Žárlím, když jsme u tchýně

Anonymní
31.1.24 14:13

Zarlim kdyz jsme u tchyne

Nejprve vam ujasnim jake to mame v rodine, manzelovi rodice s nima jsme se 3 roky nevideli, hodne manzelovi i me ublizili jejich chovanim, vztah mame jen s manzelovou babickou a dedou jako jedinymi z jeho rodiny, ale nastal problem, od narozeni dcerky jsme k ni hodne jezdili malou chovala, vozila a to mi nevadilo ale posledni mesice kdy se dceri blizi 2. Narozeniny, strasne zarlim nebo nevim co to je ale vadi mi kdyz dceri rika ty moje lasko, ty jsi moje a kdyz jsme u ni, chova se jak kdyby byla ona jeji mama. Porad rika jak je to cely tatinek ale fakt jak kdyby to delala naschval :( kdyz jsme tam neprijdu si jako jeji mama :( a i doma jsem z toho smutna, problem je ze nechci ji napominat co se mi nelibi kdyz je jedina koho manzel ma, vim ze jak se chova je normalni, co by za to nekdo dal :( ale me to neni prijemne, co by jste delali na mem miste a cim myslite ze to muze byt? Tim ze me jeho rodice neustale ponizovali? :( A nemam v sobe duveru ze ja jsem ta nejlepsi pro svoji dceru?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
31.1.24 14:16
@Anonymní píše:
Nejprve vam ujasnim jake to mame v rodine, manzelovi rodice s nima jsme se 3 roky nevideli, hodne manzelovi i me ublizili jejich chovanim, vztah mame jen s manzelovou babickou a dedou jako jedinymi z jeho rodiny, ale nastal problem, od narozeni dcerky jsme k ni hodne jezdili malou chovala, vozila a to mi nevadilo ale posledni mesice kdy se dceri blizi 2. Narozeniny, strasne zarlim nebo nevim co to je ale vadi mi kdyz dceri rika ty moje lasko, ty jsi moje a kdyz jsme u ni, chova se jak kdyby byla ona jeji mama. Porad rika jak je to cely tatinek ale fakt jak kdyby to delala naschval :( kdyz jsme tam neprijdu si jako jeji mama :( a i doma jsem z toho smutna, problem je ze nechci ji napominat co se mi nelibi kdyz je jedina koho manzel ma, vim ze jak se chova je normalni, co by za to nekdo dal :( ale me to neni prijemne, co by jste delali na mem miste a cim myslite ze to muze byt? Tim ze me jeho rodice neustale ponizovali? :( A nemam v sobe duveru ze ja jsem ta nejlepsi pro svoji dceru?

A co je špatného na tom, že jí říká „lásko moje“? 8o Však jí má ráda, a ty bys měla být vděčná, že alespoň lehce zastoupí roli chybějící babičky. Navíc je to asi starší paní, když se jedná vlastně o prababičku tvojí dcery, tak prostě má vyjadřování, jaké má :nevim: Nevím, co vám udělali jeho rodiče, ale jestli chceš odstřihnout celou jejich rodinu kvůli iracionální žárlivosti na starou babičku, tak směle pokračuj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
31.1.24 14:16
@Anonymní píše:
Nejprve vam ujasnim jake to mame v rodine, manzelovi rodice s nima jsme se 3 roky nevideli, hodne manzelovi i me ublizili jejich chovanim, vztah mame jen s manzelovou babickou a dedou jako jedinymi z jeho rodiny, ale nastal problem, od narozeni dcerky jsme k ni hodne jezdili malou chovala, vozila a to mi nevadilo ale posledni mesice kdy se dceri blizi 2. Narozeniny, strasne zarlim nebo nevim co to je ale vadi mi kdyz dceri rika ty moje lasko, ty jsi moje a kdyz jsme u ni, chova se jak kdyby byla ona jeji mama. Porad rika jak je to cely tatinek ale fakt jak kdyby to delala naschval :( kdyz jsme tam neprijdu si jako jeji mama :( a i doma jsem z toho smutna, problem je ze nechci ji napominat co se mi nelibi kdyz je jedina koho manzel ma, vim ze jak se chova je normalni, co by za to nekdo dal :( ale me to neni prijemne, co by jste delali na mem miste a cim myslite ze to muze byt? Tim ze me jeho rodice neustale ponizovali? :( A nemam v sobe duveru ze ja jsem ta nejlepsi pro svoji dceru?

Je to naprosto normalni chovani babicky a prababicky. I nasim detem rikaly milacku a lasko, brala jsem to jako hezky projev zajmu.
A k tomu vzhledu, nase cast rodiny v detech videla me a ta manzelova samozrejme jeho. Nic, nad cim by se dospela zenska a mama mela podivovat, ci snad trapit.

• Citovat
  • Upravit
53190
31.1.24 14:20
@ontarova.stara píše:
Je to naprosto normalni chovani babicky a prababicky. I nasim detem rikaly milacku a lasko, brala jsem to jako hezky projev zajmu.
A k tomu vzhledu, nase cast rodiny v detech videla me a ta manzelova samozrejme jeho. Nic, nad cim by se dospela zenska a mama mela podivovat, ci snad trapit.

Přesně. A u těch nelichotivých vlastností „vinili“ naopak druhou stranu :lol: Jedním uchem tam, druhým ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
31.1.24 14:24
@unuděná píše:
Přesně. A u těch nelichotivých vlastností „vinili“ naopak druhou stranu :lol: Jedním uchem tam, druhým ven :mrgreen:

Jo, presne. Krasni a chytri byli po nas/nich a to ostatni byla geneticka vybava te druhe rodiny ;).
Nase mama se porad chlubila, ze ja jsem chodila (resp. byla posazovana) na nocnik uz v x mesicich a nase deti ne, protoze Ontarovi vsechno dlouho trva (narazela na policku v kuchyni). Logika hodna vysokoskolsky vzdelane zeny :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.1.24 14:48
@ontarova.stara píše:
Jo, presne. Krasni a chytri byli po nas/nich a to ostatni byla geneticka vybava te druhe rodiny ;).
Nase mama se porad chlubila, ze ja jsem chodila (resp. byla posazovana) na nocnik uz v x mesicich a nase deti ne, protoze Ontarovi vsechno dlouho trva (narazela na policku v kuchyni). Logika hodna vysokoskolsky vzdelane zeny :mrgreen:.

Moje tchýně už s tím byla tak strašně otravná, že jsem se jí jednou z hloubi srdce omluvila, že jsem do jejich dokonalé rodiny dotáhla tak mizerný geny… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21853
31.1.24 14:54

Zakladatelko, oni se chovají úplně normálně, problém máš opravdu ty a něco s tím dělej, než tě to docela paralyzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21853
31.1.24 14:59
@ontarova.stara píše:
Nase mama se porad chlubila, ze ja jsem chodila (resp. byla posazovana) na nocnik uz v x mesicich a nase deti ne, protoze Ontarovi vsechno dlouho trva (narazela na policku v kuchyni). Logika hodna vysokoskolsky vzdelane zeny :mrgreen:.

Ještě lepší je logika, oni jsou tak pohybově a sportovně nadání, to je z naší rodiny, tady to byl samý Sokol, pratetička byla náčelnice Sokola v Horní Dolní a na sletu se na ně přišel podívat tatiček Masaryk.

A oni jsou tak divocí, chvilku neposedí, to mají po tatínkovi, to u nás v rodině nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
31.1.24 15:00

Co je na tom spatneho, kdyz prababicka rekne sve pravnucce ‘moje lasko’? Vzdyt je to mile, ma ji rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21853
31.1.24 15:03
@hani28 píše:
Co je na tom spatneho, kdyz prababicka rekne sve pravnucce ‘moje lasko’? Vzdyt je to mile, ma ji rada.

Protože je to z manželovy strany, kdyby to byla prababička z její strany, tak by to nevadilo, právě naopak.

Příspěvek upraven 31.01.24 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
31.1.24 15:07
@Anonymní píše:

Chapu jak to myslis, tchyne to delala taky… proste jako bych neexistovala i kdyz jsem stala vedle ni… byvaly prisel domu v 7, ldyz uz deti spaly… ale ona rikala “no jo to s tatkou chodite na hriste vid”… jo tatka ti cetl tihle k nizku1× za 3 mesice 2 stranky… proste ja a muj zivot s hilkama neexistuje… stali jsme vedle ni dcera bezela a ona “je tatinek je tady vid” :mrgreen:.
Mozna jen se dokaze vic obladat, aby manzel za ni s vasi dcerou jezdil, ale smysli podobne jako jeho rodice:(.
Reseni podle me neni mlcet a drzet to v sobe a cekaz az to bouchne, ale hezky slusne rict co ti vadi… “babicko vadi mi, ze se chovate jako bych nebyla, hodne me to mrzi, mam vas rada, jsme rada, ze nase dcera ma vas … byla bych rada, ldybychom meli hezky vztah a neprehlizela jste me”… ona asi rekene, ze to neni pravda… tak znova zopakovat, ze ty to tak citis a je ti to lito… Pokid to neudelas, skonci to tom, ze jednou bouchnes a partner nebude chapat proc atd…Ono se to cizim tehko popisuje a nezasveceny nevidi a neslysi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
31.1.24 15:11
@Anonymní píše:

Nepřijdeš si jako její máma? To bude ten problém. Jsi nejistá v rodičovské roli. Když si budeš jistá roli matky, půjde ti to jedním uchem tam, druhým ven a nebudeš mít potřebu to řešit. Zapracuj na svým sebevědomí a uvidíš, že to bude o moc lepší.

• Citovat
  • Upravit
17190
31.1.24 15:12

Myslím, že by nebylo od věci vyhledat pomoc psychologa, asi máš trochu problém se svým sebevědomím. Tam bude zakopaný pes. Jinak by ses necítila ohrožená tím, že tvoje dítě má rád i někdo jiný. Vždyť je to fajn, že má dcera hezký vztah aspoň s prababi a pradědou ne, když už jste odstřihli babičku…a tvoji rodiče jsou v pohodě? S těma se vídáte? Moje děti svoje prababičky zažily jen krátce, ale pořád si na ně pamatujou, vzpomenou si. A dítě není jen tvůj majetek, má právo mít vztah a kontakt i s jinými příbuznými, zvlášť když ho mají rádi a ono je taky. Pokud babička malou třeba furt pusinkuje a jí se to nelíbí, dá se i to říct určitě slušně s respektem. Nebo je „problém“ jen to oslovení? Neboj, adoptovat tvoje dítě určitě nechtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
31.1.24 15:19
@unuděná píše:
A co je špatného na tom, že jí říká „lásko moje“? 8o Však jí má ráda, a ty bys měla být vděčná, že alespoň lehce zastoupí roli chybějící babičky. Navíc je to asi starší paní, když se jedná vlastně o prababičku tvojí dcery, tak prostě má vyjadřování, jaké má :nevim: Nevím, co vám udělali jeho rodiče, ale jestli chceš odstřihnout celou jejich rodinu kvůli iracionální žárlivosti na starou babičku, tak směle pokračuj :roll:

Tohle je vsude nastavene jinak, ja tohle neznala ani od jedne z babicek, ale jsem jina generace. U nas se toto rika jen partnerovi nee detem. Na ne jsou jine zdrobnelinky, ale to ma kazdy jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.1.24 15:21
@lilith1 píše:
Tohle je vsude nastavene jinak, ja tohle neznala ani od jedne z babicek, ale jsem jina generace. U nas se toto rika jen partnerovi nee detem. Na ne jsou jine zdrobnelinky, ale to ma kazdy jinak..

To určitě, já běžně svým dětem říkám „lásky moje“, protože prostě jsou. A nevidím na tom nic divného, co by mělo patřit jen do partnerství. Naopak, tam máme zcela jiné oslovování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová