Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Aluse To si musela mít asi jiný recept. Ten který dělám já je jak polívka ![]()
Ještě tu mám recept na boží kuřátko ![]()
Suroviny: •1 přiměřeně velké kuře ( tak 1,6 - 1,8 kg) •2 cukety - spíše menší •2 velké mrkve •brambory pro 4 jedlíky •2 větší cibule •2 tvrdá masitá rajčata •sůl ( hrubá mořská, ale nemusí být) •bylinky -cca 2 větší snítky čerstvé bazalky a tymiánu) •máslo
Postup
Očištěné kuře důkladně pomasírujeme solí a sekanými bylinkami, dovnit vložíme kousek másla a bylinky vcelku, ptactvu svážeme nohy a parátkem trošku sešijeme otvory, kudy by mohlo máslo unikat.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy -špalíky, klínky, vložíme do vysokého pekáče, osolíme, posypeme troškou sekaných bylinek, přidáme kousek másla a navrch položíme na záda svázaného ptáka.
Přikryjeme poklicí a pečeme doměkka, poměr pečení odkryté/přikryté regulujeme podle množství vypečené šťávy. V ideálním případě je kuře měkké, obloha také a šťávy je jen minimálně – pak přepneme na chvíli na gril a po dosažení žádoucí barvy necháme před porcováním aspoň 10 minut odpočinout.
P. S. Já na kuře máslo ani jiný tuk nikdy nedávám, ale v tomto receptu mi přišlo máslo jako nezbytná ingredience a myslím, že to tak opravdu je.
@daja87 píše:
@Aluse To si musela mít asi jiný recept. Ten který dělám já je jak polívka
Tady je a jeste ho dělám z Albert kucharky
http://www.recepty.cz/…rikas-142831
@daja87 tak v tom mým se to maso obali v mouce a osmahne, tak to bude ten rozdil
@Tom-Jerry píše:Škoda že to není u všech jídel, ale já teď jedu podle kucharky od Romana Vanka a ta je bomba, jmenuje se snadno a rychle
@Aluse taky mám ráda vaření kde u toho nemusím pořád stát a dělá se to samo
@Aluse píše: Škoda že to není u všech jídel, ale já teď jedu podle kucharky od Romana Vanka a ta je bomba, jmenuje se snadno a rychle
tak to se budu muset po ní poohlídnout, to bude přesně pro mě a zvlášť v létě ![]()
@Aluse tak jsem dneska udělala ten recept a musím říct že luxus
![]()
@Tom-Jerry píše:
@Aluse tak jsem dneska udělala ten recept a musím říct že luxus![]()
![]()
Tak to jsem ráda ![]()
@Tom-Jerry píše:
@Aluse tak jsem dneska udělala ten recept a musím říct že luxus![]()
![]()
Tak to jsem ráda ![]()
@Aluse chlap chodil celý dopoledne okolo jako pes, pomalu mu tekly sliny ![]()
@Tom-Jerry píše:
@Aluse chlap chodil celý dopoledne okolo jako pes, pomalu mu tekly sliny
Chápu, mě na něj budily myšlenky i o pulnoci ![]()
@střepina Přesně tak, musí se zahustit