Omylem jsem plácla syna po zádech :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
21.2.22 14:05
@martina.se píše:
@unuděná nwm,no…mám 4 se i a malé fakt nebiju.. starší občas dostanou lepaka

No vidíš, a já bych zase „lepáka“ staršímu nikdy nedala. Přijde mi to velmi ponižující. U dítěte, které už je samostatné a má mi být pomalu parťákem, by mi přišla taková facka hodně za hranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
21.2.22 14:07

@Melodie91 nezbila. Povedala som jej, že v noci nesmie chodiť po schodoch, vzala jej pastelky a uložila ju. Ako píšem, toto ma necháva chladnou. Robia oveľa horšie veci, ktoré ich ohrozujú na zdraví. Jo a na uklizenou domacnost som kapitulovala. Chlacholim sa tým, že tu nie je špina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
21.2.22 14:09

@unuděná ja by som tiež staršiemu lepaka nedala. Ako pozorujem, tak v okolí je tá hranica 8-10 rokov. Vtedy má dieťa už dosť rozumu a aj sebakontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:11

@unuděná mně je ale úplně jedno, jak si vychováváš svoje děti. Tato debata je už víceméně obecná a toto je můj názor na přístup k malým dětem. A že jsem poznala i poměrně extrémní kousky. S dětmi ani nekomunikuji pouhým ne, celkem odmalička vysvětluji různé zákonitosti, proč po nich něco chci, proč něco naopak zakazuji, atd. Pokud mi dítě vbíhá do silnice, tak ho za to prostě plácat nebudu, nikdy jsem to nedělala a všechny se to naučily bez toho a ne, samozřejmě to nebylo na první, druhou nebo třetí „dobrou“.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.22 14:15
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná mně je ale úplně jedno, jak si vychováváš svoje děti. Tato debata je už víceméně obecná a toto je můj názor na přístup k malým dětem. A že jsem poznala i poměrně extrémní kousky. S dětmi ani nekomunikuji pouhým ne, celkem odmalička vysvětluji různé zákonitosti, proč po nich něco chci, proč něco naopak zakazuji, atd. Pokud mi dítě vbíhá do silnice, tak ho za to prostě plácat nebudu, nikdy jsem to nedělala a všechny se to naučily bez toho a ne, samozřejmě to nebylo na první, druhou nebo třetí „dobrou“.

Ano, a kdyby ti tam během jednoho z těch tvých pokusů vlítlo a srazilo ho auto, tak tady určitě budeš tyhle přístupy propagovat. Za mě jsou tyhle věci prostě jednou a dost. Vysvětluji vysvětluji, s dětmi jsem hodně mluvila preventivně už kolem toho roku, ale v momentě, kdy dítě ohrožuje sebe nebo okolí, je ze mě prostě saň. Je mi celkem fuk, že dítě pak u silnice čeká nikoli proto, že ví, že tam jezdí auta (ale to pochopitelně ví také), ale proto, že se bojí, že dostane od mámy na zadek. Důležité je, že ČEKÁ a nic ho nesrazí. Prostě ve věcech, kde se děti nemohou učit stylem „nes si následky svého chování sám“ nedělám kompromisy. Ale v pohodě, nemusíme se shodnout :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:17

@unuděná nikdy mi tam nevlítlo, protože jsem jim v daném období byla v patách. Kdyby mi tam vběhlo, byla by to moje chyba ale nikoli pro absenci naplácání přes zadek.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.22 14:18

@Vesmírná drůbež Jenom tedy ještě v rámci obecné diskuze: jak bys třeba řešila situaci, kdy si dítě odepíná autopás během jízdy? Když budeš mít paličaté dítě, kterému to nestačí 2-3× důrazně vysvětlit, co bude následovat ve chvíli, kdy to udělá podesáté a zrovna v době, kdy pojedeš 120km/h na dálnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 14:18
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná nikdy mi tam nevlítlo, protože jsem jim v daném období byla v patách. Kdyby mi tam vběhlo, byla by to moje chyba ale nikoli pro absenci naplácání přes zadek.

A když máš ty děti dvě? Já nevím no, já neumím být vždy na dvou místech současně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.22 14:19
@unuděná píše:
No vidíš, a já bych zase „lepáka“ staršímu nikdy nedala. Přijde mi to velmi ponižující. U dítěte, které už je samostatné a má mi být pomalu parťákem, by mi přišla taková facka hodně za hranou.

Facka je na obličej.. lrmepak je takové to jemné klepnutí po šišce.. a jako dělám to jen doma a když mě echt rozčílí..ale já jsem v tomto kliďas, radši je pošlu pryč.. kazdo dostal za život tolik, že bych to spočítala na jedné ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 14:20
@martina.se píše:
Facka je na obličej.. lrmepak je takové to jemné klepnutí po šišce.. a jako dělám to jen doma a když mě echt rozčílí..ale já jsem v tomto kliďas, radši je pošlu pryč.. kazdo dostal za život tolik, že bych to spočítala na jedné ruce :mrgreen:

Aha, tak já znám výraz „lepák“ jako ekvivalent „facákovi“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:22

@unuděná já mám čtyři. Mezi dvěma nejstaršími je věkový rozdíl dva a kousek roku. A tihle dva potom ve věku deseti a dvanácti let vodili svou tehdy pětiletou sestru do školky. Co se týče pásů, hledala bych řešení, produkt, který odepnutí dítětem znemožní, vím, že něco takového existuje, řešila to kamarádka.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.22 14:23

@Vesmírná drůbež Jojo, znám. Moje známá to taky řešila. Během jedné jízdy se dítě naučilo odepnout i ten. Pak jí došla trpělivost, zastavila na krajnici, lupla mu tři na zadek a od té doby klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:24

@martina.se u nás to je tak, že raději odcházím já. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:25

@unuděná tohle je něco jiného, dítě to samo odepnout nemůže. Ale už nevím, co to bylo a kde to sehnala. Výchova strachem mě prostě opravdu nebere. Věřím, že existuje jiná cesta.

• Citovat
  • Upravit
72725
21.2.22 14:26
@unuděná píše:
Aha, tak já znám výraz „lepák“ jako ekvivalent „facákovi“ :P

Ježíši ne.. mě je celkově jakékoliv násilí proti srsti.. u nás to byl spíš takový názna, kdy mu smykem lehce prejedes plesku.. u nejstaršího už tak max krk, výše nedosahnu 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí