Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Evi máme se ale jo, docela fajn. Jen zítra je u nás ta velká sláva, tak mám trošku honičku
ale jinak dobrý
A konečně jsme se potápěli v plavání, hééééč
Baru sestřička tu byla
a tedy Vy si nejste moc podobné, co? Víš co je na ní strašně zvláštní? Jak mluví…já nevím, jak to popsat - připomíná mi, jak mluvil Ben Cristovao v Superstar…tak jako by chvíli strašně rychle a pak pomalu…fakt zvláštní. Angličtina si myslím, že je v pohodě, jen se to chce asi trošku učit, no
Ale rozhodně se mi nezdá, že by si tu známku (nechci to tu tak zveřejňovat) zasloužila, já bych ji dala minimálně o dva stupně lepší, fakt! Ona asi chudinka bude nervák u písemek ![]()
Domi jo to rušení nočních linek mě fakt dojalo. Akorát to zvedne tržby taxíkům a jeslti si ještě více lidí pořídí auta, tak kde budeme všichni parkovat, viď Zdeni
![]()
A co Farska už je přestěhovaná? Doufám, že to proběhlo v klídku ![]()
Ahojky!
Wape - se sestrou si podobné nejsme, protože máme každá jiného otce. S tím mluvením máš pravdu - asi to bude tím, že je od malička hyperaktivní. Jaká sláva vás dneska čeká? Ať je to cokoliv, tak ať se to vydaří.
Jo holky, to máte pravdu s tím rušením linek. Šetří se kde nemá.
Parkování u nás - no comment, hlavně ted v tom sněhu, když se překonávají sněhové překážky a silnice je u nás namrzlá. Kolikrát mám problém projít s kočárkem mezi auty, abych vyšla z baráku. Děs běs, už řešíme garážové stání, tak snad od dubna.
Holky, dnes trčíme doma, v té strašné zimě nemůžu s Lucinkou ven, ach jooo. Tak aspon náš taťka vytáhl po 2letech běžky a jel na Kopeček.
Ahoj,
před chílí jsme se vrátili z bobování - byli jsme nejdřív na valu na Myšákové a pak i ve Smetanových sadech, kde si Vojta hned našel kamaráda, no bylo to fajn. Tak možná zítra půjdem zas ![]()
Domi už se těším na příští rok na zimu, že budeme taky bobovat ![]()
Zdeni taky jsme dnes dopoledne nešli
snad bude zítra tepleji.
Baru jo holt jsem jaksi musela oslavit třicátiny
tak tu byla na oběd celá rodina…ufff jsem grogy, ale vydařilo se to.
Peti - vše jen to nej nej nej k narozeninám, hodně zdraví, lásky, štěstí a pohody v rodině.
![]()
Wape to je fajn, že se oslavicka povedla…venku je dobra zima, co??? chodite ven??? ![]()
Děkuji za přání
**
Oslava se povedla a dnes se jede druhé kolo uff.
**Evi ráno ven ne, po obědě, když je nejtepleji tak na chvilku ano…ale nevím nevím, jak v úterý s plaváním, doufám, že se oteplí ![]()
Wape: jak to sleduji, tak nejake otepleni sew zrejme jen tak konat nebude, bohuzel…jeste ma byt pry vetsi zima a jeste bude asi snezit, uz at je jaro, na to
se tesim nejvic
DOMI moc te zdravim, docetla jsem se nekde v diskuzu, ze jste na VOjtidka aplikovali Estevilla..tak se chci poradit, chceme to s manzelem zkusit, Matysek totiz umi spat pouze se mnou, takze s nim chodim v pul osme spinkat, dam mu prso a spi, no neni to spatne, jsem i vyspana, ale takto chodit spat to nejde, hlavne pozdeji by mi to mohlo dosti vadit a nikam bych nemohla, ted v zime co ma clovek delat ale v lete, no radsi to utnout zavcasu. Tak se chci zeptat, jak dlouho to tak trva, zvyknout si za ty 3 dny a ty prvni dny placou hodne, co????
Ahojky,
zdravím z lazareta… Že je Vojta nemocný, není žádné novum
, ale teď chořím i já
Minulý týden byl nemocný muž a včera už si zase stěžoval, že se to asi vrací… Máme to tu bycily promořené, až hrůza - už aby bylo jaro!!!
Evi - Estvilla jsme va Vojtu použili v jeho 4 měsících. První 2 noci plakal hodně - cca 2 hodiny. Pak ještě asi týden si tak 15 min poplakal (vždycky jsem se k němu vracela, jak se radí) a pak už sínal sám
V půl roce se to zase trochu zhoršilo, ale nebyla to taková hrůza, a od 8 měsíců už usíná sám nepřetržitě
Fakt můžu doporučit - není nad to, mít večer pro sebe (a manžela
)
Knížku jsem si půlčila tady ve vědárně a postupovala přesně podle ní ![]()
Domi to není možné, že jste pořád tak nemocní
ať je brzy lépe ![]()
K tomu estevillovi…já Ti nevím, asi dělám něco blbě…no určitě dělám blbě
ale večer malej usíná sám, to je v pohodě. Ale pak se v noci vzbudí a to je něco. Pláče vždycky pak hodinu a pak vytuhne…ale už to trvá fakt dlouho a nevypadá to, že by přestával. Ale já mu pořád chodím vracet dudlíček, což je proti té knížce a pak taky jednou v noci kojím. A on v tom má asi zmatek, proč ho jednou kojím a jednou nechám brečet, co? Takže když jste v ty 4 měsíce nasadili estevilla, tak jste i oddudlíkovali, ne? Protože v té knížce píšou, že se nemá ani vracet dudlík, že?
Evi ještě k plavání … s námi chodí normálně holčina, která chodí i na Vojtovku a naprosto v poho ![]()
wape nam to zakazali nevim, proc ta holcicka cvici???? jo a taky nam hnisa to raminko po tbc, jeste nemame ani hexu, tak radsi i proto pockame
Evi přesně nevím, proč cvičí
ale byla rozená kleštěma a tak možná proto, jinak mi přijde, že je úplně v pohodě, když ji porovnám s HOnzíčkem
Wape - kdepak, Vojta oddudlíkoval až před druhýma narozeninama
Dudu měl hlavně na spaní. A vůbec si nepamatuju, že by tam psali, že se nesmí podávat dudlík
Tak to jsem to asi dělala taky blbě, protože jsem ho podávala
Na noční buzení ale fígl nemám, já pokaždé Vojtu kojila, takže jsem si na sebe upletla bič v podobě kojení celou noc po 1,5 - 2 hodinách
Tvrdě jsem ho to odnaučovala v 11 měsících…
Tak držím palce, ať se to noční spaní zlepší.
A my a plavání - já to teda vzdávám, protože když vidím, jak je V. pořád nemocný a že nejsem schopná plánovat nic na 3 dny dopředu, protože zaručeně onemocní, tak to pro nás nemá smysl - pořád bych to odhlašovala a zůstávala doma s V. … ![]()