poslední chvíli, jeho problém. :nevim: jela bych podle vlastního plánu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
6.2.24 22:04
@Anonymní píše:

Neřeš švagrovou, neřeš tchána. Zeptala bych se manžela, jak to tedy bude. Řekne li, že neví, tak bych si koupila lístky do divadla, nebo se objednala ke kadeřnici, manželovi ten den nechala děti a ať si s nima jde nebo nejde kam uzná za vhodné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.2.24 22:05
@Anonymní píše:
Doslova řekl, ať přijedeme „až bude normální“.

„Přijdeme, až budeš normální ty a tím nemyslím, až nebudeš teplej.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21360
6.2.24 22:43
@Anonymní píše:

Tak nic taky neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová